Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνου Μανιάτη με τον Διευθυντή Βορειοανατολικής Αττικής Ταξίαρχο Γεώργιο Ζαφειρόπουλο.






O Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης την Τρίτη 15 Οκτωβρίου συναντήθηκε με τον Διευθυντή Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχο Γεώργιο Ζαφειρόπουλο και τους Διοικητές των πέντε Υποδιευθύνσεων της Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών και της Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές , την τήρηση του ωραρίου των καταστημάτων και την αντιμετώπιση του παραεμπορίου.

Ιδιαίτερα μετά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που ψηφίστηκε πρόσφατα και παρέχει την αρμοδιότητα για το άνοιγμα των καταστημάτων  τις Κυριακές στους Αντιπεριφερειάρχες, αλλά  και  μετά τη μεταφορά των  αρμοδιοτήτων  της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αστυνομία, η συνεργασία  των φορέων και της Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι  ακόμη πιο συστηματική , ώστε να διευθετηθούν  άμεσα τα ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με την τήρηση του ωραρίου των καταστημάτων .

Επίσης δόθηκε  έμφαση στην  πάταξη του παραεμπορίου που πλήττει τις νόμιμα υφιστάμενες επιχειρήσεις και γενικότερα  την οικονομία της χώρας, λόγω της  φοροδιαφυγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο  Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, έχει ήδη προτείνει τη δημιουργία Περιφερειακής Αστυνομίας , η  οποία θα έχει ως αρμοδιότητες  εκτός από την πάταξη του παραεμπορίου  και την δυνατότητα   επιβολής διοικητικών κυρώσεων  σε περιπτώσεις που θίγεται το περιβάλλον , ενώ  γίνεται και  η στελέχωση των κλιμακίων ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου. 

Στόχος μας  είναι  να πραγματοποιούνται ουσιαστικοί έλεγχοι και όλοι μαζί να συμβάλουμε στην ομαλή λειτουργία της αγοράς». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου