Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Και ο Δήμος Αμαρουσίου στο « μικροσκόπιο» της έρευνας για τις ΚΟΙΝΣΕΠ ;


dimarxeio amarousiou

Πλήρη στοιχεία για τις συμβάσεις με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις ( ΚΟΙΝΣΕΠ ) που συνεργάζεται ο Δήμος Αμαρουσίου , απαίτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Λ. Μαγιάκης, Ηλ. Γιαννακάκος, Π. Κούκουζας, Αικ. Ψάλτη.
Αφορμή το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ ( 2-8-2014) σύμφωνα με το οποίο ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης ζητάει από τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος να ελέγξει τη νομιμότητα των προγραμματικών συμβάσεων που έχουν συνάψει οι δήμοι με τις ΚΟΙΝΣΕΠ.
Στο έγγραφο αίτημα που υπέβαλαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καλούν τη Δημοτική Αρχή Πατούλη , να ενημερώσει , « αν το ανωτέρω γεγονός σχετίζεται με τις πρόσφατες απολύσεις εργαζομένων από τις ΚΟΙΝΣΕΠ με τις οποίες ο Δήμος Αμαρουσίου και ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ έχουν συνάψει προγραμματικές συμφωνίες».
Επιπλέον απαιτούν την πρόσβασή τους , « σε όλη τη σχετική με το ανωτέρω θέμα αλληλογραφία μεταξύ του Δήμου, του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και των ανωτέρω προαναφερθέντων θεσμικών οργάνων.
Σχετικό με το θέμα παραμένει και το ερώτημα αν λόγω της ανωτέρω διεξαγόμενης έρευνας υπάρχουν εργαζόμενοι/ες στις ΚΟΙΝΣΕΠ οι οποίοι/ες παραμένουν απλήρωτοι/ες ή και έχει καθυστερήσει η κατάθεση των εισφορών προς τα αρμόδια ασφαλιστικά ταμεία.
Επίσης, επανερχόμενοι σε παλαιότερα αιτήματα μας στα οποία δεν έχουμε λάβει ουσιαστικές απαντήσεις, αιτούμεθα εκ νέου την κατάθεση των παρακάτω εγγράφων: 

 • Καταστατικά των ΚΟΙΝΣΕΠ: ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ και ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) με τις οποίες ο δήμος έχει συνάψει προγραμματικές συμφωνίες. 
• Γνωστοποίηση των ονομάτων των μελών των επιτροπών παρακολούθησης όλων των προγραμματικών συμβάσεων.
• Τιμολόγια εκδοθέντα από ΚΟΙΝΣΕΠ εντός του 2013 και 2014 με επισυναπτόμενα όλα τα παραστατικά που προβλέπονται από τη σχετική προγραμματική συμφωνία (π.χ Πρωτόκολλα επιτροπής παρακολούθησης).
• Εντάλματα Πληρωμών. 
• Αποδείξεις Πληρωμών».

http://www.newsta.gr/, 19/8/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου