Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Μνημόνια χωρίς έλεος..

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 30 δις ευρώ προετοιμάζει η Ευρωζώνη για την Ελλάδα.
Το νέο δάνειο μαζί με το Tρίτο Μνημόνιο σχεδιάζεται ήδη από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (παρότι η γερμανική πλευρά φροντίζει να διαψεύδει).
Οι μέχρι τώρα σχεδιασμοί για νέο δάνειο ως 20 δις ευρώ βασιζόταν στην υφιστάμενη εκτίμηση της τρόικας για δημοσιονομικό κενό 8 δις ευρώ για τη διετία 2014-2015 ή έως 11 δις ευρώ μέχρι τις αρχές του 2016….
Φαίνεται οι καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις και οι διάφορες δικαστικές ανατροπές άλλων μνημονιακών μέτρων, οδηγούν την τρόικα σε νεώτερες εκτιμήσεις ότι το κενό μπορεί να φτάσει τα 14 δις.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να πληρωθούν και 16,8 δις ευρώ από το Μάιο ως τον Αύγουστο για λήξεις στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, ομόλογα «ειδικού σκοπού», δόσεις προς το ΔΝΤ και διάφορες «ακούρευτες» εκδόσεις ελληνικού χρέους που κατέχουν ιδιώτες.
Το ποσό του νέου δανείου κρίνεται ιδιαιτέρως υψηλό, παρά τις δηλώσεις Σόιμπλε για πακέτο μικρότερης οικονομικής επιφάνειας από του παρελθόντος.
Σε καμία περίπτωση οι δανειστές δεν θα αποδεσμεύσουν τα χρήματα αυτά χωρίς να λάβουν σκληρές εγγυήσεις.
Το Τρίτο Μνημόνιο θα συνοδευτεί από νέα σκληρά δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, με την ενσωμάτωση των προτάσεων του ΟΟΣΑ, ενώ σοβαρές πιθανότητες συμπληρώνει το ενδεχόμενο της μεταφοράς του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό, αφού οι δανειστές κρίνουν ότι απέτυχε στο ρόλο και στο έργο του.
Κάποτε μιλάγαμε για Εθνική Ανεξαρτησία, σήμερα η ΕΞΑΡΤΗΣΗ της χώρας έχει ξεπεράσει κάθε όριο..
Σύμφωνα δε με όσα αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών» την Τετάρτη, η Κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει και άλλα μέτρα όπως είναι η ιδιωτικοποίηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η δημιουργία μιας υπηρεσίας εσόδων εκτός αρμοδιότητας του Δημοσίου και η κατάργηση των ευνοϊκών καθεστώτων φορολόγησης…
Μια απέραντη μουντίλα σκεπάζει τον ουρανό της Πατρίδας μας.
Οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, απλά εκτελούν.
Μαζί με τις εκτελέσεις των μνημονιακών προσαρμογών, εκτελούν και τον Λαό μας.

Είναι αναγκαία και επιτακτική η πιο πλατειά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ Συσπείρωση, η ΕΘΝΙΚΗ- ΛΑΪΚΗ Ενότητα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *