Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου "ΦΛΥΑ", ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητες και στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Η συνεχής αποδυνάμωση του εισοδήματος των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σημαίνει αποδυνάμωση και της καταναλωτικής τους δυνατότητας. Σημαίνει όλο και μεγαλύτερη συρρίκνωση των δαπανών για αγορές, υπηρεσίες και στοιχειώδη καταναλωτικά αγαθά. Σημαίνει ότι όλο και λιγότερα χρήματα χρησιμοποιούνται στην πραγματική οικονομία. Και αυτό φέρνει αλυσιδωτά αποτελέσματα στον επιχειρηματικό κόσμο, στους εμπόρους και επαγγελματίες.

Οι απολύσεις και οι μειώσεις εισοδημάτων έχουν επιπτώσεις σε όλους.

Είμαστε αντίθετοι στις σχεδιαζόμενες απολύσεις και διαθεσιμότητες υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στον Δήμο Χαλανδρίου. Είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών που χρόνια προσφέρονται στους δημότες και κοινωνικών δομών που εξυπηρετούν όλους μας. Δεν αποτελεί ούτε "εκσυγχρονισμό", ούτε "νοικοκύρεμα" η ισοπέδωση ολόκληρων κλάδων, αντιθέτως, ενισχύει και επεκτείνει την οικονομική κρίση, δημιουργώντας νέους ανέργους και μεγαλύτερες κοινωνικές επιπτώσεις.

Είμαστε αντίθετοι στην θεσμοσθέτηση λειτουργίας των καταστημάτων για 52 Κυριακές. Όχι μόνο δεν θα συμβάλει στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων αλλά οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες υποχρεώσεις τους θα αναγκαστούν είτε να προβούν σε μη ηθελημένη μείωση αποδοχών και αριθμού εργαζομένων είτε να κλείσουν.

Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης ανησυχητικής, από όλες τις απόψεις, νομοθεσίας αποτελεί το άνοιγμα όλων, όλες τις Κυριακές.

Το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, όχι μόνο δεν θα ωφελήσει τους μικρομεσαίους, αλλά αντίθετα θα αποτελέσει τη χαριστική βολή.

Ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου δηλώνουμε αλληλέγγυοι στην αντιμετώπιση των τελευταίων κυβερνητικών επιλογών που η υλοποίησή τους θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στους δημοτικούς υπαλληλους και τους επαγγελματίες της πόλης μας. Είναι σε αμοιβαίο όφελός μας η κοινή συνεργασία και η αλληλουποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου