Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τους τσιγγάνους ήταν καλή.

Απέδειξε ότι ο διάλογος είναι ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΉ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ και όχι άχρηστη πολυτέλεια.

Και μας κάνει όλους σοφότερους.

Από τους αγράμματους τσιγγάνους, τους περίοικους, τους ιδιοκτήτες μέχρι τους άρχοντες της πόλης.

Υπήρχαν εντυπωσιακά στοιχεία που βγήκαν από την συζήτηση για κάθε καλόπιστο και ανοιχτόμυαλο ακροατή.

Και ακούστηκαν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, κάποια καινούργια ακόμα και για κάποιον που παρακολουθεί τα του δήμου από κοντά, χρόνια πολλά, όπως η αφεντιά μου.

Στοιχεία που  σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα προκαλούσαν άμεσα ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ.

Όμως αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Εμείς στο πολιτικό επίπεδο ομιλούμε.
Υποψηφιότητα για εισαγγελέας δεν σκοπεύω να θέσω σε τούτη τη ζωή. (Άσε που δεν είμαστε και στην Αμερική).

Προσωπικά αναγνώστη μου έμεινα θετικά εντυπωσιασμένος από την ωριμότητα των τοποθετήσεων συνδημοτών μας, όμορων του καταυλισμού.

Περίμενα να ακούσω πύρινους δεκάρικους αγανακτισμένων - ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΙΩΣ - δημοτών, που βιώνουν δίπλα στον καταυλισμό, να απαιτούν κεφαλές (σκουρόχρωμες, βαθιά μελαχρινές) επί πίνακι.

ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (πλην μιας ή δύο εξαιρέσεων) ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ξεπερνώντας την δική τους μοναδική αλήθεια και την ιδιωτική προσέγγιση ενός τόσο σύνθετου προβλήματος, επιβάλλοντας σε όλους να μην διανοηθούν μικροπολιτική εκμετάλλευση του θέματος.

Εκτιμώ ότι οι πολιτικοί ενορχηστρωτές της επικοινωνιακής διαχείρισης που παρακολουθήσαμε τους τελευταίους μήνες - που προφανή στόχο τους είχαν να προετοιμάσουν την εύκολη και βολική για την ΕΞΟΥΣΙΑ αντιμετώπιση ενός σύνθετου κοινωνικού προβλήματος, με προσφυγή  στην κρατική βία, έπαθαν προχθές ντουβρουτζά.

Αναζητούσαν εναγωνίως μια τοποθέτηση υποστήριξης στην ανάγκη επιβολής, μια τοποθέτηση που θα μπορούσε να τους δώσει ένα πάτημα να ξιφουλκίσουν και να σηκώσουν τους τόνους ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑΝ.

Διότι στα παρασκήνια, στις μυστικοσυσκέψεις, στις "συσκέψεις των αρχηγών" (που έχει αντικαταστήσει στο Χαλάνδρι τον αποφασιστικό ρόλο του δημοτικού συμβουλίου αφού βολεύει όλους τους αρχηγούς, να συναλλάσσονται χωρίς περίεργους και κασετοφωνάκια) ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ.

Δεν θέλω να αναφερθώ προσωπικά σε κανέναν - γιατί ένα τέτοιο ΣΥΝΘΕΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ δεν είναι, ούτε πρέπει να γίνει ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ κανενός βλαχοδήμαρχου, βλαχοϋποψήφιου ή βλαχοπρόεδρου.
Δεν θα πέσουμε σε αυτή την λούμπα.

Αλλά δεν μπορώ να μην υπογραμμίσω ότι αποδείχτηκε περίτρανα η ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ και αποκαλύφθηκε η αναποτελεσματικότητα του παρασκηνίου, της κουτοπονηριάς και των παλαιοκομματικών προσεγγίσεων.

Και αν δεν ήταν έκπληξη οι τοποθετήσεις εξ ευωνύμων - ΄θεωρώ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ να βάλουμε με πολιτική γενναιότητα, ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ σε κρίσιμες τοποθετήσεις εκ δεξιών.
 
Ποιος περίμενε ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΡΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥ.
Φίλε μας εξέπληξες ευχάριστα. 

Ποιος περίμενε την τοποθέτηση της ΑΝΝΑ - ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΚΙΝΗ που προκάλεσε ξερόβηχες.

Ποιος περίμενε την στάση του Μύρωνα ο οποίος - έστω και καθυστερημένα, έστω και τώρα - απέρριψε τα μανιχαϊστικά ψευτοδιλήμματα και τόνισε την ανάγκη για ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Ποιος περίμενε την παρέμβαση του Σιδέρη Γεωργίου από την παράταξη του Νίκου Πανταζή;

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.
 
Το πρόβλημα του καταυλισμού, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ, αναγνώστη μου, δεν είναι πρόβλημα των τσιγγάνων και των ιδιοκτητών.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και των οργανωμένων θεσμών της.

Και αν ΗΤΤΗΘΗΚΕ κάτι πραγματικά από την προχθεσινή συζήτηση αυτό είναι η αντίληψη ότι το θέμα του καταυλισμού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΜΑ, άρα ΕΥΘΎΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ, είναι νομικό θέμα ή θέμα των .... από πάνω.

Το πρόβλημα του καταυλισμού είναι ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ, του ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, του ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

Και θα λυθεί αν το λύσει ο δήμος μας.

Είναι το πρόβλημα της ένταξης ενός σημαντικού κομματιού του Χαλανδρίου στο σχέδιο πόλης.

Και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν κυρίως όσοι ΣΟΒΑΡΟΙ σκοπεύουν να πολιτευτούν.
Και να το αντιμετωπίσουν έτσι και έτσι να τοποθετηθούν σε αυτό.

Διότι στις εκλογές οι ΣΟΒΑΡΟΙ υποψήφιοι ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ  ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΝΤΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥΣ.

Αυτό το έχει ξεχάσει το Χαλάνδρι.
Και κάνει εκλογές αλληλοεξόντωσης των αντιπάλων και πολτικής ψυχιατρικής (είναι τρελός, είναι καλό παιδί, είναι κακό παιδί, είναι χοντρή, είναι αδύνατη και τέτοια).
Δεν θα γίνει αυτό φέτος.
Διότι όποιος το επιχειρήσει θα έχει να συγκριθεί και ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ, το διαφορετικό, την πολιτική πρόταση και την προγραμματική συμφωνία.

Θα το επιβάλλουμε αυτό. ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ και δουλεύουμε ήδη σε αυτή την κατεύθυνση.

Εχθές είχαμε μια συνάντηση ενημέρωσης με την διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας Μαρία Ασπρογέρακα.
Δυστυχώς δεν μπόρεσε - αν και προσπάθησε - να βρει τα επιχειρήματα που θα μας έκαναν να αναθεωρήσουμε κρίσιμους φόβους για την ενταξιακή πορεία του Πεύκο Πολίτη, την απαλλοτρίωση εκείνου του 20μετρου δρόμου, που αρκετοί δεν θέλουν να αποκαλούν Ελ. Πεντέλης για να μην τους θυμίζει τις ευθύνες τους.
Επίσης δεν μας άλλαξε τους φόβους μας για την επάρκεια της τράπεζας γης που θα προκύψει.

Ακόμα και η αρμόδια αντιδήμαρχος όμως προχθές μίλησε για ένταξη της περιοχής στο σχέδιο σε ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, βγάζοντας στην σέντρα όσους βάζουν στοιχήματα για ένταξη ... τον Μάρτιο.
Θα πούμε πολλά για το θέμα από Δευτέρα.

Εμείς αναγνώστη μου σταματάμε να ασχολούμαστε πλέον με το "θέμα του καταυλισμού" και της "μεταστέγασής του" ... στον πλανήτη ΓΚΟΥΦΗ.

Δεν θα τσιμπήσουμε άλλο στα παιχνίδια του αποπροσανατολισμού, της δημιουργίας εντυπώσεων και της μεταφοράς της λήψης αποφάσεων από την διαφάνεια του δημοτικού συμβουλίου στο παρασκήνιο της σύσκεψη των "αρχηγών" - στην οποία η Λούλα Καρατζά δήλωσε ότι πλέον δεν συμμετέχει (για να μην την αδικούμε) ΠΟΥ ΔΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ εν κρυπτώ.

Εμείς θα ασχοληθούμε με το θέμα του ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ!

Πρέπει κάποιοι να τολμήσουν να αρνηθούν την γοητεία της προεκλογικής εξαπάτησης ιδιοκτητών, περιοίκων και τσιγγάνων και να σχεδιάσουν τρόπους να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούν την περιοχή ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ και να τους προτείνουν στην τοπική κοινωνία για έγκριση.

Για να απομακρυνθεί ο καταυλισμός.
Για να αποδοθούν οι περιουσίες τους στους ταλαιπωρημένους ιδιοκτήτες.
Για να ζήσουν οι συνδημότες μας τσιγγάνοι στην πόλη τους και να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο, όπως οι ομόφυλοί τους στο Πάτημα.
Για να αποσυμπιεστούν από τις οχλήσεις οι περίοικοι του καταυλισμού,
 δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και η πόλη πρέπει να επανακαθορίσει τους στόχους και τις προτεραιότητές της. ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΡΕΙΑ.

ΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ και εξαντλώντας από την πλευρά μας τα εργαλεία  διεκδίκησεων, αυτών που το Χαλάνδρι ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ.

Αυτό είναι για εμάς το ένα από τα μεγάλα διακυβεύματα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών πάνω στο οποίο χτίζονται πολιτικές - προγραμματικές συμφωνίες.

Σε πολίτες που έχουν την κριτική σκέψη και συγκρότηση να κατανοήσουν την σημασία αυτής της μάχης απευθυνόμαστε και τους καλούμε σε συστράτευση.

Οι προεκλογικοί πελάτες - νταραβεριστές, ας απευθυνθούν σε άλλα μαγαζιά.

ΚΑΛΟ Σ-Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου