Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Σε παράταση της εφαρμογής της αξιολόγησης προσανατολίζεται η κυβέρνηση


788dimosio

Το ενδεχόμενο αναβολής της αξιολόγησης του προσωπικού των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. προσανατολίζεται η κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις τόσο των δημάρχων, όσο και των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. 
Σε συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη έγινε γνωστό ότι τα δύο συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προσανατολίζονται στο να δοθεί παράταση της διαδικασία της αξιολόγησης. Η παράταση αναμένεται να διαφοροποιείται χρονικά για το δημόσιο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα η διαδικασία αξιολόγησης για το δημόσια θα παραταθεί μέχρι 18 Ιουλίου, ενώ λόγω δημοτικών εκλογών για τους δημοτικούς υπαλλήλους η παράταση που θα δοθεί είναι μέχρι το τέλος Αυγούστου. Οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί φαίνεται να κατανοούν ότι λόγω προεκλογικής περιόδου η αξιολόγηση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής η ΚΕΔΕ απέστειλε επιστολή προς τον Κ. Μητσοτάκη από τον οποίο και ζητεί να αναθεωρήσει το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της εγκυκλίου και να ακολουθήσει διάλογος των δύο πλευρών μετά τις εκλογές. Ταυτόχρονα με ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ προς τους δημάρχους της χώρας τους ζητά να απέχουν από την αξιολόγηση λόγω προεκλογικής περιόδου.

Επιπλέον η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι μοναδικός στόχος της αξιολόγησης είναι οι απολύσεις υπαλλήλων. Επίσης υποστηρίζει ότι η πιθανή παράταση της έναρξης αξιολόγησης δεν λύνει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα.

http://www.localit.gr/, 25/4/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου