Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

AHOME REAL ESTATE SERVICES


Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ξεκίνησε ο επανέλεγχος των 50.000 συμβάσεων- Πότε θα γίνουν οι απολύσειςΞεκίνησε η διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων 50.000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου. Την υψηλή εποπτεία του ελέγχου έχει το ΑΣΕΠ.

Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι έως το φθινόπωρο να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι, καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα αποτελέσουν και τη βασική «δεξαμενή» των 2000 απολύσεων που πρόκειται να γίνουν κατά το 2015.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολυθούν θα συνυπολογιστούν στις 6500 απολύσεις που περιλαμβάνει η μνημονιακή δέσμευση.

Ποιοι υπάλληλοι θα απολυθούν

Όσες συμβάσεις έχουν παρατυπίες, τότε οι υπάλληλοι θα απολύονται χωρίς αποζημίωση. Συγκεκριμένα, θα απολύονται αυτοδικαίως οι υπάλληλοι που έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά, έχουν δηλώσει ανακριβή στοιχεία, έχουν αποκρύψει στοιχεία που αν τα είχαν δηλώσει δε θα μετατρεπόταν η σύμβαση από ορισμένου χρόνου σε αορίστου και έχουν, γενικότερα, παρανομήσει αναφορικά με τις προϋποθέσεις μετατροπής της σύμβασης.

Η ΠΟΕ- ΟΤΑ έχει αντιδράσει έντονα στον έλεγχο των συμβάσεων, τον οποίο θεωρεί «αμπαλάζ» για μαζικές απολύσεις.

Το επιχείρημα της Ομοσπονδίας είναι ότι »η σύμβαση τους έχει μετατραπεί με γνωμοδότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και ενέκρινε το ίδιο το Α.Σ.Ε.Π.», ωστόσο δεν απαντάει στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν είναι θεμιτό να ελεγχθούν εκ νέου οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι και σε περίπτωση που έχουν καταθέσει πλαστά πτυχία ή πιστοποιητικά να υποστούν τις συνέπειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρώτη εβδομάδα του ελέγχου παρουσιάστηκαν κρούσματα που εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν την είσοδο των ελεγκτών στους δήμους.
Στο Χαλάνδρι, τον Ασπρόπυργο και τον Πειραιά οι ελεγκτές δεν κατάφεραν να ξεκινήσουν τον έλεγχο.

 aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

Στο - φαινομενικά εύλογο - ερώτημα των συναδέλφων του  afodioikisi.gr:  "και τι πειράζει να επανελεχθούν οι συμβάσεις" η απάντηση βρίσκεται στην επιτηδευμένη ασάφεια με την οποία διατυπώνεται στο νόμο το τι ακριβώς επανελέγχεται.
Διότι το "επικοινωνιακό" επιχείρημα περί πλαστών δικαιολογητικών - στο οποίο κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει - συμπληρώνεται με τα ασαφή και "ευρύχωρα" περί του "γενικότερα έχουν παρανομήσει κατά την διαδικασία μετατροπών".

Οι γνωρίζοντες τα των μετατροπών τα προηγούμενα χρόνια ξέρουν ότι αυτές έγιναν στα ΟΡΙΑ της νομιμότητας (εκείνης της εποχής) και βασίστηκαν σε πολιτικές αποφάσεις θεσμικών οργάνων (δημοτικών συμβουλίων ή συμβουλίων ΝΠΔΔ) περί "κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών των δήμων"  από τους συμβασιούχους - κάτι που ήταν αληθινό και  δεδομένο.  

Αποφάσεις που έγιναν δεκτές - τότε - από το ΑΣΕΠ αλλά σε πολλές περιπτώσεις και από την δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγαν οι εργαζόμενοι.

Αυτό που θα είναι λοιπόν σήμερα σκανδαλώδες θα ήταν να επανεξεταστούν οι συμβάσεις αυτές με όρους του σημερινού νομοθετικού πλαισίου και ΝΕΩΝ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ με αναδρομική ισχύ (και τροϊκανών υποδείξεων θα έγραφα αλλά θα παρεξηγηθεί ο Άδωνης) καθιστώντας τις τότε πολιτικές αποφάσεις  συλλογικών οργάνων ΑΚΥΡΕΣ, κάτι που θα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ σε αυτό ακριβώς το σημείο διατυπώνουμε τις έντονες επιφυλάξεις μας και καμία όρεξη δεν έχουμε να συγκαλύψουμε πραγματικά περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών ή πτυχίων, αυτά λέγονται για τους Ινδιάνους και τους νεοφιλελεύθερους καλβινιστές για πολιτική κατανάλωση από τους καναπεδατους νοικοκυραίους.

Ένα δεύτερο σημείο σοβαρής διαφωνίας της αυτοδιοίκησης είναι η πρόβλεψη της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ (που θα βρεθεί από τον επανέλεγχο με προβλήματα στην μετατροπή των συμβάσεών του) αφού οι "αορίστου χρόνου" υπάλληλοι κατέχουν προσωποπαγείς και όχι οργανικές θέσεις. 

ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ - ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ - Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ αφού η αποστελέχωσή τους θα είναι τέτοια που ουσιαστικά θα σημαίνει την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της αυτοδιοίκησης.

Και επειδή διαβάζεις ΠΛΑΤΕΙΑ και όχι κατευθυνόμενη αρθρογραφία, σκέψου ότι αν όντος είχε πιάσει ο πόνος στην κυβέρνηση και την Τρόικα για τα .... πλαστά (σε αυτό εμείς τουλάχιστον θα ήμασταν μαζί τους), θα είχαν κάνει ήδη δύο απλές διευκρινίσεις που θα αποδείκνυαν ότι αδίκως ομιλούμε όλοι ημείς περί "επανέλεγχο και αξιολόγηση - φερετζέ απολύσεων" :

1. Οι συμβάσεις που έχουν εγκριθεί στο παρελθόν από το ΑΣΕΠ δεν επαναξιολογούνται ως προς τη νομιμότητα συλλογικών αποφάσεων - οι οποίες δεν αμφισβητούνται, διότι αυτό θα σήμαινε την απόλυτη δημοκρατική παρεκτροπή - και επανελέγχονται  μόνο για την εγκυρότητα των δικαιολογητικών.

2. Οι θέσεις των - ΔΙΚΑΙΩΣ πλέον - απολυμένων, με τα πλαστά στοιχεία ή όσων μπήκαν από παράθυρο και χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ θα αντικατασταθούν αμέσως από τους διαθέσιμους ή τους αδιόριστους επιτυχόντες των διαγωνισμών.

Αλλά αυτά είναι όνειρα, όλα όσα λέγονται είναι παπάτζες και στόχο έχουν να βρεθούν τα 6500 φέτος και 15000 μέχρι το τέλος του 2015 κεφάλια που θα πέσουν στον βωμό των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών και να αναγκαστούν οι δήμοι να παραδώσουν όλο και περισσότερες κρίσιμες υπηρεσίες τους σε ιδιώτες εργολάβους (στους οποίους εμείς περιλαμβάνουμε και τις ΚΟΙΝ. Σ.ΕΠ. )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου