Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Στο υπουργείο Εσωτερικών αντιπροσωπεία της «Δύναμης Ζωής»


Τα ζητήματα της μεταφοράς των μαθητών κατά τη σχολική χρονιά που ξεκινά το Σεπτέμβριο, της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, του νέου κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προωθεί η κυβέρνηση καθώς και της κατανομής των πόρων αντιπυρικής προστασίας, έθεσε σήμερα αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Παράταξης «Δύναμης Ζωής» κατά τη συνάντησή της με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το κρίσιμο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, που συνοδευόταν από τους αντιπεριφερειάρχες Ερμίνα Κυπριανίδου, Πέτρο Φιλίππου και Χρήστο Καπάταη, υπογράμμισε την ανάγκη της άμεσης διευθέτησής του από το Υπουργείο. Η επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής» τόνισε ότι η επίλυση του προβλήματος πρέπει να γίνει προτάσσοντας τα ζητήματα της ασφάλειας και της διευκόλυνσης της μαθησιακής διαδικασίας, παρατηρώντας ότι με το σημερινό καθεστώς δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα καθώς πρόκειται να μείνουν εκτός σχολικών μεταφορών πολλοί μαθητές των σχολείων καθώς και των υπερτοπικών σχολείων της Περιφέρειας.

Σχετικά με το σύστημα της αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση, η Ρένα Δούρου παρατήρησε «είναι αντισυνταγματικό, δεν συνιστά αξιολόγηση, δεν λειτουργεί υπέρ του δημοσίου ούτε υπέρ της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών». Αναφορικά με το νέο Κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής παρατήρησε ότι κατατέθηκε σε συνθήκες αδιαφάνειας στην αρμόδια υποεπιτροπή της Βουλής ενώ, τέλος, έθεσε και το ζήτημα της ορθολογικής κατανομής των κονδυλίων της αντιπυρικής προστασίας στους δήμους που συνορεύουν με ορεινούς όγκους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου