Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 27-1-2014

εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου

Χαλάνδρι 27-1-2014

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Η παραπλάνηση των ελλήνων πολιτών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, δημιουργώντας όχι απλά εντυπώσεις, αλλά μια κατάσταση «ουτοπίας» στην οποία τα ντόπια και τα ξένα κέντρα επιθυμούν να μας εντάξουν.

Έτσι, σενάρια επιστημονικής φαντασίας όπως αυτό του «πρωτογενούς πλεονάσματος», δεν είναι τίποτε άλλο από μια λογιστική αλχημεία, ένα υπνωτικό χάπι με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των πολιτών και την προσπάθεια να μας γίνει πεποίθηση ότι, το μνημονιακό πρόγραμμα βαίνει καλώς (εμπρός, λοιπόν, για το επόμενο!).
Η «μαγική εικόνα» την οποία επιχειρούν να περάσουν, είναι (άλλη μια) προσπάθεια να κρύψουν την υστέρηση στα φορολογικά έσοδα (εφόσον πληρώνουν μόνο οι λίγοι και «αδύναμοι» οικονομικά…) και τη μαύρη τρύπα στα υπό κατάρρευση ασφαλιστικά ταμεία (τα οποία λεηλάτησαν και κατέστρεψαν αυτοί που κυβερνούν).
Η απίστευτη φορολογική επιδρομή που είναι σε εξέλιξη σε συνδυασμό με την αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν, οι περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις (που βρίσκονται «καθ’ οδόν») και οι άνευ προηγουμένου περικοπές στις δαπάνες για υγειονομική περίθαλψη, αποτελούν τα μόνα δείγματα αλήθειας μέσα σε αυτό το ενορχηστρωμένο ρεσιτάλ ψέματος. 

Μέσα σε όλα αυτά, ο πρωθυπουργός παρουσίασε ως επίτευγμα το γεγονός ότι το χρέος της χώρας μας ανέρχεται σήμερα στα 321 δις ευρώ, τη στιγμή που όταν η Ελλάδα μπήκε το 2010 στο Μνημόνιο με σκοπό την μείωσή του, αυτό ήταν 310 δις! Δηλαδή μετά από 3,5 χρόνια καταστροφικής και ΑΝΙΣΗΣ λιτότητας, το δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί κατά 11 δις ευρώ (παραμένοντας μη βιώσιμο) …

Η κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η μετατροπή μισθών και συντάξεων σε ένα…φιλοδώρημα, σε συνδυασμό με την απαξίωση και εκποίηση της ακίνητης δημόσιας και (μεσαίας) ιδιωτικής περιουσίας, είναι σαφές ότι, προδιαγράφουν το μέλλον των παιδιών μας.

Παράλληλα, για να επιτύχουν την πλήρη ισοπέδωση κάθε κοινωνικής δομής, τάξης και ιεραρχίας, επιχειρείται η υπονόμευση του κύρους, της αξίας και της ανθρώπινης υπόστασης όλων των δημοσίων λειτουργών.
Έτσι, προσλαμβάνουν στρατούς από «κατά φαντασίαν εργαζόμενους» με τη μορφή 5μηνων και 8μηνων συμβάσεων «ομηρίας», προκειμένου να…καταπολεμήσουν την ανεργία, την οποία, ταΐζουν με…απολύσεις μονίμων υπαλλήλων, οικογενειαρχών και με εμπειρία στις υπηρεσίες τους! 
Δεν υπάρχει προηγούμενο σε αυτή τη διαδικασία καταπάτησης και – στο τέλος – κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων χιλιάδων εργαζομένων.
Επιπλέον, το – χωρίς υπερβολή – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ αλαλούμ με νόμους, διατάγματα και εγκυκλίους για τη λειτουργία και …«αλλαγή» του δημοσίου τομέα, μοναδικό σκοπό έχει τη σύγχυση και την αναταραχή στους κόλπους των εργαζομένων, προκειμένου να μην υπάρχει χρόνος ούτε για συντονισμό ούτε για έργο ούτε – το ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ – για σκέψη. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΔΗΘΕΝ «μπέρδεμα» με τις αξιολογήσεις και τις κρίσεις προϊσταμένων και διευθυντών στο δημόσιο τομέα, τις αλλαγές, τις «τροποποιήσεις» και τα «μαγειρέματα» στις εγκυκλίους περί «διαθεσιμότητας», «κινητικότητας» κ.λπ. αλλά και τη ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ της Εγκυκλίου για Έλεγχο νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων (Αρ. Πρωτ. ΔΙΑΔΑ/Φ.34/42/οικ. 33906, από 16-12-2013)

Και αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι, μοναδικός τους στόχος είναι οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙΜΗΜΑ και – πάντως – ΟΧΙ μετά από αξιολόγηση.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου.
http://www.protasiergazomenwn.gr/
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου