Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

ΞΑΝΑΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ - Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Το θέμα έχει ψιλομπαγιατέψει αφού πρόκειται για "περσινό" ρεπορτάζ - της 30-12 του 2013.

Και επειδή αυτή η κατάσταση που θα περιγράψουμε και θα δείτε μας ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ - δεν νιώσαμε καθόλου ότι εμπεριέχει και εύθυμη πλευρά - αφήσαμε να την αναδείξουμε με τους καθημερινούς μας ρυθμούς.

Οι μεθοδεύσεις της ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΑΡΙΣΤΕΡΗΣ συμμαχίας στον δήμο έχουν διαμορφώσει τέτοιο πολιτικό και ψυχολογικό κλίμα που και οι ίδιοι ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για την κατρακύλα τους, για αυτά που κάνουν - το βλέπει αυτό κανείς στα μάτια τους που είναι μονίμως σκυμμένα - αλλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς αφού οι μυστικοσυμφωνίες τους έχουν από καιρό υπερβεί τα όρια της πολιτικής σύγκλισης ακόμα και της καλώς ευνοούμενης και ΘΕΜΙΤΗΣ κοινής δράσης  για την αντιμετώπιση προβλημάτων και τους έχουν μεταβάλλει σε ένα παρηκμασμένο κλειστό παρεάκι που επιχειρεί να επιβάλλει τις επιλογές του ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ χρησιμοποιώντας βεβαίως .... τον μηχανισμό και το ταμείο του δήμου και της εφορίας.

Η συνεδρίαση ήταν για την επανέγκριση του προϋπολογισμού που είχε επιστρέψει η Περιφέρεια αφού ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ.

Και βέβαια πάλι δεν τήρησαν τις - έστω και αυτές τις μισερές, απλά γνωμοδοτικές - διαδικασίες συμμετοχής και διαβούλευσης με τους κοινωνικούς φορείς που προβλέπονται από το νόμο για την έγκριση του προϋπολογισμού.

Σας τα είχαμε πει:

Ο ΠΑΧΥΔΕΡΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ


Καλέσαμε την θεσμική αντιπολίτευση να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο την ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ του νόμου αλλά περισσότερο και επί της ουσίας να μην συμπράξει στον αποκλεισμό κοινωνικών φορέων από ένα δημόσιο διάλογο για τις προτεραιότητες του προϋπολογισμού.

Ειδικά απευθυνθήκαμε σε εκείνους που σε μερικές μέρες (διότι είμαστε ήδη στην προεκλογική περίοδο), θα αρχίσουν να ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΥΝ με πολλά .... "μπλα, μπλα δημοκρατία",  για συμμετοχή του πολίτη, δημοκρατικό προγραμματισμό, κοινωνικές λογοδοσίες, δημοκρατικές ανοικτές διαδικασίες σύγκλισης, ενότητες  και άλλες τέτοιες - για αυτούς που τα λένε χωρίς να τα πιστεύουν πραγματικά, κάνοντας τα ανάποδα - ΠΙΠΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΨΕΥΤΟΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ.

Δεν μας άκουσαν.

ΜΟΝΟ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

(ΕΛΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΣΙΔΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ αλλά δεν γνωρίζουμε αν ήταν απλή απουσία ή πολιτική επιλογή.)

Η Καρατζά μας είπε από το μεσημέρι ότι δεν θα πάνε.

Η διοίκηση δεν είχε την απαιτούμενη από το νόμο απαρτία αφού πολλοί δημοτικοί σύμβουλοί της έλειπαν.

Και αν ήθελαν οι παρευρισκόμενοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είχαν την δυνατότητα να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ να συγκληθεί η επιτροπή διαβούλευσης για να ακούσουν τους φορείς της πόλης και μετά να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό, δίνοντας ένα ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ για την αποφασιστικότητα τους να εφαρμόσουν αυτά που διακηρύσσουν με αποχώρηση ώστε να μην γίνει απαρτία (αφού η ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να έχει απαρτία 21 συμβούλων πλειοψηφία ΔΕΝ ΕΙΧΕ).

Δεν θα χανόταν δα και ο κόσμος.

ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ: Έκατσαν και έκαναν απαρτία στον Κουράση για να περάσει τον προϋπολογισμό με τις θετικές ψήφους 15 συμβούλων της πλειοψηφίας από τους 25 και που κατάφερε να τους συγκεντρώσει ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ κατά τις 21.30 (μιάμιση ώρα μετά!!!)

Να ξέρουν οι αντιπολιτευοσυμπολιτευόμενοι ότι η στάση αυτή θα τους στοιχειώσει και ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ να εκφράσουν θέσεις όπως "ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ" τώρα που θα μας αναλύουν τα προγράμματά τους.

Και επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις (πόσο μάλλον ένα videάκι) δείτε την κατάσταση στην αίθουσα, κατά τις 20.30 που ήρθε η Φιλαρμονική να δώσει τον εορταστικό τόνο (σε ώρα που το δημοτικό συμβούλιο θα είχε κανονικά συγκεντρωθεί και ξεκινήσει με το "ακαδημαϊκό τέταρτο" καθυστέρησης).

(Συγνώμη μαέστρο και παιδιά που το δείχνουμε, αλλά εκτιμούμε ότι δεν προσβάλλει καθόλου εσάς αυτή η εικόνα. Προσβάλλει ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ!)
Οφείλουμε - για να μην αδικήσουμε κανένα - να σταθούμε στην στάση του Ηλία Ντάβαρη, ο οποίος αποχώρησε στις 21.00 λέγοντας "δεν μπορώ να κάτσω να περιμένω πότε θα μαζέψετε τους δημοτικούς συμβούλους για να ξεκινήσει η διαδικασία".

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

Σ.Σ. Ο τίλτος είναι για όσους μας ζητάνε συνεχώς να είμαστε πιο αισιόδοξοι και να βλέπουμε την θετική πλευρά. Don't worry, be happy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΜΒΑ στη Θράκη

Θέμα: Η αναμόρφωση του ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Master in Business Administration ( MBA ) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΔΠΘ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις