Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Στο σκαμνί ο δήμαρχος Κυθήρων, αιρετοί και στελέχη του δήμου για 16 έργα



Σε δίκη παραπέμπεται τη Δευτέρα ο δήμαρχος Κυθήρων Θεόδωρος Κουκούλης, ενώ μαζί του θα καθίσουν στο εδώλιο και άλλα 29 άτομα.

Η υπόθεση αφορά σε 16 έργα συνολικού προϋπολογισμού 912.000 ευρώ τα οποία ο εργολάβος είτε εκτέλεσε με καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων είτε δεν παραδόθηκαν μέχρι σήμερα, αν και έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.

Ταυτόχρονα, αντί να επιβληθούν οι ποινικές ρήτρες στον εργολάβο για την καθυστέρηση ετών στην εκτέλεση των έργων, φαίνεται πως σε ορισμένες του δόθηκε και μπόνους με συμπληρωματικές συμβάσεις αυξάνοντας το τίμημα ορισμένων έργων προς όφελός του.

Το κατηγορητήριο

Η υπόθεση αφορά συνολικά σε 30 άτομα, ανάμεσα στους οποίους είναι ο δήμαρχος Κυθήρων Θεόδωρος Κουκούλης, συνολικά 20 νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, τρεις πρόεδροι τοπικών διαμερισμάτων, τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και του Δήμου Πειραιά, ο εργολάβος του έργου και οι υπεργολάβοι-δύο αδέρφια του νυν αντιδημάρχου Μιχάλη Πρωτοψάλτη, ο οποίος είναι ανάμεσα στου κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση δικάζονται ο δήμαρχος Κυθήρων, συνολικά 20 πρώην ή νυν δημοτικοί σύμβουλοι, τρεις πρόεδροι τοπικών συμβουλίων και ο υπεύθυνος της Τεχνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης Λοιπών Δήμων Πειραιά.

Για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση θα δικαστούν ο εργοδηγός του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων και Επιβλέπων Μηχανικός και ο προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής

Αντιδήμαρχος-υπεργολάβος

Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στις παραπάνω πράξεις ο εργολάβος των 16 έργων και οι υπεύθυνοι της εταιρείας που ήταν υπεργολάβος, δηλαδή ο αντιδήμαρχος Μ. Πρωτοψάλτης και τα δύο του αδέρφια.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την ιδιότητα του δημάρχου κ. Κουκούλης υπέγραψε ιδιωτικά συμφωνητικά με εργολάβο που προέβλεπε την υποβολή εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης του έργου, όμως σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενώ οι εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης πρέπει να έχουν χρόνο λήξης αορίστου διαρκείας και δεν μπορεί να υπολείπεται από την ημερομηνία της οριστικής παραλαβής των έργων, ο δήμαρχος δεν μερίμνησε για την αντικατάσταση των εγγυητικών επιστολών ορισμένου χρόνου με νέες ισόποσες, η λήξη των οποίων να οριοθετείται μέχρι και την οριστική παραλαβή του υπόψη έργου.

http://www.aftodioikisi.gr/, 26/1/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου