Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΠΩΣΕ ΤΟ
Τι θα χρειαστείτε για ένα χαρταετό:

• 3 βέργες ή καλάμι ή οποιοδήποτε άλλο ελαφρύ ξύλο σε ίσες διαστάσεις (60-80 εκ)
• Σπάγκο
• Κόλλα
• Χαρτί γλασέ ή πολύ λεπτό νάιλον στο χρώμα της αρεσκείας σας
• Σύρμα
• Ταινία κολλητική
• Χρωματιστά χαρτιά ή εφημερίδες (για την ουρά)

Αρχικά δένουμε µε τον σπάγκο τις βέργες στο κέντρο πολύ σφιχτά μεταξύ τους (το ένα πάνω στο άλλο). Στη συνέχεια αφήνουμε στο περίπου μισό μέτρο σπάγκο να κρέμεται.
Στην άκρη του ενός ξύλου δένουμε σφιχτά το σύρμα ενώ μετέπειτα το περνάμε γύρω γύρω από τον σκελετό του χαρταετού δένοντας το σφιχτά σε κάθε εγκοπή που θα έχουμε δημιουργήσει με ένα μαχαίρι στο κάθε ξυλάκι. Τοποθετούμε τον σκελετό πάνω στο χαρτί και το κόβουμε περιμετρικά αφήνοντας ένα περιθώριο το πολύ 5 εκατοστά.

Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κολλήσετε ή να σχεδιάσετε ότι επιθυμείτε στο χαρτί με την προϋπόθεση να μην είναι πολύ βαρύ! Αφού τελειώσετε βάζετε ξανά τον σκελετό πάνω στο χαρτί και κολλάτε τα περιθώρια προς τα μέσα, σαν στρίφωμα.

Σε δύο άκρα του δένουμε από έναν σπάγκο για να τοποθετήσουμε την ουρά και ακριβώς στα απέναντι (άκρα) θα δέσουμε με τον ίδιο τρόπο αλλά 2 κομμάτια σπάγκο ώστε να ισορροπεί ο χαρταετός.
Αυτά τα 2 τελικά τα δένουμε με το κεντρικό κομμάτι που έχουμε αφήσει να κρέμεται και στο σημείο της ένωσης προσθέτουμε την καλούμπα (το υπόλοιπο σχοινί που έχουμε πάρει για να πετάξουμε τον αετό).

Την ουρά θα την φτιάξετε από κομματάκια εφημερίδας ή χαρτιά μήκους 20 εκ. τα οποία στη συνέχεια θα τα δέσετε στον σπάγκο με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Η ουρά του χαρταετού πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 φορές μεγαλύτερη από το μήκος του χαρταετού ώστε να μπορεί να πετάει άνετα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *