Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ!

 

Ο γνωστός ποινικολόγος Παύλος Σαράκης είναι αναμφίβολα το πρόσωπο των ημερών για το νομικό κόσμο και όχι μόνον. Δεν δίστασε να αναλάβει την υπεράσπιση δύο προβεβλημένων βουλευτών και βασικών κατηγορουμένων της Χ.Α, των Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρου, έρχοντας αντιμέτωπος τόσο με το σύστημα της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας αλλά και με την ίδια την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας που τον θεωρούσε ανερχόμενο πολιτικό στέλεχός της.
Οι περισσότεροι εκτιμούσαν ότι η αποδοχή της πρότασης υπεράσπισης των κατηγορουμένων βουλευτών σε μία υπόθεση που αποτελεί την τελική αναμέτρηση του πολιτικού συστήματος με την ακραία και εκτός ελέγχου Χρυσή Αυγή, θα αποδεικνυόταν καταστροφική επιλογή για εκείνον.

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας απαίτησε ν' αποσυρθεί από την υπεράσπιση, εκείνος πεισματικά αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να τεθεί "εκτός κόμματος" με επίσημη λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε τα μεσάνυχτα της 30/09. «Προτάσσω το επαγγελματικό καθήκον από την πολιτική καριέρα, απορρίπτω πολιτικές υπαγορεύσεις στη δικηγορική μου ιδιότητα» ανταπάντησε και απτόητος συνέχισε να προετοιμάζει την υπεράσπιση των πρώην πολιτικών του αντιπάλων και τώρα εντολέων του, κατηγορουμένων για αρχηγικά μέλη εγκληματικής οργάνωσης. "Είναι ξεροκέφαλος και θα το πληρώσει" στοιχημάτιζαν όλοι, εκτός από εκείνους που τον γνωρίζουν καλά.

Ο Παύλος Σαράκης για εκείνους που τον γνωρίζουν καλά και προσωπικά στην επαγγελματική του διαδρομή είναι κάτι διαφορετικό από εκείνο που εκπέμπει στις τηλεοπτικές πολιτικές εκπομπές. Στο νομικό κόσμο τυγχάνει του θαυμασμού αλλά και του σεβασμού.

Το Δεκέμβριο του 2007 δέχθηκε άνανδρη δολοφονική επίθεση τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Εντολείς του συμβολαίου θανάτου αντίδικοί του σε υπόθεση διαφθοράς. Θεωρούνταν τότε ξεγραμμένος επαγγελματικά αλλά επανήλθε μετά από μία διετία το ίδιο μαχητικά και πρωταγωνιστικά.

Αυτοδημιούργητος εξ Αγρινίου ορμώμενος, καταρτισμένος νομικά, ευγενικός αλλά μαχητικός, με επιλεγμένη έμπιστη δικηγορική ομάδα στο πλευρό του, με δικηγορικό γραφείο που διαθέτει ειδικούς συνεργάτες ερευνητές αλλά και γραφείο τύπου, μα πάνω απ' όλα "λομπίστας".
«Όταν θέλει κάτι πολύ, θα το κερδίσει είτε με το καλό, είτε ανορθόδοξα» λέει άνθρωπος που έχει συνεργαστεί μαζί του. «Επιδιώκει να τον υποτιμήσεις, θέλοντας να χαλαρώσεις για να σε αιφνιδιάσει» συμπληρώνει για να προσθέσει «δεν συγχωρεί εκείνους που του εναντιώνονται στα σχέδιά του και πάντα βρίσκει τρόπους για να εκδικηθεί».

Έτσι λοιπόν εξηγείται η off the record δήλωσή του σε διάλειμμα της πολύωρης ανάκρισης των κατηγορουμένων της Χ.Α «ετοιμάζω μία μεγάλη έκπληξη το πρωί στο Σαμαρά για τη διαγραφή μου».

Και τι έκπληξη; Ομόφωνα δικαστές και εισαγγελείς άφησαν ελεύθερους τρεις βουλευτές κατηγορούμενους, σκορπώντας πανικό από την Αθήνα μέχρι την Αμερική για την εξέλιξη της ποινικής υπόθεσης, μέσω της οποίας, τίθεται εκτός νόμου και "εκτός πολιτικού παιχνιδιού" η Χρυσή Αυγή.

Για εκείνον αυτή η απόφαση ήταν τεκμήριο επαγγελματικής αξιοσύνης αλλά και επίδειξη δύναμης. Με αποθέωση όλων την επιβολή κόσμιας συμπεριφοράς στους σκληρούς βουλευτές της Χ.Α, όπου μετά τις απαράδεκτες προκλήσεις τους στα Δικαστήρια, ο μεν Κασιδιάρης μετεβλήθη σε άγγελο, οι δε Παναγιώταρος και Μίχος αποτραβήχτηκαν εντελώς.

Ανέτρεψε τα δεδομένα και επεβλήθη ολοκληρωτικά. «Είμαι ο Παύλος Σαράκης» έγραφε υπεροπτικά στα προεκλογικά του φυλλάδια, υποδηλώνοντας την ισχύ του.

Είναι πράγματι εντυπωσιακή η πορεία του. Φτωχόπαιδο από το Αγρίνιο που σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Ρώμη, συμμετέχοντας παράλληλα στη Ιταλική πολιτική ζωή με τους Χριστιανοδημοκράτες του Giulio Andreotti, για να γυρίσει στην Αθήνα δημιουργώντας από το μηδέν ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία.

Έχει συμμετάσχει ως υπερασπιστής σε πολύκροτες ποινικές δίκες, όπως στη δίκη του εφοπλιστή Παναγόπουλου, υπερασπιζόμενος βασικό κατηγορούμενο που βαρύνονταν για δολοφονίες, στη δίκη της απαγωγής της κόρης του δημάρχου Ιωαννίνων, σε πολύκροτη δίκη "βεντέτας" στην Κρήτη, στη δίκη της απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού των Ριζαϊ και Παλαιοκώστα. Υποθέσεις μείζονος σημασίας όπως αυτής των "στημένων" αγώνων στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, αλλά και σ' αυτή την πρόσφατη της Χίου με τους Τούρκους ακροαριστερούς τρομοκράτες, ο Παύλος Σαράκης βρίσκεται μεταξύ των υπερασπιστών των κατηγορουμένων.

Τον εξιτάρουν οι δύσκολες υποθέσεις και είναι αλήθεια ότι διακρίνεται για το χειρισμό τους τόσο εντός της αιθούσης του ακροατηρίου όσο και επικοινωνιακά εκτός αυτών. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που επιλέχθηκε και από τους Χρυσαυγίτες, ξεπερνώντας τις παλιές πολιτικές τους διαφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου