Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Μέρες μνημονιακού "γύψου"-Εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ (διαρκής ενημέρωση)

Τα ΜΑΤ μπήκαν στην ΕΡΤ




Μέρες μνημονιακού "γύψου"... Άγρια χαράματα, λίγο μετά τις 4:30, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.Το κτίριο εκκενώθηκε από τους εργαζόμενους. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης οδηγείται αυτή τη στιγμή στη ΓΑΔΑ.


Τα τελευταία λεπτά της ελληνικής ραδιοφωνίας, η ώρα της εισβολής των ΜΑΤ στο ραδιοφωνικό στούντιο της ΕΡΤ: «Καλημέρα Μεσαίωνα»

Μπροστά στην είσοδο του ραδιομεγάρου στη Μεσογείων μεγαλώνει με την ώρα η συγκέντρωση εργαζομένων και αλληλέγγυων. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν το λαό της Αθήνας να κατέβει μαζικά να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους και την αντίθεσή τους στη νέα αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν πρέπει να φιμωθεί!

Δημήτρης Βίτσας πριν λίγο στο Κόκκινο: Μπήκαν στην ΕΡΤ νύχτα, να τους διώξουμε από την κυβέρνηση μέρα μεσημέρι.



Η φωτογραφία από τον Δρομογράφο, κατά τις 6 π.μ.

Οι εξελίξεις με χρονολογική σειρά:

6:12 πμ: Τα ΜΑΤ περικυκλώνουν τους συγκεντρωμένους μπροστά στο ραδιομέγαρο.

6:15: Πέφτουν χημικά και τα ΜΑΤ απωθούν τον κόσμο προς την πλατεία της Αγ .Παρασκευής

6:18: Tα ΜΑΤ χτυπάνε κόσμο ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

6:24: Συνεχίζεται η απώθηση των διαδηλωτών της ΕΡΤ από τα ΜΑΤ

6:26: Τα ΜΑΤ χρύπησαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη και Χρήστο Μαντά.

6:29: Στρατούλης: Όλοι στην ΕΡΤ!

6:40: Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ.



6.43: Φωτογραφία από τον MakisSinodinos με τα ΜΑΤ μπροστά από την ΕΡΤ

6.45 π.μ.: Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, αυτήν την ώρα έχει ξεκινήσει καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτήριο βρίσκονται τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση.

Και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων είναι κλειστά.

Συνεχίζεται η μετάδοση προγράμματος των εργαζομένων της ΕΤ3 στο ertopen.com

6:50: Στο Κόκκινο 105,5 διαρκής ενημέρωση για την εισβολή στην ΕΡΤ με τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη.

6.57: Στην είσοδο του Ραδιομεγάρου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητώντας να μπει στο χώρο που πλέον εχουν καταλάβει τα ΜΑΤ.

7.00: Οι ορδές των ΜΑΤ στη λεωφ. Μεσογείων ενάντια στους εργαζόμενους και τους αλληλέγγυους:



7.01: «Παράνομη και πραξικοπηματική ενέργεια» χαρακτήρισε την επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της ΕΡΤ ο βουλευτής του Δ. Στρατούλης, με δηλώσεις του στον Σκάι. Ο Δ. Στρατούλης έκανε λόγο για«μαύρη επιχείρηση μέσα στη μαύρη νύχτα» και ανέφερε πως αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή έχει ζητήσει ενημέρωση για την επέμβαση των ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να έχουν βρει ανταπόκριση. «Σαν τους κλέφτες στέλνουν τις δυνάμεις καταστολής να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που δίνουν αγώνα», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη πράξη των απώθηση των συγκεντρωμένων

Δείτε το πρόγραμμα της ΕΤ3

7.10: "Απολύστε τον Σαμαρά όχι τους εργαζόμενους της ΕΡΤ"



Φωτογραφία από τον MakisSinodinos με το πλακάτ μπροστά από τα ΜΑΤ.

7:11 Ένταση επικράτησε πριν λίγο έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εργαζόμενους και τον κόσμο που βρισκόταν στη λεωφόρο Μεσογείων.

7.19: Και οι δύο πύλες του ραδιομεγάρου είναι κλειστές. Η επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο έγινε από την πλαϊνή είσοδο, επί της οδού Δημητσάνας, μεταδίδει το ΑΠΕ.

7.23: Η ΔΤ δεν μεταδίδει τίποτε σχετικό με την εκκένωση της ΕΡΤ.

Τα ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την άνοδο της Μεσογείων από το ύψος του σούπερ μάρκετ πριν το Ραδιομέγαρο, έχοντας απωθήσει τους συγκεντρωμένους ως την πλατεία της Αγ. Παρασκευής.

7.26: Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητούν από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει άμεσα 24ωρη πανεργατική απεργία. Στην είσοδο του Ραδιομεγάρου τώρα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και εκπρόσωποι άλλων φορέων, ζητώντας να μπουν μέσα στο Ραδιομέγαρο. Φόβοι από τους εργαζόμενους για το τι μπορεί να συμβεί κατά την «καταμέτρηση» μηχανημάτων και υλικού.



http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου