Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

ΡΕΖΟΥΜΕ 4: ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ (μέρος 2ο)

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Στην διαδικτυακή ψηφοφορία αναγνώστη μου δεν άφησες κανένα ερωτηματικό για το τι λέει η κοινή γνώμη και απέδειξες, ότι παρά την καθημερινή πλύση εγκεφάλου από το MEGA TOYΣ, έχει κατανοήσει ότι η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων θα στείλει τον λογαριασμό σπίτι σου.

Γι' αυτό και ψήφισες συντριπτικά την άποψη ότι πρέπει να το πάρουμε το πράγμα αλλιώς - και στο Χαλάνδρι - και να κοιτάξουμε να αξιοποιήσουμε δυνατότητες οργάνωσης της υπηρεσίας καθαριότητας και να εφαρμόσουμε ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, σε ένα σύγχρονο, καθαρό, οργανωμένο, ανθρώπινο χώρο οργάνωσης της υπηρεσίας καθαριότητας.

Και επειδή εμείς δεν είμαστε με τα ποτάμια και τις ελιές να λέμε αοριστολογίες και να σας λέμε  "ψηφίστε μας και μετά να σας αποκαλύψουμε σε ποια ευρωομάδα θα σας χώσουμε" προτείναμε και πού να γίνει αυτό - εδώ εντός Χαλανδρίου Αττικής - όχι κάπου όξω από δω.

Και ήρθες εσύ και είπες ΝΑΙ με 80% στην πρόταση για οργάνωση του χώρου καθαριότητας ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ, δηλαδή στο σημερινό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, το οποίο προτείνουμε να μεταφερθεί στο πάρκο της Αττικής οδού.

Τι έχουν πει οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι;

1. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ:
- Τι θα κάνετε μόλις βγείτε;
- Θα πλύνω τους κάδους γιατί είναι άπλυτοι.

Προς υπηρεσία καθαριότητας (Δντη, προϊστάμενο, επόπτες, οδηγούς, σκουπιδιαραίους): Γιατί ρε δεν πλένετε τους κάδους; Τώρα που θα αλλάξει ο δήμαρχος θα δείτε τι θα πάθετε. Θα σας βάλει να τους πλύνετε! Και αν δεν τους πλύνετε με το καλό έχει και βρεγμένη σανίδα.

2. ΚΟΥΡΑΣΗΣ - ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η καθαριότητα, διότι η καθαριότης είναι μισή αρχοντιά και πρέπει να είμαστε καθαροί διότι όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις είναι καθαρές και εμείς που είμαστε με την Ευρώπη πρέπει θα καθαρίζουμε γιατί άμα δεν καθαρίζουμε η πόλη θα είναι βρώμικη. Άσε που αγοράσαμε και 300 κάδους, ολόκληρη της τετραετία. 
Αλλά πρέπει να βοηθήσουν και οι δημότες. Βγείτε και καθαρίστε και λίγο μόνοι σας, εθελοντικά. Όλα από εμάς τα περιμένετε. Πού είναι η ευαισθησία σας σαν πολίτες ;
Βέβαια εμείς τονίζουμε ότι δεν έχουμε πρόβλημα με τους ιδιώτες, που μπορεί αν αξιοποιηθούν για να καθαρίσουν και να μην έχουμε εμείς τον μπελά.
Άσε που έτσι μας λένε από πάνω να κάνουμε, πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση και τον Σγουρό, τι να κάνουμε και εμείς οι .... υπάκουοι. Σαν τους τρελούς να γίνουμε;

3. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ: Να αγοράσει ο δήμος έναν χώρο ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ του νεκροταφείου, διότι εμείς ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ, όχι σαν κάτι άλλους.
Τα σκουπίδια θα μαζευτούν! Με κινηματικές διαδικασίες ο λαός θα καθαρίσει. 
Και αυτοί που μας κάνουν κριτική (δηλαδή εμείς) τι μιλάνε αφού:
1. Δεν καταδίκασαν όλα τα άρθρα του Καλλικράτη αλλά μιλάνε για μεταρρύθμισή του κι όλο κάτι καλές κουβέντες  λένε για την ΔΙΑΥΓΕΙΑ (οι παλιοραγκουσαίοι, τα νταβιάκια, οι συνεργάτες των γερμανών - σόρυ - του Ζαφειρόπουλου που ήταν παλιά ΠΑΣΟΚ).
2. Ήταν στην ΦΛΥΑ που έκανε τις ιδιωτικοποίησεις γιατί βγήκαν οδοκαθαριστές στους δρόμους από ιδιωτικό συνεργείο για μερικούς μήνες - χωρίς να το ψηφίσουν στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά αυτό είναι μια  λεπτομέρεια που δεν μας απασχολεί εμάς -  έπρεπε να αυτοπυρπολυθούν πάραυτα τότε, για να δικαιούνται σήμερα να ομιλούν ενάντια στην ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Καλύτερα Κουράσης παρά να ανοίξουμε διάλογο με ΑΥΤΟΥΣ.

4. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Το θέμα είναι ο καπιταλισμός (ως γνωστόν).
Όλα ξεκίνησαν στο Μάστριχτ, το οποίο το ψήφισε - τότενες - και ο ΣΥΝ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, άρα έχει συνεναίσει στις ιδιωτικοποίησεις ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, αφού την στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΝΑΙ ΑΜΕ ΓΙΑΤΙ;
ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ για το Μάαστριχτ;

Μπα, τι λέτε καλέ;
ΦΤΑΙΕΙ!
Δια της μεταβατικής ιδιότητος με την οποία λειτουργούν. (όλη η σταλινική αριστερά).

Αν δεν είχανε ψηφίσει το Μάαστριχτ - σου λέει η Λαϊκή Συσπείρωση - θα ήταν οργανωμένες και στελεχωμένες με μόνιμο προσωπικό οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, δεν θα είχαν ανάγκη για ωρομίσθιους και συμβασιούχους και στην συνέχεια συμβάσιούχων έργου για οδοκαθαρισμό (ΑΡΑ ΙΔΙΩΤΕΣ) που άνοιξαν τον δρόμο .... για την ιδιωτικοποίση των υπηρεσιών  ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ και εσείς οι υπόλοιποι να βγάλετε τον σκασμό για την υπόλοιπη ζωή σας.

Τώρα πρέπει να μιλάει μόνο το ΚΚΕ και οι άλλοι να ακούμε. 
ΟΚ λοιπόν. Θα μιλήσει η Λούλα για το θέμα της καθαριότητας και πώς θα αντιμετωπιστεί. Να τον φτιάξουμε τον χώρο, εκεί, αλλού, πού;

ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΛΟΥΛΑ! Πριτς που θα μιλήσει! Όχι δεν θα μιλήσει για να μάθετε που δεν το ακούγατε τότε, που σας είπε να μην ψηφίσετε το Μάαστριχτ.
Τώρα καλά να πάθετε όλοι! 
Θα πληρώσεις περισσότερα δημοτικά τέλη για να μάθεις να ακούς το ΚΚΕ όταν μιλάει και να μην λες τα δικά σου και να ετοιμαστείς για την επανάσταση. 

ΣΩ.ΒΕ  ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ! Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!

5. ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ: Ο Γυμναστικός .... καθάρισε. 

ΥΓ:
Προφανώς πρόκειται για υπερβολική, παραφουσκωμένη  και χιουμοριστική παρουσίαση του ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΩΦΩΝ που έχει γίνει στην πόλη, για τα μεγάλα θέματα που την απασχολούν. 

Και η καθαριότητα είναι ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ και το πιο κραχτό παράδειγμα.

Είναι προφανές σε εμάς ότι τρεις παρατάξεις (Κουράσης, Λαδόπουλος, Ανδρεόπουλος) δεν θα πουν κουβέντα για το θέμα του χώρου, αφού έχουν άποψη οι άνθρωποι - και τα κόμματά τους: ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ περιγράψαμε στην προηγούμενη ανάρτηση.)

Αλλά είναι λυπηρό ότι ούτε σε αυτό δεν μπορούν να υπάρξουν μίνιμουμ συμφωνίες των άλλων.
ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

Και έψαξαν όλοι να βρουν τρόπους ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΘΑΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ, όταν τα θέσαμε.

Είναι λυπηρό για όσους ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ  ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΓΟΥΡΟΥ (ΠΑΣΟΚΟΝΔ).

Βέβαια για σένα αναγνώστη μου, που είσαι γάτος, πρέπει να είναι προφανές ότι πρόκειται για απολύτως ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΕΣ δικαιολογίες διότι έπρεπε να εξυπηρετηθούν άλλες προσωπικές, πολιτικές και οικονομικές ... σκοπιμότητες και παρασκηνιακές συμφωνίες.

Διότι - ε, είναι αυταπόδεικτο - ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε για να υπερνικήσουμε τις "τοπικές μνημονιακές δυνάμεις της ιδιωτικοποίησης" οργανώνοντας στην πόλη έναν χώρο για την καθαριότητα, παράλληλα βεβαίως με τις "κινηματικές δράσεις" ή με την προετοιμασία της μεγάλης επανάστασης και της μετάβασης σε άλλο σύστημα κοινωνικής οργάνωσης.

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ! 
Και αυτά κάτι δείχνουν στον ψιλιασμένο.

Ο δημότης στο Χαλάνδρι χρειάζεται καλύτερη καθαριότητα.

Το αίτημα αυτό είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το τι θα παιχτεί με τις δεσμεύσεις που θα μας κληροδοτήσουν οι συμβάσεις με τον Σκουπιδιώτη, όπως σου αναλύσαμε, άρα πρέπει να ψηφίσεις σωστά τόσο στην περιφέρεια, όσο και στον δήμο, αν δεν θες να πληρώνεις κερατιάτικα.

ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ - δεν θα σου υποδείξουμε εμείς, αυτό δα έλλειπε -  

ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ (σε αυτό θα επανέλθω) ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΚΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ, ΨΕΥΤΟΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ που είναι βέβαια μνημονιακοί με φερετζέ.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, αρκεί να υπερασπιστείς την άποψη που έβγαλες ΕΣΥ, μέσα από την ψηφοφορία μας και να δώσεις εντολή ....


...... ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *