Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ζητούν έλεγχο νομιμότητας των συμφωνιών με τις ΚΟΙΝΣΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου

Αίτημα για έλεγχο νομιμότητας των συμφωνιών με τις ΚΟΙΝΣΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου κατέθεσαν προς τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι". Το αίτημα κατατέθηκε σε συνέχεια δημοσιεύματος σύμφωνα με το οποίο έχει ζητηθεί από τον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης να ελεγχθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, η νομιμότητα των προγραμματικών συμβάσεων που έχουν συνάψει οι δήμοι με τις ΚΟΙΝΣΕΠ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι με το έγγραφό τους ερωτούν, εάν έχουν εκπληρωθεί όλες οι οικονομικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και επανερχόμενοι σε παλαιότερα αιτήματα στα οποία δεν έχουν λάβει ουσιαστικές απαντήσεις, αιτούνται εκ νέου την κατάθεση μιας σειράς ουσιαστικών εγγράφων.

Ακολουθεί το έγγραφο προς τον Δήμο Αμαρουσίου:

Προς: Γενικό Γραμματέα Δήμου Αμαρουσίου, κ. Μ. Χρηστάκη
Κοιν: Γραφείο Δημάρχου
Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σ. Σταθούλη
Δ/ντη Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Σ. Φιλιππόπουλο

Θέμα: Έλεγχος νομιμότητας προγραμματικών συμφωνιών με ΚΟΙΝΣΕΠ

Σε συνέχεια δημοσιεύματος του Αθηναϊκού Τύπου (ΑΥΓΗ 2-8-2014) σύμφωνα με το οποίο ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης ζητάει από τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος να ελέγξει τη νομιμότητα των προγραμματικών συμβάσεων που έχουν συνάψει οι δήμοι με τις ΚΟΙΝΣΕΠ, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν το ανωτέρω γεγονός σχετίζεται με τις πρόσφατες απολύσεις εργαζομένων από τις ΚΟΙΝΣΕΠ με τις οποίες ο Δήμος Αμαρουσίου και ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ έχουν συνάψει προγραμματικές συμφωνίες.

Επιπλέον αιτούμεθα την πρόσβασή μας σε όλη τη σχετική με το ανωτέρω θέμα αλληλογραφία μεταξύ του Δήμου, του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και των ανωτέρω προαναφερθέντων θεσμικών οργάνων.

Σχετικό με το θέμα παραμένει και το ερώτημα αν λόγω της ανωτέρω διεξαγόμενης έρευνας υπάρχουν εργαζόμενοι/ες στις ΚΟΙΝΣΕΠ οι οποίοι/ες παραμένουν απλήρωτοι/ες ή και έχει καθυστερήσει η κατάθεση των εισφορών προς τα αρμόδια ασφαλιστικά ταμεία.

Επίσης, επανερχόμενοι σε παλαιότερα αιτήματα μας στα οποία δεν έχουμε λάβει ουσιαστικές απαντήσεις, αιτούμεθα εκ νέου την κατάθεση των παρακάτω εγγράφων:

Καταστατικά των ΚΟΙΝΣΕΠ: ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ και ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) με τις οποίες ο δήμος έχει συνάψει προγραμματικές συμφωνίες
Γνωστοποίηση των ονομάτων των μελών των επιτροπών παρακολούθησης όλων των προγραμματικών συμβάσεων
Τιμολόγια εκδοθέντα από ΚΟΙΝΣΕΠ εντός του 2013 και 2014 με επισυναπτόμενα όλα τα παραστατικά που προβλέπονται από τη σχετική προγραμματική συμφωνία (π.χ Πρωτόκολλα επιτροπής παρακολούθησης)
Εντάλματα Πληρωμών
Αποδείξεις Πληρωμών

Σε αναμονή απαντήσεών σας
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Λ. Μαγιάκης, Ηλ. Γιαννακάκος, Π. Κούκουζας, Αικ. Ψάλτη
 
Halandri Pedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου