Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ"


Εμπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΦΛΥΑ

  ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
   Γρηγορίου Γυφτοπούλου 2 -  Χαλάνδρι
   Mail : e.s.hal.flya@live.com
   Site : www.eshalandri.gr 
   Τηλ.: 210.6801634, Φαξ: 210.6801635
       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Eπί σειρά μηνών είμαστε θεατές σε μία πρωτοφανή, για τα δεδομένα της πόλης μας, εκδήλωση διαμαρτυρίας εκ μέρους του Συλλόγου υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, με αφορμή την απόλυση μιας υπαλλήλου από το βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης».

Οι συνεχιζόμενες (με πανό, ντουντούκες και πρόσφατα αφίσες) διαμαρτυρίες στην είσοδο μάλιστα του καταστήματος, που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του Χαλανδρίου και της αγοράς, όχι μόνο στερούνται κάθε κοινωνικής νομιμοποίησης αλλά προσβάλλουν και αδικούν (σε δύσκολους καιρούς) όλον τον εμπορικό κόσμο του Χαλανδρίου, αφήνοντας εντυπώσεις και παράλληλα δημιουργώντας αρνητικό κλίμα θέτουν σε κίνδυνο την οριακή βιωσιμότητα και άλλων επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση και άλλων θέσεων εργασίας.

Χωρίς να εμβαθύνουμε στο σκεπτικό της απόλυσης της υπαλλήλου, για την οποία γίνεται η όλη κινητοποίηση (αυτό άλλωστε δεν ανήκει στις αρμοδιότητες μας) θα θέλαμε να σταθούμε και να τονίσουμε ότι ζούμε σε μία ευνομούμενη χώρα και υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σε περίπτωση παραβίασης των δικαιωμάτων τους δύνανται να προσφεύγουν στην δικαιοσύνη, στην αποκλειστική κρίση της οποίας ανήκει αφενός η διαπίστωση της μη τήρησης της εργατικής νομοθεσίας και αφετέρου η επιβολή κυρώσεων σε βάρος του εργοδότη.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, στο βαθμό και τη συχνότητα που λαμβάνουν χώρα, αποτελούν πλέον σημαντικό πρόβλημα που καταταλαιπωρεί κατοίκους – εργαζόμενους – επιχειρηματίες. Δεν μπορεί η διαμαρτυρία μερικών να παρενοχλεί την λειτουργία κάποιων άλλων. Πως θα αναπτυχθεί το εμπόριο;; Πως θα ξανάρθει ο επισκέπτης;; Πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και πώς θα διατηρηθούν οι ήδη υπάρχουσες, όταν δημιουργούνται αρνητικές συνθήκες προσέλκυσης καταναλωτών;;;

Oι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις που σε προβολή κλίμακας ξεπερνούν σε μορφή και διάρκεια κινητοποιήσεις συλλόγων και συνδικάτων για χιλιάδες απολύσεις από μέρους πολυεθνικών εταιριών (και πολλές φορές χωρίς αποζημίωση και εξόφληση των δεδουλευμένων τους), είναι ένα γεγονός που μας βάζει σε σκέψεις , όσον αφορά το αντικειμενικό της προσέγγισης της συγκεκριμένης κινητοποίησης και ζητούμε να σταματήσουν άμεσα πριν δημιουργήσουν ζημία μη αναστρέψιμη τόσο στην συγκεκριμένη επιχείρηση, όσο και στην υπόλοιπη τοπική αγορά.


Το Δ.Σ. του συλλόγου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *