Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Αμεσος κίνδυνος απολύσεων στα ΝΠΔΔ των Δήμων



Μόνο όσοι οι θέσεις τους καταργούνται αντιμετωπίζουν το φάσμα της διαθεσιμότητας διευκρίνισε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του Mega ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή του η φράση ουσιαστικά προδικάζει και την διαδικασία της δεύτερης φάσης διαθεσιμότητας και της απίθανης πια ουσιαστικής αξιολόγησης των υπαλλήλων του δημοσίου.
Το κυριότερο όμως και σημαντικότερο όλων είναι ότι βάζει στο στόχαστρο ευθέως τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων αφού αυτά είναι στην αρμοδιότητά του και όχι άλλων υπουργών όπως οι άλλοι οργανισμοί. Ακόμη και αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς άλλον τομέα του δημοσίου που να προσδιορίζει 12.500 υπαλλήλους.
Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι μετά τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να εντοπιστούν άλλες 12.500 υπάλληλοι για να βγουν στην διαθεσιμότητα εκ των οποίων οι 7.000 να απολυθούν. 
Την ίδια στιγμή στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπεράριθμοι είναι οι υπάλληλοι της βουλής και των ΑΕΙ – ΤΕΙ συμφώνησε, αλλά τόνισε ότι δεν είναι της αρμοδιότητάς του.
Συμπερασματικά λοιπόν οδηγούμαστε στο ότι για να πετύχει ο κ. Μητσοτάκης τους στόχους του θα πρέπει να εντοπίσει τον μεγαλύτερο αριθμό της επόμενης διαθεσιμότητας σε οργανισμούς της αρμοδιότητας του που δεν είναι άλλοι από τα ΝΠΔΔ των δήμων.

http://www.myota.gr/, 5/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου