Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Οι εργαζόμενοι στον δρόμο και το Δημοτικό Συμβούλιο στον κόσμο του.Την ώρα που οι μνημονιακές δυνάμεις καταλύουν κάθε δημοκρατική έννοια απολύοντας, με το πολυνομοσχέδιο σκούπα, εκατοντάδες εργαζόμενους της Τοπικής αυτοδιοίκησης με τιμωρητική και μόνο διάθεση, εκείνοι προσπαθούν να προβάλουν τις κομματικές τους ταυτότητες.




Δημήτρης Κουρουβακάλης
Μέλος εκτελεστικής επιτροπής
"Χαλάνδρι - Αναγέννηση Νίκος Πανταζής"

Για μια ακόμα φορά οι δημοτικές παρατάξεις του Δήμου μας απέδειξαν ότι είναι κατώτερες των περιστάσεων. Την ώρα που οι μνημονιακές δυνάμεις καταλύουν κάθε δημοκρατική έννοια απολύοντας, με το πολυνομοσχέδιο σκούπα, εκατοντάδες εργαζόμενους της Τοπικής αυτοδιοίκησης με τιμωρητική και μόνο διάθεση, εκείνοι προσπαθούν να προβάλουν τις κομματικές τους ταυτότητες. Δυστυχώς στο μόνο που συμφώνησαν είναι ότι διαφωνούν. Πρόβαλλαν διάφορα ανόητα λεκτικά προσχήματα και το μόνο που κατάφεραν είναι να αποπροσανατολίσουν και να απογοητεύσουν τους εργαζόμενους του Δήμου μας. Απέδειξαν περίτρανα ότι οι μοναδικές τους αγωνίες περιορίζονται στο να διασώσουν τους εαυτούς τους. Τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούν αποδεικνύονται κοντόφθαλμα και προφανώς ανήκουν σε αντιλήψεις του παρελθόντος.

Η ανεξάρτητη δημοτική μας παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αφουγκράζεται τις κραυγές αγωνίας των εργαζομένων του Δήμου και εκφράζει την αλληλεγγύη και την απερίφραστη συμπαράσταση σε όλους τους εργαζόμενους που απειλούνται με απολύσεις σε οποιοδήποτε χώρο εργασίας και αν βρίσκονται. Τολμάμε να ανασηκώσουμε το ανάστημα μας έστω και μόνοι μας, χωρίς πολιτικό φορέα, χωρίς πολιτικό σπόνσορα και αντιστεκόμαστε στην λαίλαπα των μνημονίων. Προβάλουμε μόνο τα δίκαια αιτήματα των συνανθρώπων μας. Στηρίζουμε κάθε νόμιμη μορφή διαμαρτυρίας για την ανατροπή των μέτρων, ζητάμε να σταματήσουν οι ανθρωποθυσίες που επιβάλλει η τρόικα.

Οφείλουμε όμως και να υπενθυμίζουμε σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία ότι η κακοδιαχείριση της παράταξης του κου Κουράση ευθύνεται για την οικονομική αδυναμία του Δήμου μας. Η παράταξη του είναι που έκλεισε ξεδιάντροπα τους παιδικούς σταθμούς και άφησε δεκάδες παιδάκια στην κυριολεξία στον δρόμο οδηγώντας τους γονείς τους σε απόγνωση. Την ώρα που άλλοι Δήμοι ξεκινούσαν το θεσμό των κοινωνικών παντοπωλείων ο Δήμαρχος της πόλης μας απλά νοίκιαζε ένα πανάκριβο κτίριο που ακόμα και σήμερα νομίζω ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα αλεύρι στους συμπολίτες του. Η αλόγιστη διασπάθιση των χρημάτων σε μελέτες το μόνο που έχει καταφέρει είναι να μην μπορεί να διαθέτει χρήματα ο Δήμος μας ούτε για τα καύσιμα των απορριμματοφόρων για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Πολύ φοβάμαι κατά την προσωπική μου εκτίμηση, σύντομα ο ανώτατος αρχών της πόλης μας, θα μας ανακοινώσει την αδυναμία του να συλλέξει τα σκουπίδια και ότι η μοναδική λύση για το κοινωνικό καλό είναι να δοθεί η αποκομιδή σε ιδιώτες. Θα χύσει κροκοδείλια δάκρυα για το αναγκαίο κακό αλλά η ζημιά για τον Δήμο μας θα έχει γίνει. Ζητάμε έστω και αυτή την στιγμή να υπερασπιστεί το κοινό καλό της πόλης και όχι τα συμφέροντα ιδιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου