Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Ι.Υ.Ε.) : 24ωρη Απεργία την Κυριακή 13 Ιουλίου

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα, την προσεχή Κυριακή, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), ενάντια στην απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας.


Η Ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων, στην ανακοίνωσή της, επιτίθεται με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την ανάπτυξη του τουρισμού, ενώ «στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και των ξένων πολυεθνικών επιχειρήσεων, που με όχημα τις “ελεύθερες Κυριακές”, θα σβήσουν από το χάρτη τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Εμπορίου, οι οποίες αποτελούν το 95% και απασχολούν πάνω από το 80% των εργαζομένων».

Όπως υπογραμμίζει η ΟΙΥΕ, η απόφαση Γιακουμάτου για τις Κυριακές επιβλήθηκε από την Τρόικα, μέσω της περίφημης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, «και είναι πράξη απόλυτα εχθρική ενάντια στους εργαζόμενους», καθώς:

«Είναι μια απόφαση προάγγελος ότι από την επόμενη χρονιά, θα υπάρξει η πλήρης, παντελώς "ελεύθερη" και χωρίς όρια λειτουργία κατά τις Κυριακές όλων των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Είναι μια απόφαση εξυπηρέτησης των συμφερόντων μόνο των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και των ξένων πολυεθνικών επιχειρήσεων, που με όχημα τις "ελεύθερες Κυριακές", θα σβήσουν από το χάρτη τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Εμπορίου, οι οποίες αποτελούν το 95% και απασχολούν πάνω από το 80% των εργαζομένων.



Είναι τέλος μια απόφαση, η οποία είναι εντελώς αντιδημοκρατική, παρακάμπτει τις οργανώσεις των εργοδοτών και των εργαζομένων ιδιαίτερα, αφού οι εργαζόμενοι εξαιρούνται και καταργούνται από συνομιλητές. Δημιουργεί τεράστια προβλήματα παραβιάζοντας το δικαίωμα στην οικογενειακή, προσωπική ζωή και στον ελεύθερο χρόνο των εργαζομένων και παράλληλα διαλύει τον οικογενειακό ιστό, μιας και η πλειοψηφία του κλάδου του εμπορίου είναι γυναίκες και μάλιστα μητέρες».

Εξάλλου, τονίζει η ΟΙΥΕ είναι αποδεδειγμένο, ότι κανείς Έλληνας δεν πάσχει από αγοραστικό χρόνο, αλλά από αγοραστική δύναμη, μιας και έχουν λεηλατηθεί τα εισοδήματά του.

Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο «αντιστεκόμαστε στην καθολική διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων και απεργούμε», καταλήγει η ΟΙΥΕ και καλεί «την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, τις κοινωνικές συλλογικότητες, όλους τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας και ειδικά αυτούς που περιλαμβάνει η υπουργική απόφαση να συμπαραταχθούν μαζί μας, ενάντια σε αυτήν την καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης, που καταστρέφει τον κλάδο και τους εργαζόμενους».

Η ανακοίνωση της ΟΙΥΕ για την 24ωρη απεργία την προσεχή Κυριακή – ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου