Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Coca Cola 3E: Ένας χρόνος απεργιακές κινητοποιήσεις – Συνεχίζεται το μποϊκοτάζ στα προϊόντα της



Συνεχίζονται οι προσπάθειες της πολυεθνικής να «φιμώσει» τους απεργούς μέσω της Δικαιοσύνης.

Συνεχίζουν εδώ και πάνω από 11 μήνες οι εργαζόμενοι της Coca Cola 3E στη Θεσσαλονίκη τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην πολυεθνική εταιρεία, με αίτημα τη επαναλειτουργία του εργοστασίου και την ακύρωση των απολύσεων.

Οι αποτυχημένες προσπάθειες της πολυεθνικής να ποινικοποιήσει τον έντιμο και δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης δεν έχουν ούτε λεπτό μειώσει την ένταση του αγώνα τους, ενώ το μποϊκοτάζ που έχουν ξεκινήσει στα προϊόντα τους, με το σύνθημα «Ούτε γουλιά Coca Cola μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο», έχει βρει ευρεία ανταπόκριση στο καταναλωτικό κοινό: όλο και περισσότεροι καταναλωτές αλλά και αρκετές επιχειρήσεις (μερικές έχουν ταμπέλα, όπου αναγράφεται «εδώ δεν πωλείται Coca Cola») δεν αγοράζουν ή δε διαθέτουν τα προϊόντα της πολυεθνικής.

Από την έναρξη του αγώνα τους, οι απεργοί της Coca Cola έγιναν αποδέκτες «διαφόρων πιέσεων» της εταιρείας. Στη συνέχεια, η διεύθυνση της πολυεθνικής προσπάθησε να τους τρομοκρατήσει μηνύοντάς και ζητώντας τους 250.000 ευρώ ως αποζημίωση για «ηθική βλάβη».

Οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη, με ανυπόστατα προσχήματα και αιτιολογίες, για να «σιωπήσουν» και να αποδεχθούν το κλείσιμο του εργοστασίου ως τετελεσμένο γεγονός, συνεχίζονται, με τελευταία εκείνη με την οποία η πολυεθνική «απαιτεί» να φιμωθούν δικαστικά οι εργαζόμενοι και να πάψουν να ενημερώνουν το κοινό με αφίσες, προκηρύξεις, φέιγ-βολάν, μεγάφωνα και αναστήσεις στις σελίδες των κοινωνικών δικτύων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου