Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Όμιλος ΙΑΣΩ: Μοναδικές Διακρίσεις στα Healthcare Business Awards 2019

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε 4 βραβεία για το υψηλό επίπεδο της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, για την επένδυση του σε νέες ...

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΒΑΡΒΕΡΗ ....

Όταν μήνες τώρα μιλάμε για "Κουρασική Αριστερά" αυτό ακριβώς γνωρίζαμε και εννοούσαμε. 
Δεν είναι κάτι καινούργιο.

Ξέραμε και ξέρουν όλοι στον δήμο ότι μια ομάδα παλαιών αριστερών αναρχικών και σοσιαλιστών, σε ηλικίες περί τα 60, με ιστορία και διαδρομή αδιαμφισβήτητη στην πόλη, όχι χωρίς λάθη όμως,  έχουν αναλάβει να σώσουν τον Αεικίνητο και να του εξασφαλίσουν το αριστερό άλλοθι που χρειάζεται για να εφαρμόσει τις πολιτικές που εφαρμόζει.
Είναι βλέπετε παλαιοί συμμαθητές του και αυτοί είναι ισχυροί δεσμοί που υπερβαίνουν τα κόμματα.
 
Έχουν το δύσκολο έργο όμως για  να εξαγνίσουν τις πολιτικές της πασοκονεοδημοκρατικής συνδιοίκησης και το έριξαν στις προσωπικές επιθέσεις.

Πολιτικές που έχουν κάθε δικαίωμα να θεωρούν ότι "εμείς είμαστε που τις βλέπουμε στραβές ενώ αυτές είναι ... ολόισιες".

Δικαίωμά τους να το κάνουν, αν το κάνουν έντιμα, καθαρά και φανερά, αν διατυπώσουν επιχειρήματα επ' αυτών και αν αφήσουν τον κανιβαλισμό εναντίον όσων θεωρούν ότι οι πολιτικές Κουράση δεν είναι όσο ίσιες εκείνοι πιστεύουν και καλούν τους πολίτες να τις ανατρέψουν.

"Δεν είμαστε ΣΥΜΜΟΡΙΑ, για να είμαστε πάντα μαζί", σύντροφε Αλέκο,  εσύ το έχεις πει αυτό και είναι από τα καλά σου.

Αυτό που δεν έχετε δικαίωμα όμως είναι να υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας και να σηκώνετε σκόνη για να κρυφτεί η πραγματική πολιτική σας στόχευση,
Τουλάχιστον να διατηρήσετε την - ιστορικά δεδομένη - εντιμότητα να μας εξηγήσετε καθαρά τις απόψεις σας για τον Δήμο σήμερα και την ανάγκη ή όχι ανατροπής της συγκεκριμένης διοίκησης.

Εμείς ως  "πολιτικάντες του 50" λοιπόν θα μιλήσουμε καθαρά και χωρίς φιοριτούρες - όπως κάνουν συνήθως όλοι οι "στρογγυλοί" παραγοντίσκοι όπως εμείς, με λόγο χωρίς αιχμές, και κυρίως όσο με αφορά προσωπικά  για όσων την άποψη εκτιμώ,   χωρίς χαρακτηρισμούς για την ορατή επιλογή τους, της δράσης - μη δράσης σε μαζικό, ανοικτό στα πλατιά κοινωνικά στρώματα πεδίο και τους βολικούς αυτοπεριορισμούς αλλά και εγκλωβισμούς δυνάμεων σε κλειστά παρασκηνιακά συστήματα - λέσχες, μακρυά από τον κίνδυνο της "μόλυνσης της ιδεολογικής καθαρότητας" από την άποψη των πολλών.

Δεν θα μπω στο τρυπάκι να απαντήσω ούτε στα  περί "ελεύθερης πτώσης από άποψη πολιτικής ηθικής" , ούτε στους  δεκάδες χαρακτηρισμών, που όπως και να το κάνουμε "πολιτικό αντίλογο" και "επιχειρήματα"  δεν τους λες, με ίδιο τρόπο και ύφος ΕΙΔΙΚΑ στον Αλέκο. (αν ήταν ο άλλος λαλίστατος Ακροβάτης, είναι αλλιώς ....).

Δεν θα δημοσιοποιήσω βεβαίως ακόμα και πρόσφατες ιδιωτικές κουβέντες περί θεμάτων του δήμου και τις απόψεις του .... διότι εδώ κάποιοι μπορεί να είναι αποφασισμένοι να θέσουν ως ασπίδα του συστήματος που συμμετέχουν και δεν θεωρούν κανέναν ικανό και "ηθικά επαρκή"  να το αμφισβητήσει , ακόμα και τα ... παντελόνια τους, κάτι που προσωπικά δε είμαι διατεθειμένος να κάνω για καμιά φιλοδοξία και καμία επιβεβαίωση. 
Δεν είμαι ούτε τόσο πολιτικάντης, ούτε τόσο φιλόδοξος.

Άκου φίλε. Έχει αξιακό πλαίσιο η δημοτική κίνησή μας,  που όμως το ορίζουμε εμείς και όχι οι αντίπαλοί μας.
Επιτρέπεται σε εμάς η χρήση της λέξης "ΜΑΛΑΚΑΣ", - συνιθίστετο και μην κοκκινίζετε - θεωρείται σε εμάς βαριά ύβρις η λέξη "ΑΧΡΕΙΟΙ" και μάλιστα στον πληθυντικό μήπως ξεφύγει κανείς από την "συλλογική ευθύνη", αλλά εδώ, σε εμάς,  απαγορεύεται αυστηρά η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ,  ο ΨΕΥΤΟΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟΣ και η απόπειρα εξαπάτησης  πολιτών ως προς τις πραγματικές μας προθέσεις και στοχεύσεις.

Προσωπικά σου θυμίζω ότι έχω αποδείξει ότι όταν είμαι υπάλληλος ΔΕΝ ΕΠΙΤΙΘΕΜΑΙ σε αντιπολιτευόμενους. (Έχω ακούσει τα μύρια ως διευθύνων της ΦΛΥΑ, αλλά ήξερα τον ρόλο μου) και κανονικά δεν αντιπαρατίθεμαι με υπηρεσιακά στελέχη του δήμου αλλά με εσένα θα κάνω εξαίρεση διότι στο οφείλω.

Δεν θα πάω σύντροφε πίσω τον χρόνο για να ...ψάξουμε ποιοι και αν δικαιούνται να αξιολογούν και να δικάζουν. Όσοι θέλουν και είναι τόσο αλαζόνες ώστε να αυτοαναγορεύονται σε δικαστές και κριτές ας το κάνουν.

Θα μείνω όμως στο γεγονός ότι επιβεβαιώνεται η πολιτική μας εκτίμηση περί Κουρασικής Αριστεράς και από αυτή την τοποθέτηση-επίθεση, που επιχειρεί ουσιαστικά να αποδομήσει την Πλατεία και άρα την κριτική της στην συνδιοίκηση. 

Κάτι που δεν θα καταφέρετε, διότι ό,τι έχουμε γράψει έχει επιβεβαιωθεί και τεκμηριωθεί με αδιάσειστα στοιχεία τα οποία βεβαίως αν μπορούσατε θα είχατε αμφισβητήσει και δεν θα καταφεύγατε σε χαρακτηρισμούς.

Το πολύ πολύ να καταφύγετε σε απόπειρες αποδομήσεων των άρθρων της Πλατείας με κάποια λάθη ορθογραφίας ή πληκτρολογίου, αλλά λεφτά για διορθωτή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Ουσιαστικά χαίρομαι - μέσα στην πικρία μου - για την απελευθερωτική επίθεση σου Αλέκο γιατί τώρα βγαίνουν και  κρίσιμα συμπεράσματα για τους σκεπτόμενους αλλά και γιατί τώρα μπορώ και εγώ να υπερβώ την παλιά μας σχέση και να μιλώ πιο άνετα.

Διότι η δική μου πολιτική ηθική με έκανε να φρενάρω σε  ΠΟΛΛΑ, ακριβώς λόγω της παρουσίας σου στη παρέa τους.

Βγαίνουν συμπεράσματα κρίσιμα που αφορούν σίγουρα την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ίσως όμως και όχι μόνο την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ αλλά όσους έχουν ώτα ακούειν.

Τι αποδεικνύεται κατά την δική μου σκοταδιστική γνώμη;

Ότι ούτε οι θέσεις μας στο παρελθόν για τον δήμο ενοχλούν την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ λοιπόν - διότι αυτές ήταν κοινές και συνδιαμορφωμένες με τον Αλέκο Βαρβέρη άρα δεν μπορεί οι ίδιες θέσεις για τον δήμο να εκθέτουν μόνο τον ένα που τις εξέφραζε και όχι τους υπόλοιπους, ούτε το ... ΠΑΣΟΚικο παρελθόν διότι το έχουν και άλλοι και μάλιστα σε υψιλότερο ιεραρχικά κομματικό βαθμό, ειδικά το τελευταίο πριν την έξοδό μας από το ΠΑΣΟΚ διάστημα.

Δεν βρίσκεται σε αυτά που λένε φανερά, η αιτία της έντονης αντίδρασής τους, εναντίον μας.
Δεν είναι αυτοί οι πραγματικοί πολιτικοί λόγοι.

Τι τους ενοχλεί με βάση και όσα υποκρύπτονται ΣΑΦΩΣ και στο κείμενο του Αλέκου;

Τους ενοχλεί ο έντονος αντιμνημονιακός λόγος.
Ενοχλεί ότι αποκαλούμε ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ τους αυτοδιοικητικούς που συνομιλούν με τον Φούχτελ και βεβαίως θεωρούμε ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ όσους σουλατσαδώρους στον δήμο είναι στο PAYROLL της ΤΡΟΙΚΑ και για τους οποίους δεν έχει ειπωθεί ή γραφεί τίποτα, ενώ τους ξέρουν και τους στέλνει ο δήμος τον μισθό στο σπίτι.

Ενοχλεί λοιπόν ότι θέτουμε καθαρά το δίλημμα ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ και δεν το θεωρούμε "αποπροσανατολιστικό" για τους δημότες.
Δεν βολεύει βέβαια αυτό τον ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΤΕΡΟ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΡΑΣΗ, αλλά τι να κάνουμε;

Και δεν κάνουμε παρέα βέβαιως με αντάρτες του ΕΛΑΣ, δεν είμαστε αντιδεξιοί - είμαστε ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ από το πρώτο λεπτό μετά το Καστελόριζο και αναζητούμε συμμαχίες και με αντιμνημονιακούς δεξιούς πιστεύοντας σε ένα ΕΑΜ της γενιάς μας, με πρώτιστο στόχο του να απελευθερώσει την χώρα από τα ΤΡΟΙΚΑΝΑ δεσμά,  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΣ.

Και αυτό που ενοχλεί όμως ακόμα περισσότερο - και θα χρησιμοποιηθούν όλα τα πυρά  για να αποτραπεί  - είναι η αμφισβήτηση της επικυριαρχίας και της ασφαλούς συνέχειας στην εξουσία και τη νομή των οφελημάτων της, της κατεστημένης διακομματικής παρέας στον δήμο, από όσους μόνο πραγματικά μπορούν να την αμφισβητήσουν στοιχειωδώς αποτελεσματικά.

Παρέα στην οποία διαπλέκονται μερικοί εκλεκτοί εργαζόμενοι με την ηγετική ομάδα δημοτικών συμβούλων - όλων των χρωμάτων, γνωστών και μη εξαιρετέων σε όλη την τοπική κοινωνία.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ότι ιεραρχούμε ως πρωταρχικό στην δράση μας στόχο, την αναζήτηση και εφαρμογή πολιτικών ανακούφισης των πληττόμενων στρωμάτων των συμπολιτών μας μέσω του δήμου. Αυτό είναι σαφές.

ΝΑΙ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ - π.χ. - ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ.

Αυτό το λένε "λαϊκισμό".
Ε δεν πειράζει.

Αφού λοιπόν πείστηκε προσωπικά ο Αλέκος ότι δεν πιστεύω σε τίποτα  και αποφάσισε να παρέμβει δημόσια, σε μια αντιπαράθεση που δεν τον αφορούσε προσωπικά και ίσως ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ όλες τις πλευρές της, θα τον καλούσα να τοποθετηθεί και στα εξής, για να θυμηθούμε και να δούμε όλοι τι πραγματικά πιστεύει ο καθένας αλλά και να αξιολογήσουμε την δική του κλίμακα ηθικής και αξιών:

1. Δέχεται ως "πολιτικά ηθική και έντιμη" την προσωπική κατηγορία/επίθεση της ΣΤΑΣΗΣ ότι "την δεκαετία του 90 ήταν με τα μεγάλα έργα κλπ και ήθελε να κάτσει στο πρώτο τραπέζι του πασοκικού πλιάτσικου";
Δεν έχει μια κουβέντα να πει γι' αυτό ο Αλέκος Βαρβέρης;
Δηλαδή εσύ σύντροφε  έλεγες άλλα τότε; 
ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΑ;
Ή μήπως ετοιμαζόμαστε παρέα να κάτσουμε στο τραπέζι για πλιάστικο;
Λίγο ΝΤΡΟΠΗ δεν έβλαψε ποτέ κανένα, πρέπει να τους το πεις.

2. "Οπαδός του Άκη, φίλος του Ραγούση κλπ, κλπ.".
Έχεις τίποτα να πεις για αυτό; Για την δράση μου (μας?) μέσα στο ΠΑΣΟΚ τότε, τα τελευταία χρόνια πριν φύγουμε; 
Μόνος μου θα ήμουνα που τα έκανα αυτά τα φοβερά που σου φαίνεται απολύτως ηθικά και "πολιτικά" να λέγονται, χωρίς να θεωρήσεις ΕΣΥ - ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΥ  - ότι πρέπει να παρέμβεις για την αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και μόνο, σε τέτοιες στρεβλώσεις που έχω την εντύπωση ότι ... ολίγον γνωρίζεις και που γνωρίζω ότι ολίγον σε αφορούν.

3. Η αντιπαράθεση στην οποία παρενέβεις έχει μια μεγάλη ουρά - υπάρχουν και ύβρεις και προσβολές που δεν έχεις δει, ούτε θα δεις διότι σε όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς σου δεν έχει μέσα το "ΡΟΜΠΑ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΗ" ώστε να δημοσιοποιήσω αυτά που δεν πρέπει να δημοσιοποιηθούν.

Βέβαια το "ΑΧΡΕΙΟΙ" το είδες.
ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ!
Είμαστε ΟΛΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ λοιπόν, εκτός από εμένα που είμαι και όλα αυτά που λες εσύ.

Να ρωτήσεις λοιπόν τον φίλο σου ΑΚΡΟΒΑΤΗ τι έχει πει το .. στοματάκι του; (δεν μιλάω για όσους δεν ξέρουν και λένε ό,τι ακούνε, αυτοί δεν φταίνε, μιλάω για ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ).
Ακόμα και για την οικογένειά μου, ακόμα και για την μάνα μου και για αντιπαραθέσεις την εποχή της εφηβείας μας, στα 16 μας χρόνια στη Ν. ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80.

Έχεις την εντύπωση ότι του αξίζει να του απαντήσω διαφορετικά από ένα μεγάλο "ΑΕΙ .... ".
Μήπως νομίζει ότι θα αναφερθεί ποτέ το όνομά του στην Πλατεία;
Σιγά!
Είναι φίλος σου, δεν έχω την απαίτηση να είσαι αντικειμενικός. Αλλά εγώ τον έχω ΧΕΣΜΕΝΟ.

4. Εσύ όμως προσωπικά δέχεσαι την κριτική που γίνεται στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ από τον Σίμο;
ΚΑΘΑΡΑ ΣΕ ΡΩΤΑΩ και σε παρακαλώ να απαντήσεις δημόσια.
Έχεις πρόσβαση στην ενημέρωση στοιχείων, οικονομικών του δήμου, μιλάς - λες - χωρίς παραμορφωτικούς φακούς.
Είσαι κατά των δημοτικών επιχειρήσεων, για να δούμε τελικά μήπως όντος, εγώ δεν πιστεύω σε τίποτα ενώ όλοι οι άλλοι είναι τέρατα σταθερότητας στις απόψεις τους;
Διότι αν δεν κάνω λάθος και εσύ θα συμφωνείς ότι το πεδίο της δημόσιας συζήτησης αυτής που γίνεται - ανεξάρτητα τα κίνητρα του καθενός και το είδος της σκόνης που θέλει να σηκώσει για να κρύψει ό,τι επιθυμεί να αποκρυβεί  - είναι OI ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ και ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ, δεν συζητάμε σε επίπεδο λέσχης προβληματισμού ούτε παρέας ούζου.

5. Ξέρεις εσύ, θυμάσαι μήπως να πεις εσύ, με την δικαιοσύνη και την αντικειμενικότητα που σε διακρίνει - εκτός αν πρόκειται για κολλητούς σου, αλλά αυτό είναι ανθρώπινο - για να μην αναγκάζομαι  να ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ τον εαυτό μου με "εγω-κεντρισμό", αν αυτά που έγιναν στην ΦΛΥΑ και τα υπερασπίζομαι με βαρύ προσωπικό κόστος απέναντι σε ελεινολόγους (άρα πάει στο διάολο, σε κάτι πιστεύω) ήταν γραμμένα στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΤΟΡΑ που μαζί φτιάξαμε;

Μήπως ήταν η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ, ο πυρήνας της δικής μας αφήγησης για την αυτοδιοίκηση;
Τα έχουμε συζητήσει ώρες πολλές ως δυνατότητες.
Αν δεν θυμάσαι ρώτα και τον Τίμο να τα θυμηθείς.
Έχεις αναθεωρήσει; Καλό είναι να μας το πεις

6. Δέχεσαι ως μη υβριστική, μη προσβλητική και πολιτικά έντιμη και ηθική την φράση "Βολεύτηκε" με κάποιες έμμισθες θέσεις και "προμήθειες";
Είσαι μέσα στον δήμο και γνωρίζεις όλο το θέμα και όλο τον λογαριασμό.
Δεν ένιωσες την ανάγκη να πεις μια κουβέντα γι' αυτά;
ΕΣΥ!
ΔΗΜΟΣΙΑ!
Για να μην είμαι υποχρεωμένος να καταφύγω στον "ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΌ" να ομιλήσω δια την διαφορά του προμηθευτή από τον χορηγό;

Λυπάμαι αλλά ο αντίλογός σου σύντροφε μπάταρε τόσο άσχημα μονόπαντα που και εμένα δεν μου προσέθεσε τίποτα ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
 Και οι χαρακτηρισμοί σου με αφήνουν ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟ, ΔΕΝ ΜΕ ΑΓΓΙΖΟΥΝ.

Παρόλα αυτά θα ήθελα να διαβάσω ή να ακούσω  τις απόψεις σου για τον δήμο σήμερα και αύριο, την αξιολόγησή σου για την διοίκηση Κουράση και τον απολογισμό της,  και τις εκτιμήσεις σου για τις δυνατότητες και προοπτικές που υπάρχουν - αν υπάρχουν για τον δήμο.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *