Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Μόνη λύση την παραίτηση «βλέπει» το Δ.Σ. του Δήμου Αγίου Δημητρίου


dimarxeio ag dimitrioy- androytsou

Να επικαιροποιηθεί η απόφαση, που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της 9 Ιουλίου, μέρος της οποίας ήταν και η πιθανή παραίτηση της δημάρχου και σύσσωμου του Σώματος, ως έσχατο μέσο πίεσης και διαμαρτυρίας απέναντι στην Κυβερνητική λαίλαπα, που αφαιρεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες και εργαζόμενους, πρότεινε η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Αφού, λοιπόν, η κ. Ανδρούτσου ενημέρωσε το Σώμα για τις αποφάσεις, που έλαβαν τα συνδικαλιστικά όργανα της Αυτοδιοίκησης η ΠΕΔΑ και η ΚΕΔΕ, υπογράμμισε πως η παραίτηση είναι το ύστατο όπλο, που έχουν στα χέρια τους οι αιρετοί.
«Ύστατο όπλο είναι η ομαδική παραίτηση των δημοτικών συμβουλίων. Έχουμε πάρει ήδη αυτή την απόφαση εμείς εδώ. Αν και οι 325 δήμαρχοι το πράξουν, τότε δημιουργείται πολιτικό γεγονός. Εφόσον οδηγηθούν όλα τα δημοτικά συμβούλια σε παραίτηση, τότε σαφώς θα το κάνουμε κι εμείς», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μαρία Ανδρούτσου.

Λαζαρόπουλος

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρώην δήμαρχος της πόλης και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Λαζαρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης έχουν μετατραπεί σε υπαλληλίσκους της Κεντρικής Κυβέρνησης και της Τρόικας.

«Είμαστε πλέον απλοί υπαλληλίσκοι», σημείωσε ο κ. Λαζαρόπουλος και κάλεσε σε συστράτευση ανεξαρτήτου κομματικής ταυτότητας όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους εργαζόμενους του δήμου. «Πρέπει αν είμαστε όλοι ενωμένοι. Πρέπει να σταματήσει αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρόπουλος.

Παπαδάκης

Δριμύτατη επίθεση σε Κυβέρνηση και Τρόικα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας» Μανώλης Παπαδακάκης, υπογραμμίζοντας πως μόνη λύση είναι η παραίτηση δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων.

«Είπαμε ότι πρέπει να παραιτηθούν οι δήμοι και τα δημοτικά συμβούλια. Να δημιουργηθεί πολιτικό γεγονός, αλλιώς δεν γίνεται τίποτα. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια, είμαστε απλοί υπαλληλίσκοι της Τρόικας. Πολιτικό γεγονός και ό,τι ήθελε προκύψει. Μόνο καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε, τίποτα χειρότερο δεν γίνεται να πάθουμε», ήταν τα λόγια του κ. Παπαδακάκη.

Δήμου

Κριτική στην πολιτική των συνδικαλιστικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης και της δημοτικής αρχής άσκησε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώτα Δήμου, καθώς όπως είπε, το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσο των αποφάσεών τους είναι πως οι δήμοι προσέφεραν ό,τι μπορούσαν στη δημοσιονομική εξυγίανση και τώρα θα πρέπει να προσφέρουν άλλοι φορείς.

«Απαιτείται ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων και μέτωπο απέναντι στις δημοτικές αρχές, που εφάρμοσαν τον Καλλικράτη», σημείωσε η κ. Δήμου.

Βρεττός

Τέλος, μονόδρομο χαρακτήρισε τις παραιτήσεις των αιρετών ο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα για ΔΡΑΣΥ» Νίκος Βρεττός, ο οποίος πρόσθεσε πως η Αυτοδιοίκηση είναι σε εποπτεία. «Μόνον χάριν σε όλους εμάς και ενωμένους μπορεί να υπάρξει νικηφόρος αγώνας. Να παραιτηθούμε», κατέληξε ο κ. Βρεττός.

http://www.newsta.gr/, 4/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου