iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΑΚΙΑ ...

 

Αν η μισή μου καρδιά βρίσκεται που λες γιατρέ μου  εδώ πέρα, η άλλη μισή σε μια παραλία βρίσκεται....

Σαν τον "Πάω - Δεν πάω" είμαστε όλοι αυτές τις μέρες αναγνώστη μου, περιμένοντας τον ... Αύγουστο.

Γιατί όπως λέει και η γνωστή φατσοπαπαρίτσα:  
Κουφάλα ΜΕΡΚΕΛ ό,τι και να κάνεις, εμείς θα είμαστε πάντα μισή ώρα από την θάλασσα!

Όμως σήμερα, παρά την βαρεμάρα, είπα να βάλω δυο πραγματάκια στην θέση τους, πριν μαγκώσω ομπρέλες, καρέκλες και μπύρες και πάρουμε  όχι τα βουνά αλλά τις ακτές.

Τα έχω πάρει λίγο αναγνώστη μου με δύο θεματάκια από το παρασκήνιο και είπα να τα καθαρίσω με αυτό το "βαρυσήμαντο άρθρο", για να μην σέρνονται τώρα που θα πλατσουρίζουμε και μέχρι την εγκατάσταση του νέου Δ.Σ. της πόλεως, όπου θα συζητήσουμε επί ... ανωτάτου επιπέδου.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΛΟΙΠΟΝ:  Μαθαίνω ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κάνει επαφές με τις υπηρεσίες.
Και πολύ καλά βεβαίως κάνει. Σε πολλές παίρνει και τη νέα Γενικό μαζί, την κα Στέλλα Μιχαλοπούλου.

Αλλά μου είπαν (δύο μάλιστα) στελέχη του δήμου από διαφορετικούς χώρους του δήμου, ότι ασχολείται και με την ταπεινότητά μου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος.

Και εκφράζει - μου είπαν - την "στεναχώρια του" γιατί δεν έγινε δυνατόν να υπάρξει πολιτική προσέγγιση ενώ γνωριζόμαστε 40 χρόνια,  αφήνοντας έτσι να αιωρείται ότι αυτό ήταν δική μου επιλογή και ευθύνη.

Επειδή λοιπόν η ιστορία - των τελευταίων 4 χρόνων (2010) και κυρίως από ιδρύσεως του νέου ΣΥΡΙΖΑ  είναι καταγεγραμμένη με ΑΔΙΆΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ και σεβόμενος την θεσμική του ιδιότητα (όχι όμως ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ την εξουσία του, όπως άλλοι) θα του ζητήσω σήμερα να μην προσφεύγει σε τέτοιες παλαιοκομματικές λογικές δημιουργίας επίπλαστων εντυπώσεων, δεν λέει δια αριστερόν άνθρωπο  και να οριοθετήσω την θέση μας για τον Σεπτέμβριο, για να μην αναρωτιέται κανείς ποια θα είναι.

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΣΕΓΓΙΣΕΙΣ (του κώλου) ή το επίπεδο των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ παραγόντων.

Ο Σίμος Ρούσσος επέλεξε ότι δεν ήθελε πολιτική ώσμωση και συνύπαρξη με τις αυτοδιοικητικές μας απόψεις προεκλογικά και ότι η συνεργασία που του πρότεινα θα τον έβλαπτε διότι ως γνωστόν ημείς δεν δηλώνουμε και της άκρας αριστεράς (μπαίνοντας) και έχω υπηρετήσει- λέει - τις ιδιωτικοποιήσεις στην αυτοδιοίκηση, με τις οποίες εκείνοι που είναι πολύ αριστεροί δεν θένε ούτε να συζητάνε. (αυτό θα το δούμε).

Δικαίωμά του πάντως ήταν και απολύτως σεβαστό μάλιστα, η επιλογή δεν του κόστισε εκλογικά τον Μάιο, εμείς έστω και  χαμηλότερα του ποσοστού που στοχεύσαμε, πετύχαμε εκπροσώπηση στο Δ.Σ. σπάζοντας την συνωμοσία αποκλεισμού που είχε επιβληθεί και υπηρετηθεί από ΟΛΕΣ τις πλευρές του τοπικού συστήματος και τώρα μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση όπου η Αντίσταση (με τους πολίτες ή μόνη της)  θα διαχειριστεί τον δήμο και θα κρίνεται για τις πράξεις της και τις επιλογές της και εμείς θα υπερασπιζόμαστε τις θέσεις μας και τις απόψεις μας για τον δήμο και από το δημοτικό συμβούλιο, με λαϊκή νομιμοποίηση ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ, αφού απ' έξω το κάναμε πάντα από μόνοι μας, ακόμα και όταν όλοι παραποιούσαν τις θέσεις μας και έκαναν δίκες προθέσεων.

Τα σημεία που έχουμε πολιτικές συμφωνίες με την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ είναι πολλά, υπάρχουν όμως σημεία στα οποία απέχουμε και περισσότερο από ότι θα πίστευε κανείς και δεν έχουν φωτιστεί αρκετά.

Με σημαντικότερο τον ίδιο τον πυρήνα της αντίληψη μας για το ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ και ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ, σημεία που τα έχουμε ορίσει συγκεκριμένα.

Αλλά έχουμε και σοβαρές επίσης διαφορές και ως προς τις μεθόδους και τις πρακτικές που  μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς για να πετύχει τους στόχους του σε  μια τοπική κοινωνία αλλά και συνολικότερα.

Η δική μας αφήγηση και προτεραιότητα στην ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ έχει άξονα και προτεραιότητα την καλύτερη οργάνωση και απόδοση των δημοτικών υπηρεσιών για την παροχή υψηλότερου επιπέδου  παροχές προς τους πολίτες και στην εφαρμογή κοινωνικά δικαιότερων και περιβαλλοντικά βιώσιμων πολιτικών ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Και αυτό το "ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ" δεν είναι συμπλήρωμα της πρότασης, ειδικά σε μια εποχή που όλοι πουλάνε ως "νεωτερισμό" ότι θα είναι καλύτερο για τον πολίτη, τις υπηρεσίες που του πρόσφερε ο δήμος και ευρύτερα το δημόσιο να τις αναζητήσει σε ΙΔΙΩΤΕΣ  που για να του χρυσωθεί το χάπι παρουσιάζονται αντί για επιχειρηματίες (έντιμα και καθαρά) ως "σύλλογοι", "κοινωνικοί φορείς", ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ επιχειρήσεις, εθελοντές  κλπ.

Μιλάμε για υπηρεσίες που πρέπει να διεκδικείται να χρηματοδοτούνται κυρίως από τους ΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, από τον δημόσιο κορβανά.

Αντίθετα η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ προέταζε - μεχρι τώρα τουλάχιστον -  στην αφήγησή της την "κινηματική" αντίληψή της που κυρίως οδηγούσε την δράση των φίλων της "εκτός πλαισίου", προς τον αχτιβισμό, με κυρίαρχο στόχο την ενίσχυση ομάδων - λίγων  συνήθως - πολιτών, που ουσιαστικά επέλεγαν να αναζητήσουν μόνοι τους διέξοδο στα προβλήματά τους μέσω της "αυτοοργάνωσής τους"  σε μικρές περιθωριακές συνήθως (όχι πάντα) ομάδες που καταγγέλλοντας την αδιαφορία, την αδικία και την αναποτελεσματικότητα του κράτους, δηλώνουν ότι δεν θέλουν να νταραβερίζονται μαζί του - ούτε για να το βελτιώσουν - αφού το έχουν απορρίψει συνολικά.
Ιδιωτική προσέγγιση σεβαστή ίσως, αλλά που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.

Αντίληψη κινηματικής αυτοοργάνωσης (κοινωνική συνεταιριστικότητα, εθελοντισμός κλπ) που βεβαίως είναι χρήσιμη ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΟΜΩΣ στον ρόλο των θεσμών και του κράτου, μέρος του οποίου είναι οι ΟΤΑ  (κατά την γνώμη μας) και όχι "ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ".

Οι θέσεις αυτές έχουν την αφετηρία τους σε αναρχοελευθεριακές προσεγγίσεις - μη οργάνωσης - της κοινωνίας.

Κατά την αφήγηση των αναρχοελευθεριακών αποτελεί όραμα, "μιας άλλης, παγκόσμιας κοινωνίας, αταξικής και αναρχικής"  η ανυπαρξία κράτους, είναι το "όραμα" τους,   ενώ εμείς έχουμε όραμα την ύπαρξη ενός οργανωμένου και δίκαιου για τους πολίτες του εθνικού, ανοικτού, δίκαιου και δημοκρατικού κράτους. ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΜΩΣ. Με θεσμούς, φόρους, οικονομία, παραγωγή, θεσμούς, αστυνομία, δικαιοσύνη, κοινωνική προστασία κλπ 
ΕΝΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΡΑΤΟΣ.

Και έχω την αίσθηση ότι αν επιχειρηθεί (όπως φοβάμαι ότι θα γίνει και ακούω ότι ήδη γίνεται)  να προβληθεί το ιδεολόγημα ότι η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ είναι ενάντια στην ύπαρξη οργανωμένου κράτους και ως εκ τούτου μπορεί η νέα διοίκησή να αιτιολογεί - με αριστερό μάλιστα πρόσημο - την πιθανή ελαχιστοποίηση και  αδρανοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, την άρνηση ανάληψης πολιτικών ευθυνών ανυπακοής και αντίδρασης προς τις κυβερνητικές και τροϊκανές κατευθύνσεις,  τις πιθανές ανεπάρκειες και αστοχίες ή ακόμη χειρότερα δοκιμαστεί η πλήρης πολιτική ουδετεροποίηση και αποιδεολογικοποίηση των επιλογών της δημοτικής πολιτικής (αυτό έχουν κάποιοι στο μυαλό τους και το ξέρουμε γιατι τους ξέρουμε)  - με άλλοθι την μη υποχρέωση εκ μέρους της διοίκησης της πολιτικής υποστήριξης επιλογών που θα παρουσιάζονται ως αναποτελεσματικές  για την "επίτευξη του τελικού στόχου του αυτοδιαχειριζόμενου ή ελευθεριακού σοσιαλισμού" αφού είναι - κατά την αντίληψή τους - σε "διαχειριστική ή ρεφορμιστική " κατεύθυνση και δεν ανατρέπουν συνολικά το σύστημα συνεπώς δεν έχουν καμία αξία για τα οράματα και την στρατηγική της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ,  τότε στο Χαλάνδρι και μάλιστα προς τον δήμο θα πέσουν ντουματιές, γιαούρτι, τζατζίκι, σκορδαλιές,  ραπανάκια και μαρουλόφυλλα.

Είναι το σημείο αυτό, το οποίο τολμάμε εμείς από σήμερα να υποδείξουμε ως το POINT ZERO, το σημείο ΜΗΔΕΝ, το κρίσιμο διακύβευμα το οποίο θα ορίσει τις σχέσεις μας και την στάση μας απέναντι στη νέα διοίκηση του δήμου - για όσους με ρωτάνε ή ρωτάνε όπως μαθαίνω, και τον Σ. Ρούσσο - ο οποίος δεν επέλεξε να ακούσει αυτές τις απόψεις κατ΄ ευθείαν και δια ζώσης αλλά εκφράζει και μετεκλογικά την (πολιτικά και ουσιαστικά αδιάφορη)  "στεναχώρια" του, (αν και μάλλον περίεργο, για να μην πω υποκριτικό, είναι να στεναχωριέται, αφού πολιτικές επιλογές εκείνος έχει κάνει, δικές του ήταν και μάλιστα φρόντισε να τις αναβαθμίσει μέσω ανοχής χυδαιολόγων συνεργατών του σε προσωπική κατασυκοφάντησή μου.)

Προσωπικά βεβαίως στεναχωρήθηκα από αυτή την συμπεριφορά, γιατί τον θεωρούσα παιδικό φίλο ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΕΔΩΣΑ, ούτε έβαλα κανέναν άλλο να το κάνει, παρά του ότι αρκετοί προθυμοποιήθηκαν.

Έτσι για να ορίσουμε και τις πραγματικές διαφορές ΗΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, όχι στην βέρμπα.

Τολμώντας λοιπόν  ΠΡΟΒΛΕΨΗ και ΚΑΤΑΘΕΤΩΝΤΑΣ ΘΕΣΗ με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αφού πολιτική είναι η τέχνη της πρόβλεψης και του εφικτού και δεν θέμε να γίνουμε  μετά Χριστόν προφήτες, καθαρίζουμε την στρατηγική μας στο νέο Δ.Σ.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ είναι πλέον ΕΞΟΥΣΙΑ και ως τέτοια θα κρίνεται από τους πολίτες αλλά και εμάς. 

Και ο Σίμος Ρούσσος δεν είναι πλέον ο τοπικός αρχηγός των ατάκτων αλλά ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

Δεν μπορεί να συνεχίσει να πουλάει ΑΝΤΙεξουσιασμό, ακόμα και αν τον πιστεύει ως στρατηγική επιλογή της δράσης για μια άλλη κοινωνία.

Και δεν μπορεί γιατί ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Ούτε μπορεί να κρύψει πίσω από το "γενικό, πολιτικό διακύβευμα" τυχόν αστοχίες  στην εφαρμογή όσων διακήρυξε και ζητούσε από τους άλλους να εφαρμόσουν.

Διότι αν πιστεύουν ότι για να υπάρχει μια καλή διοίκηση στον δήμο πρέπει πρώτα να αλλάξει το οικονομικοκοινωνικό μοντέλο είναι  πολύ απλό: ΑΣ ΜΗΝ ΕΒΑΖΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ μέχρι τότε ή ας το έλεγαν προεκλογικά ότι θα κάνουν τα ίδια με τους άλλους μέχρι να γίνει σοσιαλισμός.

Μιλάμε για τις εκλογές όπου οι πολίτες ρωτώνται για τον ΔΗΜΑΡΧΟ και την ΔΙΟΙΚΗΣΗ του δήμου και όχι για το πολιτικοκοινωνικό σύστημα της χώρας.

Σκληρή διαπίστωση αυτή, ξέρω ότι δεν θα αρέσει, όπως δεν άρεσε και σε εμάς τους "τριτοδρομικούς" όταν είμαστε μικροί, η πραγματικότητα των συμβιβασμών που γίνονταν και των παρεκλήσεων από την πορεία προς τον δικό μας σοσιαλισμό, με τον οποίο είχαμε ραντεβού στις στις18 Οκτώβρη του 81  και  που μας έστησε και βέβαια μετά τον χάσαμε, μαζί με τα αυγά και τα καλάθια  - αλλά αυτή η πραγματικότητα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ με την οποία θα αναμετρηθεί ο Σίμος Ρούσσος και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στον δήμο.

Και ελπίζω να κατανοούν οι μεγάλοι "ινστρούκτορες" της αριστεράς ότι ούτε καν το μισό από το17,5% που έλαβαν  τον πρώτο γύρο δεν ψήφισε την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ πιστεύοντας ότι η υπηρεσία του οράματος της για μια άλλη αταξική και αναρχική κοινωνία πρέπει να προηγηθεί ή να γίνει άλλοθι και να αποσπάσει την προσοχή και το ενδιαφέρον του δημάρχου Χαλανδρίου από τους κάδους, το νεκροταφείο, την μπαρούπολη κλπ.

Πόσο μάλλον αν συζητήσουμε για το υπόλοιπο 80% και το "ενδιαφέρον του" για την αφήγηση περί ελευθεριακού, αυτοδιαχειριζόμενου σοσιαλισμού και την ανοχή που δεν οφείλει καν να δείξει εδώ που τα λέμε, αν δεν μαζεύονται τα σκουπίδια, αν δεν καθαρίζονται τα φρεάτια, η ρεματιά, αν πλημμυρίζει το Χαλάνδρι, αν παραμένουν κλειστοί οι αθλητικοί χώροι ή αν τους διαχειρίζονται ιδιώτες  υποχρεώνοντας τους δημότες να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να τους δίνουν μαύρα κατοστάρικα  ή αν μειώνονται και άλλο οι θέσεις στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς προσθέτοντας άλλο ένα βάρος σε οικογένειες που δεν μπορεί να την βγάλουν πληρώνοντας 250άρια και 300άρια σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Αυτό το ενδιαφέρον του 80%  λοιπόν εκφράζεται και οπτικοποιείται με κάθετη κίνηση της προτεταμένης ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ τους παλάμης από θέση ανάτασης κατευθείαν στην περιοχή μεταξύ των δύο μηρών.

Αυτά  θα τα λέμε, όσο και να με καθυβρίζουν, όσο και αν με παρουσιάζουν σε σκίτσα και να με λοιδορούν κάτι - πώς τους λένε να δεις - Μπουρδάκηδες που προεκλογικά έγραφαν περί "ρεταλιών" και η γνωστή γλάστρα στις εκπομπές του ΑΝΤ1, κοινωνικά στελέχη με αποδοχή των 50 ψήφων έκαστος (ή 55, δεν θυμάμαι σε παράταξη πλειοψηφίας, όχι στην δική μας, την μικρή), με μια γλώσσα όμως ίσα με το μπόι τους, υπό την απόλυτη κάλυψη βεβαίως του αρχηγού που τώρα "στεναχωριέται" αντί να πάρει έμπρακτες αποστάσεις από τέτοιες συμπεριφορές.

Και εγώ λοιπόν αρχικά στεναχωρήθηκα με αυτά που έκαναν.
Αλλά μετά ΧΕΣΤΗΚΑ.
Αυτά επηρεάζουν τα νεούδια. Ο παλιός είν' αλλιώς.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ και ΚΑΤΕΛΑΒΕ (όχι δια της κατάληψης αλλά δια των εκλογών) ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ προς τους δημότες και παράλληλα να προβάλλει και να επιβάλλει εναλλακτικές ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ - όσο αριστερότερα γίνεται - εφαρμόσιμες πολιτικές.

Σε αυτά θα κριθούν, και  μάλιστα - από εμάς  - ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΕΊΚΕΙΑ για εύλογο χρόνο προσαρμογής τους 
ΕΠΙΕΙΚΕΣΤΑΤΗ θα είναι η στάση μας,  ειδικά αν θυμηθεί κανείς  ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (τις οποίες πάντα χτυπούσαν πιο δυνατά από τον - υποτιθέμενο - ιδεολογικό αντίπαλό τους γιατί έτσι περιχαράκωναν και διεκδικούσαν  ψηφαλάκια της κοινής δεξαμενης), ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΩΣ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Θα είμαστε για την αρχή πολύ επιεικείς γιατί εμείς ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ όταν τοποθετούμαστε, γιατί ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι ήμασταν πάντα και είμαστε ακόμα από την ίδια πλευρά του ποταμιού με την Αντίσταση παρά τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ και γιατί το παρελθόν έχει μόνο εκπαιδευτική αξία για να αξιοποιείται για την προετοιμασία του μέλλοντος, για τους έχοντας σώας τας φρένας ανθρώπους, δεν γίνεται αυτοσκοπός λογικά σκεπτόμενων η δικαίωση μιας μαλακίας που είπαν πριν 25 χρόνια και στην οποία εμμένουν με αυτιστική σταθερότητα, μην βλέποντας τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί γύρω τους, όπως ας πούμε κάνει εκείνο εκεί το "μεγαλοστέλεχος", ο ακατανόμαστος από την Πλατεία, εκείνη η γλάστρα του ΑΝΤ1 που θα βάλει πάλι ίσως τον Βαρβέρη να με μαλώσει αλλά εγώ τον έχω προσωπικά χεσμένο, είτε με ξαναμαλώσει ο Βαρβέρης είτε όχι.

Θα είμαστε στο πλάι τους λοιπόν ή απέναντί τους ρωτάτε;
Μα είναι καθαρό:
Θα κριθεί από το πώς θα αντιμετωπιστούν τα θέματα του δήμου στην πράξη και προς ποια κατεύθυνση θα κάνει τις εκπτώσεις της η νέα διοίκηση από αυτά που έλεγε παλαιότερα αλλά κυρίως προεκλογικά.

ΓΙΑΤΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΘΕΛΕΙ - ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΙΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ.
Δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος με περιεχόμενο στο κρανίο του που να θεωρεί ότι η νέα διοίκηση θα είναι συνεπής σε όλα όσα είπε προεκλογικά.
Αν το πιστεύει αυτό κανένας παρακαλώ να στείλει ένα μήνυμα για να κανονίσουμε να γνωριστούμε, έχω μεγάλο ενδιαφέρον να τον γνωρίσω.

Και κλείνοντας θα γίνω - όπως πάντα - και συγκεκριμένος με παράδειγμα τις τρεις μέχρι τώρα ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ επιλογές του νέου δημάρχου:

Αν οι εκπτώσεις τους  είναι ως προς την διατήρηση τροφείων των παιδικών σταθμών για κάνα - δυο τέρμινα ακόμα  (πολιτική έκπτωση που έκαναν ήδη με την αποδοχή τροφείων για τη νέα - πρώτη τους  - χρόνια, μετακινούμενοι από την πάγια θέση τους "όλα τα παιδιά χωρίς λεφτά" ) εμείς θα καταλάβουμε ότι την ανάγκη φιλοτιμία ποιούν και θα υποστηρίξουμε την μετακίνηση, αφού αλλιώς δεν γίνεται, υποδεικνύοντας όμως την μεταβολή θέσης και την έλλειψη της αντίστοιχης κατανόησης από εκείνους  - και όχι μόνο από τις ακραίες Μπουρδογλάστρες τους, αλλά από όλους- στο παρελθόν.

Αν οι εκπτώσεις όμως γίνονται με περαιτέρω μειώσεις των θέσεων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς όμως - με επιχείρημα (αν όχι και κρυφή ατζέντα και σκοπιμότητα) την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών "με αυτοοργάνωση" σε  ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., από την "αριστερή διοίκηση αυτοδιαχείρισης του δήμου", εμείς θα βάλουμε εισαγωγικά στο "αριστερή", θα φωνάξουμε, θα αναδεικνύουμε, θα κάνουμε ότι κάναμε και με τον Κουράση - και ας φωνάζουν οι Μπουρδόγλαστρες ότι δεν είμεθα αρκετά αριστεροί δια να μας δώσουν πιστοποιητικό και ας με σκιτσάρουν όσο θέλουν.

Άλλωστε από phtoshopιες κάτι ξέρουμε και εμείς ....
Και ευκαιρίες θα μας δοθούν πολλές αυτά τα πέντε χρόνια αν είναι να  παίξουμε σε αυτό το γήπεδο.

Και αν οι εκπτώσεις σε ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΧΩΝ, με έντονο ιδεολογικό φορτίο δημοκρατίας,  αριστεράς, ελευθερίας, σεβασμού της προσωπικότητας και της ιδιωτικότητας των εργαζομένων ξεκινήσουν .... από το σύστημα καταγραφής της εισόδου και εξόδου των υπαλλήλων στην υπηρεσία  με συσκευή ανάγνωσης αμφιβληστροειδούς όπως συζητιέται  (καλά μου τα είπανε ή έχει λάθος ο σμπίρος μου;), αν ο δήμος μετατραπεί σε οργουελικό σκηνικό από τις δυνάμεις της .... ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ε τότε εμείς θα μιλάμε δημόσια και αυτοί θα μας βρίζουν.
Άσε που θα καλούμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να τοποθετείται και εκείνη σε τέτοιες επιλογές.
Απλά μασηματικά.

Η εποχή που η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  έκρινε τους άλλους τελείωσε και τώρα θα κριθεί και η ίδια στην πράξη ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ (όσο και αν αλλιώς θεωρούν οι Μπουρδογλάστες επειδή δεν εντάσσομαι στην σταλινικού τύπου αντίληψή τους για σιωπή και δημοκρατικό συγκεντρωτισμό - πειθαρχία σε αποφάσεις που άλλοι λαμβάνουν)  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ, όχι γιατί "στεναχωριέται" ο Σ. Ρούσσος (που καθόλου δεν στεναχωριέται, αυτά είναι για τους ινδιάνους, είμαστε μεγάλα παιδιά και μιλάμε πολιτικά, εδώ μιλάμε για μεγάλα συμφέροντα) αλλά γιατί πάντα το Χαλάνδρι και η πρόοδός του είναι μπροστά στην ιεράρχησή μας  και γιατί η ζημιά που θα πάθει στρατηγικά ο ευρύτερος χώρος στην τοπική κοινωνία σε  περίπτωση κακού σεναρίου, προερχόμενου μόνο από τις ιδεοληπτικές εμμονές και τους κακούς (έως και εννίοτε στημένους) συμβούλους, αν συνεχιστεί με αριστερό  μανδύα η ίδια Κουρασο/ανδρεασική πολιτική, δεν θα αγγίξει μόνο την .... ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε μόνο καν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα αφορά ολόκληρο τον ευρύτερο  χώρο των μη συντηρητικών Χαλανδραίων πολιτών που είναι μεγάλη πλειοψηφία.

Ξέρουν λοιπόν απολύτως στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σε ποιες πολιτικές θα είμαστε κοντά τους και σε ποιες απέναντι και αυτοί, που έχουν την ευθύνη, το μαχαίρι και το πεπόνι, θα καθορίσουν και τις πολιτικές μας σχέσεις στο δημοτικό συμβούλιο οι οποίες θα είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ.

Πάλι απλά μασηματικά.

Όσο για τις προσωπικές σχέσεις στην πολιτική, αυτές τις καθορίζει η ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης και αν αυτή είναι επί της ουσίας ή καταφεύγει σε ασχήμιες σαν αυτές που δεν απέφυγε προεκλογικά η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μέσω των Μπουδογλαστρών, δυστυχώς του Αλέκου και βέβαια δεν φρόντισε να αποτρέψει και ο νέος δήμαρχος.

Υπάρχει και το δεύτερο θεματάκι που είναι σχετικό:
Ακούω συνεχώς τις πάπάτζες για το ότι με έχει διαγράψει - λένε - ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ε δεν με έχει διαγράψει, δεν είμαι διεγραμμένος,  δεν υπάρχει τέτοια καταστατική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ που ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ, αλλά δεν θα το κάνω περισσότερο θέμα  διότι το θέμα δεν είναι γραφειοκρατικό, ούτε προσωπικό.

Και δεν με κάνει να κόβω τις φλέβες μου η κομματική ταυτότητα.

ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

Και ως τέτοιο, ως ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ το αντιμετωπίζω και θα συνεχίσω να το αντιμετωπίζω.

ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου