Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 14-10-2013

εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 14/10/2013

«Αλτ, τις ει;». «Στην Αναφορά» γιατί…είσαι εργαζόμενος…

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Το Υπουργείο Διοικητικής …Απορρύθμισης «ξαναχτύπησε» και πάλι.
Με μια έκτακτη «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» εγκύκλιο, επέλεξε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου να στείλει τελεσίγραφο (άλλο ένα) προς το Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ αυτών και τους εργαζομένους τους, προκειμένου να …απογραφούν και πάλι! Μάλιστα, δίνει «διορία» ίδια με αυτή που δίνουν απαγωγείς που ζητούν λύτρα (!)…3 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ημέρες (καταληκτική ημερομηνία η 15η Οκτωβρίου) !

Και αυτό γιατί η δέσμευσή τους για 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014 θα πρέπει οπωσδήποτε να μπει σε ένα δρόμο, προκειμένου οι…υπήκοοι να λάβουν τα «εύσημα» από τα αφεντικά τους… Έτσι, η δικομματική κυβέρνηση αναζητά νέες δεξαμενές απολύσεων, κατόπιν και των ασφυκτικών πιέσεων της τρόϊκας για «εκκαθάριση» του δημοσίου τομέα. Εφόσον δεν έχουν τηρηθεί τα… “προαπαιτούμενα” (δηλαδή απολύσεις προσωπικού σε Λάρκο, Ελβο, διαθεσιμότητα στο Δημόσιο που έχει «κολλήσει» λόγω άρνησης των ΑΕΙ να στείλουν στοιχεία κ.λπ.), είναι προφανές ότι θα «εφευρεθούν» νέοι τρόποι απομάκρυνσης εργατικού δυναμικού.

Όσοι δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους - λέει - απειλούνται με πειθαρχικό, όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο που ήδη έχει σταλεί.
Άλλη μία απειλή προς όλους όσοι εργάζονται προκειμένου να ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ το κράτος…Με μεθόδους που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, προσπαθούν οι κυβερνώντες και οι χειροκροτητές τους να ικανοποιήσουν τις ορέξεις ελλήνων και ξένων «αρπακτικών» της περιουσίας του ελληνικού λαού, δηλαδή, του ελληνικού δημοσίου, που τόσα χρόνια συντηρεί με τους φόρους και τον ιδρώτα του ο έλληνας πολίτης. 
Προσπαθούν, δε, συγχρόνως, να πείσουν ότι, πρέπει οπωσδήποτε να απολυθεί κόσμος και κοσμάκης, για να δοθούν οι υπηρεσίες στον «καλό» ιδιώτη που θα μπορεί πλέον να ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ τον εργαζόμενο και τον πολίτη, κάνοντας αυτό που τόσο επιτυχημένα ασκεί εδώ και χρόνια : τη συλλογή κερδών με κάθε τίμημα.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εγρήγορση, επαγρύπνηση και άμεση κινητικότητα, προκειμένου να διαφυλάξουμε τον μέσο βιωσιμότητάς μας : την εργασία μας.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου