Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Εχθρός προ των πυλών...ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο Εχθρός προ των Πυλών (πρωτότυπος τίτλος: Enemy at the Gates) είναι πολεμική ταινία του 2001 σκηνοθετημένη από τον Ζαν-Ζακ Ανό, με πρωταγωνιστές τους Τζουντ Λο, Τζόζεφ Φάινς και Εντ Χάρις και τοποθετημένη στην Μάχη του Στάλινγκραντ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο τίτλος της ταινίας προέρχεται από το πεζογράφημα του 1973 Enemy at the Gates: The Battle for Stalingrad του Γουίλιαμ Κρεγκ, ο οποίος περιγράφει τα γεγονότα της Μάχης του Στάλινγκραντ από το 1942 ως το 1943.[2] Βασίζεται σε μια μονομαχία που αναφέρεται στο βιβλίο, η οποία αναπτύχθηκε ανάμεσα στο θρυλικό Σοβιετικό ελεύθερο σκοπευτή Βασίλι Γκριγκόριεβιτς Ζάιτσεφ και τον Γερμανό αντίστοιχό του, Ταγματάρχη Έρβιν Κένιχ, καθώς παρενοχλούν ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια της μάχης.
(Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια)


Το ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ του Νότου επισκέπτεται σήμερα ο κομπλεξικός με το καροτσάκι (άκρως επιτυχημένη φράση του Γ. Τράγκα) - PERSONA NON GRATA - Χωρίς να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό αν τον θέλει στη χώρα ΤΟΥ.
Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις, οι πορείες, οι ανάσες, η ζωή. Όλοι στα κελιά μας. Χειροπέδες παντού, εκτός από τη σκέψη μας. Αυτή, ΕΧΘΡΟΙ - ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ, ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ. Κάποια στιγμή δε, θα μας οδηγήσει στην ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

Δ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου