iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΡΕΜΑΤΙΑ: ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ! "ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΚΟ" Η ΡΕΜΑΤΙΑ;

Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στην θέση τους, γιατί το ρεπορτάζ μέσα σε πολλά σωστά πέταξε κάποιες κουβεντούλες που δεν είναι μόνο επικίνδυνες.
ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ αν προετοιμάζουν σχέδια ισχυρών, όπως συνήθως γίνεται.

Διότι αναδείχτηκαν με τρόπο ασαφή και τηλεοπτικό και εμπλέχτηκαν
  •  Η παροχετευτικότητα του ρέματος στην Κηφησίας
  •  Η οριοθέτηση του ρέματος που δεν έχει γίνει  (ΕΔΩ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΥΣΤΙΑ)
  •  Η διευθέτηση της κοίτης (και αυτό έχει να κάνει με τους .... περιπάτους)
  •  Δευτερεύουσες και εύκολα αντιμετωπίσιμες μικροπαραβάσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα
  •  Η ανάδειξη τμημάτων της ρεματιάς και απόδοσης τους στους πολίτες (με ήπιες παρεμβάσεις σε κάποια σημεία  έχουμε προτείνει εμείς χρόνια τώρα - και σε αυτό θα επανέλθουμε)
ΜΕ  ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΤΟΠΙΟΥ!

Πρόκειται ουσιαστικά για αμφιβήτηση (εκούσια, ακούσια) του βασικού πυρήνα του Προεδρικού Διατάγματος 659/1995 το οποίο τιτλοφορείται:

"Χαρακτηρισμός του χειμαρικού ρέματος Πεντέλης - Χαλανδρίου ως προστατευόμενου τοπίου, καθορισμός των ορίων και ζωνών προστασίας αυτού, επιβολής όρων, απαγορεύσεων και προστασίας αυτών" 

και βέβαια λύνει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ τα ζητήματα οριοθέτησης.
Κάθε κουβέντα περί οριοθέτησης λοιπόν,  ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.
Ειδικά σε μια εποχή που παραμονεύει το .... ΤΑΙΠΕΔ!

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, την εποχή του Φούχτελ και της οικονομικής κατοχής.

Ειδικά λίγες μέρες μετά από αυτήν εδώ την απόπειρα αλλαγών στο ΠΔ, στην βουλή 
http://halandripedia.blogspot.gr/2013/08/blog-post_2.html για την οποία ενημερωθήκαμε από το Halandri Pedia.

Και με δεδομένο ότι ο δήμος Χαλανδρίου για άλλη μια φορά είναι απών, δεν έχει πει λέξη, δεν έχει γίνει μία συζήτηση στο Δ.Σ. και ο δήμαρχος  κρύβεται για τα θέματα της ρεματιάς πίσω από τον Σύλλογο, παίζοντας τον ... ανεύθυνο άρχοντα.
Η γνωστή Κουρασική μέθοδος που έκανε το Χαλάνδρι μπαρούπολη.

Σύλλογο που κάνει μεν φιλότιμες προσπάθειες αλλά κάνει και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ από ό,τι θα όφειλε και ουσιαστικά ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Όπως πολιτική - και μάλιστα προκλητική - έκανε το ρεπορτάζ, μιλώντας με τις γνωστές γενικολογίες περί "διαχρονικών ευθυνών" όλων των διοικήσεων του δήμου για τα θέματα της ρεματιάς.

ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΩΡΕ!

 Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1990 - 1998 για πολλά μπορεί να κριτικαριστεί αλλά ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ πετυχαίνοντας το προεδρικό διάταγμα και υλοποιώντας όσα έργα διευθέτησης της κοίτης υπάρχουν μέχρι σήμερα.
Και δεν μπορεί να ισοπεδώνονται έτσι τα πράγματα.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΠΕΤΡΑ ΣΕ ΣΑΡΖΑΝΕΤΙ. (τα συρματοκιβώτια αντιστήριξης των πρανών είναι αυτό, που φαίνονται και στο ρεπορτάζ)

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ;

ΑΚΟΥ "ΟΛΟΙ" ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ!

Και έρχονται τώρα τα τσιράκια του Φούχτελ και ο ΣΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΕΙ" ΤΟ ΡΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΚΟ.

Και να κάνουμε και "υπερτοπικούς αγώνες ρεματιάς σε νέα διαδρομή" που είπε και κάποιος άλλος,

ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΟΛΛΕΣ "ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΕΣ" ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝ!

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ.
Και βέβαια θα κάνουμε και προτάσεις.

Και θα αρχίσουμε με μια επαναδημοσίευση ενός άρθρου μας στις 23 Σεπτεμβρίου 2011 ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ουσιαστικά:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΟΤΙ ΝΑΙ. ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΥΣΤΗΡΑ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ .... ΜΕ ΓΝΩΣΗ!                               (http://stinplatia.blogspot.gr/2011/09/blog-post_1899.html)


Το προεδρικό διάταγμα 659/Δ/1995 περί προστασίας της ρεματιάς Χαλανδρίου - για όσους το έχουν ξεχάσει - μπορείτε να το διαβάσετε στο site του συλλόγου προστασίας της ρεματιάς, στην διεύθυνση http://sosrematia.blogspot.com/p/6591995.html, για να θυμηθούμε τι είναι ζώνη Α, ζώνη Β, τι προβλέπεται ότι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στο ρέμα και την παραρεμάτια περιοχή.

Από το 1995 - 16 χρόνια - που ισχύει το προεδρικό διάταγμα από την παραρεμάτια ζώνη έχουν απομακρυνθεί 4 ταβέρνες (RIVER, Καπνισμένο Τσουκάλι, Τα σουβλάκια του Βαγγέλη στον Άγιο Αθανάσιο, το Λιβανέζικο στην Γκίνη) το ΑΙΘΡΙΟ και μία μάντρα οικοδομών στην Πεντέλης.
(Αν ξεχνάμε κάτι παρακαλούμε για την βοήθεια στην μνήμη μας.)

ΔΕΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ πάρα πολλές χρήσεις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ με τα οποία βέβαια κανείς δεν τα βάζει διότι κάνει τζιζ (π.χ. ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - Μεσολλογίου κ.ά.) και μετά από μεγάλη μάχη μεταξύ "ευαίσθητων" και "αναίσθητων" ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ - ΑΚΟΜΑ (?) - το ELAFINO απέναντι στον Άγιο Θανάση. (για ένα περίεργο λόγο όλη η φασαρία, αλλά και τα περισσότερα - 4 από τα 5 λουκέτα έπεσαν στο τμήμα της ρεματιάς από τον Άγιο Θανάση μέχρι την Φραγκοκλησσιάς).

ΒΕΒΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ όλη η παραρεμάτιος θα είχε γίνει ... ΘΟΥΚΙΔΙΔΟΥ, δεν το συζητάμε. Τα μπαρ και οι ταβέρνες θα είχαν φτάσει ΜΕΣΑ στον χείμαρρο και στα τραπεζοκαθίσματα θα καθόμαστε με σαγιονάρα για να μας βρέχει το νεράκι τα πόδια όπως τις παραλίες, όσο για δέντρο δεν θα είχε μείνει ούτε για στόλισμα τα Χριστούγεννα.

ΑΡΑ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ - ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!

Θυμίζω όμως ότι ΑΠΟ ΤΟΤΕ λέγαμε ότι δεν είναι δυνατόν να παίρνουμε αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ και ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ και θα εφαρμοστούν μόνο εκεί που μας παίρνει.
Και η άποψή μας ήταν ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ και να είναι πολύ αυστηρό το διάταγμα στο "από εκεί και πέρα".
Και ως παράδειγμα αναφέραμε τότε την ιστορική ταβέρνα του ΜΠΑΡΜΠΑ ΘΑΝΑΣΗ που λέγαμε ότι "είναι δυνατόν να κλείσετε τον "ΓΚΑΤΣΗ", ένα σημείο ΣΥΜΒΟΛΟ για το Χαλάνδρι;"

Θεωρήθηκε αυτή η άποψη ότι είναι λαϊκίστικη, διότι ο πέλεκυς του νόμου και της προστασίας της φύσης έπρεπε να πέσει βαρύς στο κεφάλι του ... Βαγγέλη του σουβλατζή και επικράτησε ΟΜΟΦΩΝΑ - αφού τι να κάνεις για να μην σε κατηγορήσουν ότι παίρνεις μίζες σουβλάκι, πατάτες τηγανητές και μπύρα - το βουλώσαμε απέναντι στους πύρινους οικολογικούς λόγους του Γιάννη Καραχάλιου και του Τάκη του Μιχαηλίδη (καλή τους ώρα), που θα άρχιζαν την εφαρμογή από τον .... Μαρινόπουλο τον οποίο παρά λίγο να μας πουν ότι θέλαμε να προστατέψουμε εμείς. (ΧΑΧΑΧΑΧΑ!)

Τώρα τι με έπιασε Παρασκευιάτικα με την ιστορική αναδρομή θα αναρωτηθείτε και δικαίως.

Σιγά - σιγά. ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ. Μην λέει μετά ο καθένας ό,τι θέλει και πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. (αν και είμαστε σε καλό δρόμο από βάρος).

Το ΠΔ λοιπόν έλεγε ότι στην Β Ζώνη (διαβάστε το να δείτε τι είναι Α και τι Β ζώνη προστασίας) ισχύει το πολεοδομικό καθεστώς της αμιγούς κατοικίας ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ (Λ. Πεντέλης κατ' αρχήν και όλη η φασαρία που έγινε μετά και διέλυσε την παράταξη Παττακού για την αναβάθμιση σε ΒΟΔ - από όσους μας περνάνε ΒΟΔια - όλων των δρόμων του Χαλανδρίου, αλλά να μην ξεφύγουμε).

Άρα λοιπόν ΜΑΓΑΖΙ, που το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται δεν έχει πρόσωπο στην λεωφόρο Πεντέλης (πλην αυτά που επιτρέπονται στην αμιγή κατοικία - μέχρι 80 τμ μπακάλικα, ψιλικατζίδικα, μανάβικα κλπ) είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και πρέπει να κλείσει. Έτσι κλείσαν ο Βαγγέλης ο Σουβλατζής, το Τσικάλι, τον Νίτσα με το Λιβανέζικο κλπ
Και βέβαια ΣΙΓΟΥΡΑ ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο στο οποίο ως γνωστόν εισηγείται ο Πρόεδρός του ή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ψηφίζουν οι σύμβουλοι ή η δημαριακή επιτροπή, σε τέτοιο μαγαζί δεν δίνει ΑΔΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ αφού τους άλλους τους κλείνει εφαρμόζοντας το ΠΔ. Έτσι δεν είναι;

ΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΚΑΙ "ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ! ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου