Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Ελεύθερη ΕΡΤ σημαίνει ελεύθερη ενημέρωση και η ελεύθερη ενημέρωση είναι Δημοκρατία
Με την επέμβαση των ΜΑΤ σήμερα τα χαράματα στην ΕΡΤ, τις συλλήψεις, τα χημικά, τους προπηλακισμούς και τον γενικό αποκλεισμό του κτιρίου, η συγκυβέρνηση επιδιώκει να αποτελειώσει το μαύρο που προσπάθησε να ρίξει πριν 4 μήνες με την αυθαίρετη και αντιδημοκρατική της απόφαση να κλείσει την ΕΡΤ. Ήρθε να ολοκληρώσει το έργο της, λίγες μέρες μετά την ψήφιση στη Βουλή των νέων «δώρων» στους καναλάρχες της Digea, που τους πρόσφερε χαριστικές άδειες επ’ αόριστον.

Εδώ και 4 μήνες οι υπάλληλοι αυτού που η κυβέρνηση χαρακτήριζε ως «διεφθαρμένη ΕΡΤ», συκοφαντώντας τους συλλήβδην ως τεμπέληδες, κατάφεραν το θεωρητικά ακατόρθωτο. Χωρίς πια να λαμβάνουν «υψηλούς» μισθούς των …1000 ευρώ και μένοντας απλήρωτοι για μήνες, βασιζόμενοι στη συμπαράσταση των πολιτών κατάφεραν να δημιουργούν και να εκπέμπουν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα, το οποίο είναι με διαφορά αρτιότερο από αυτό που η κυβέρνηση επιθυμούσε να προβάλλει μέσω της ΔΤ και ποιοτικότερο των πλούσιων ιδιωτικών καναλιών. Η σύγκριση ήταν αμείλικτη.

Τις ίδιες ώρες που η συγκυβέρνηση υποδέχεται με δουλοπρέπεια την τρόικα, υποτασσόμενη στις απαιτήσεις της, επιδεικνύει ταυτόχρονα ένα σκληρό πρόσωπο αυταρχισμού και βίας απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Δείχνει την αγωνία της να ελέγξει κάθε πηγή ενημέρωσης, να μην αφήσει χαραμάδες Δημοκρατίας οι οποίες μπορεί να αμφισβητήσουν την πολιτική της υποταγής.

Η κυβέρνηση με τα δυο πρόσωπα. Το ένα του καλόβολου σκυμμένου υποτακτικού προς την τρόικα και το άλλο, του κυκλοθυμικού, αυταρχικού και βίαιου επιστάτη προς την ελληνική κοινωνία. Εμείς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το έχουμε δει πολύ καλά αυτό το φρικτό πρόσωπο, με τις τραγικές περικοπές, τις συκοφαντίες, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Το έχουμε δει, το έχουμε αντιπαλέψει και ξέρουμε την αξία της ενημέρωσης.

Για μας Ελεύθερη ΕΡΤ σημαίνει ελεύθερη ενημέρωση και η ελεύθερη ενημέρωση είναι Δημοκρατία.

Και Δημοκρατία σημαίνει να ενημερωνόμαστε για την καθημερινή υποθήκευση της χώρας μας, για τα εγκλήματα στην οικονομία και το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών της χώρας, στις εργασιακές σχέσεις, στην Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία, στην Παιδεία, στην κοινωνική συγκρότηση και συνοχή.

Η υποστήριξή μας στην ελεύθερη ΕΡΤ δεν είναι απλώς υποστήριξη προς αγωνιζόμενους συναδέλφους, είναι υποστήριξη στο δικαίωμά μας στην ελεύθερη ενημέρωση, στη Δημοκρατία, στα συνταγματικά μας δικαιώματα.

Αγωνιζόμαστε για την Δημοκρατία, αγωνιζόμαστε για να μην σιγήσει η ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου