Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Στα «μαχαίρια» Σωματείο –Δημοτική Αρχή στα Βριλήσσια . Απορρίπτει ο Ιωαννίδης τις βαρύτατες καταγγελίες του

http://www.newsta.gr/, 24/4/2014

Βαρύτατες κατηγορίες για πολιτική δίωξη συνδικαλιστή και άλλα διατυπώνει σε βάρος της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίδη , στα Βριλήσσια , το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου .

Σ΄ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη συμπεριφορά της διοίκησης απέναντι στο Γραμματέα του συλλόγου Νίκου Μήτση, κατηγορία που απέρριψε με κατηγορηματικότητα η Δημοτική Αρχή κατά τη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση του Σωματείου κάνει λόγο για συνεχιζόμενη υπηρεσιακή απαξίωση του γραμματέα του συλλόγου, «που προφανή στόχο έχει την κάμψη της συνδικαλιστικής του δραστηριότητας και αγγίζει τκατλα α όρια του πολιτικού διωγμού», ενώ μιλάει για εκδικητική συμπεριφορά των στελεχών της Δημοτικής Αρχής.

Αναφέρει μάλιστα τη «φιλική προειδοποίηση» του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Μακρή προς το γραμματέα ότι «θα σου γυρίσει μπούμερανγκ η εκλογή σου στο σωματείο».

Επίσης καταγγέλλει τον Αντιδήμαρχο ότι τον Απρίλιο του 2013 εισέβαλε στο γραφείο του κ. Μήτση και του αφαίρεσε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μην έχει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα καταγραφής καυσίμων και συντηρήσεων, το οποίο δεν έχει ενημερωθεί από τότε.

«Έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα επίλυσης του θέματος στα πλαίσια του διαλόγου και της συνεννόησης με τη διοίκηση του Δήμου» συνεχίζει η ανακοίνωση και επισημαίνει ότι αντί να διευθετηθεί το θέμα, η κατάσταση οξύνθηκε ακόμα περισσότερο «με τη νέα προκλητική απόφαση αποκλεισμού του από τις επιτροπές παραλαβής και επισκευών οχημάτων του Δήμου, όπου λόγω ειδικότητας ως μοναδικός στο Δήμου μηχανοτεχνίτης, καταφανώς επιβάλλεται να συμμετέχει».

Με την ανακοίνωση του ο σύλλογος εργαζομένων απαιτεί την απεμπλοκή της υπηρεσιακής αντιμετώπισης του συγκεκριμένου εργαζόμενου από τη συνδικαλιστική του δράση, καθώς και την επαναφορά του στα καθήκοντα του στο γραφείο κίνησης, συντήρησης και επισκευών οχημάτων του Δήμου, όπως προβλέπεται από την ειδικότητα του. Θέση από την οποία απομακρύνθηκε, όπως καταγγέλλεται μετά από 14 έτη και μετά την εκλογή του στο ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η συνδικαλιστική μας δραστηριότητα, η επιλογή μας να απορρίψουμε τον παραδοσιακό εργοδοτικό συνδικαλισμό και να σταθούμε απέναντι σε όλες τις μνημονιακές – κυβερνητικές επιλογές που θίγουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, ενοχλεί τη διοίκηση του Δήμου και δυσχεραίνει επιλογές της όπως η ιδιωτικοποίηση του οδοκαθαρισμού και οι συμβάσεις του Δήμου μας ΚΟΙΝΣΕΠ. Κατανοούμε ότι η ενεργή παρουσία μας σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων, στα ναυπηγεία, στην ΕΡΤ, στον ΕΟΠΥΥ, στο πλάι των σχολικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας δεν αρέσουν στους κρυφούς συνομιλητές του Φούχτελ» υπογραμμίζεται στην η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι οι μεθοδεύσεις τους δεν θα κάμψουν το φρόνημα των εργαζομένων στο Δήμο μας, πολύ περισσότερο δεν θα φιμώσουν τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους, με πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές. Η υποβάθμιση, η απαξίωση και η αναξιοκρατία αφορά όλους τους εργαζόμενους και θα αντιμετωπιστεί ενωτικά και δυναμικά. Ας το καταλάβουν όλοι, ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου Βριλησσίων δεν υπονομεύονται, δεν τρομοκρατούνται, δεν διασπόνται».

Ιωαννίδης: Δεν είναι αληθή

Τη δυσαρέσκεια του για την ανακοίνωση των εργαζομένων εξέφρασε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ιωαννίδης.

Όχι μόνο, όπως είπε, επειδή όλα αυτά που αναφέρονται στο πρόσωπο του εργαζομένου δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, αλλά και γιατί γίνεται μια προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση ότι όποιος ασχολείται με τα συνδικαλιστικά στο Δήμο τυγχάνει και της δυσμενούς μεταχείρισης της διοίκησης.

«Κανένα απ’ αυτά δεν ευσταθεί» υποστήριξε και έκανε λόγο για ένα θέμα που αφορά την πιο αποδοτική λειτουργία της διεύθυνσης περιβάλλοντος.

Γι’ αυτό λοιπόν, τόνισε, «με δυσαρέσκεια και πραγματική κατάπληξη διάβασα αυτό το κείμενο, το οποίο δεν κολακεύει ιδιαίτερα το σύνολο των εργαζομένων, διότι προς το τέλος του εκτρέπεται και σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς απαράδεκτους και υβριστικούς, που ίσως βεβαίως πρέπει να σηματοδοτήσουν το νόημα των καιρών και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αλλά θα έπρεπε οι ίδιοι να σκεφτούν ότι ο σύλλογος των εργαζομένων είναι έξω απ’ αυτό το κλίμα».

« Κληρώνονται και όχι από ‘ μας»

Ο κ. Ιωαννίδης , εξέφρασε επίσης την έκπληξη του για το γεγονός ότι στην ανακοίνωση καταγγέλλεται ότι ο κ. Μήτσης δεν επελέγη σε μια επιτροπή, όταν είναι γνωστό ότι τα μέλη της επιτροπής αυτής κληρώνονται από συναδέλφους του.

«Δεν μπορώ – είπε- να καταλάβω, ή μάλλον μπορώ να καταλάβω, το νόημα αυτής της επιστολής. Θέλω όμως να συστήσω στους εργαζόμενους να μείνουν έξω από το κλίμα του προεκλογικού αγώνα, ο οποίος φαίνεται ότι έχει αρχίσει. Όχι γιατί θα τους εκδικηθούμε ή οτιδήποτε άλλο, αλλά γιατί έχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα να κάνουν στο Δήμο από το να ονομάζουν το Δήμαρχο έτσι ή αλλιώς, ή να καταφέρονται κατά της διοίκησης». Ξεκαθάρισε τέλος ότι στην επαγγελματική και προσωπική του διαδρομή, δεν διετέλεσε συνομιλητής κανενός.

Μακρής: Είναι ψέματα

Το λόγο πήρε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Μακρής ο οποίος υποστήριξε ότι ουδέποτε ασχολήθηκε ή ενόχλησε τον κ. Μήτση για τη συνδικαλιστική του δράση.

«Η φιλική προειδοποίηση είναι ψέμα και αφορούσε προσωπική κουβέντα για τη συνεργασία του με τους συναδέλφους του και τα παράπονα που ελάμβανα» ανέφερε, τονίζοντας ότι είναι άσχημο να δημοσιοποιούνται προσωπικές κουβέντες.

«Ήταν μια πολύ προσωπική κουβέντα, δεν αφορούσε κανέναν, δυστυχώς όμως αφορούσε άλλα πράγματα τα οποία δεν θέλω να δημοσιοποιήσω. Δεν είναι της παρούσης» πρόσθεσε.

Εξήγησε παράλληλα ότι ο υπολογιστής μεταφέρθηκε στο γραφείο κίνησης, κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Μήτση και βεβαίως όταν τον χρειάστηκε, ο υπολογιστής ξαναγύρισε στο γραφείο του.

«Το γραφείο κίνησης δεν μπορεί να μείνει χωρίς υπολογιστή» υπογράμμισε και σημείωσε ότι υπεύθυνος για το γραφείο κίνησης δεν είναι ο κ. Μήτσης.

Υποστήριξε τέλος ότι το πρόβλημα δεν αφορά την προσωπική κουβέντα που έγινε, ή την απομάκρυνση του υπολογιστή από το γραφείο του. «Δεν αφορούσε αυτό που λέει. Αυτό θεωρώ ότι είναι ψέμα. Δεν υπάρχει σχέση. Δεν τον έχω ρωτήσει ποτέ για τη συνδικαλιστική του δράση και έχει πάρει όλες τις άδειες που προβλέπονται» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου