Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
από: http://www.olympia.gr/, 8-12-2013

«Η μη απαίτηση από κανένα, ούτε βουλευτή, ούτε κόμμα, της αντίστοιχης προς τη μείωση των αποδοχών και των προς τις τράπεζες υποχρεώσεων, οδηγεί στο θλιβερό συμπέρασμα ότι όλοι οι εν τη βουλή βουλευτές και τα κόμματα, συναινούν στην εν εξελίξει δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών»

Κύριε Πρωθυπουργέ και Κύριοι Βουλευτές,

Ως γνωστόν οι μισθοί και οι συντάξεις υπέστησαν άγρια περικοπή με την εσωτερική υποτίμηση. 
Η μείωση ειδικότερα των συντάξεων αποτελεί προφανώς και καθαρή κλοπή.

Αποτελεί περίεργο και θλιβερό γεγονός το ότι, ούτε κόμμα, ούτε βουλευτής υπέβαλε ποτέ πρόταση για αντίστοιχη με τη μείωση μισθών και συντάξεων μείωση και των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες.

Αν ότι γίνεται γινόταν χάριν της οικονομίας θα έπρεπε να είχε γίνει σε κάθε ένα μείωση των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες αντίστοιχη της μείωσης που υπέστη το εισόδημα του.

Το αντίθετο που συμβαίνει, σημαίνει ότι οι υποστάντες τη μείωση των αποδοχών τους τους χωρίς μείωση των υποχρεώσεων τους οδηγούνται μεθοδικά σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις προς τις τράπεζες υποχρεώσεις τους και συνεπώς σε μεθοδευμένη δήμευση της περιουσίας τους.

Η μη απαίτηση από κανένα, ούτε βουλευτή, ούτε κόμμα, της αντίστοιχης μείωσης και των προς τις τράπεζες υποχρεώσεων, οδηγεί στο θλιβερό συμπέρασμα ότι όλοι οι εν τη βουλή βουλευτές και τα κόμματα, συναινούν στην εν εξελίξει δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.

Τέλος δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η εσωτερική υποτίμηση προκάλεσε μεθοδευμένα και τουλάχιστον 2.000.000 ανέργους και χρεωκοπία του κράτους που σκοπό είχε πάντα τη δήμευση του εθνικού και ιδιωτικού πλούτου της Ελλάδας. Και όχι τη σωτηρία της Ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου