iaso


ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ - Ο γνωστός φίλος και παλαιοσύντροφος (όχι παλιοσύντροφος) Γ.Γ. μας σφυρίζει off side

Φίλε Άγγελε νομίζω ότι αρπάζεσαι πολύ και αδικαιολόγητα.

Διάβασα την κριτική σου για τον Τζήμερο, και χωρίς να έχω κανένα λόγο να τον υποστηρίξω, σε βρίσκω τελείως off side.

Ο όρκος που έδωσε η συμπάθειά σου, ξεφεύγει από αυτόν που έχει ορίσει η Πολιτεία. Τσάμπα μαγκιές, που τις έκανε επίσης το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

( http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64055410 )

Να δώσει τον όρκο που πρέπει και να πει μετά ότι θέλει.  

Στο κάτω - κάτω τι είπε ο νεοφιλελεύθερος; Της είπε ότι αυτή θα ασκήσει την εξουσία, εκ μέρους του λαού. Απλώς να ξέρει ότι αυτή θα έχει την ευθύνη και όχι ο λαός για ό,τι καλό ή κακό πράξει.

Η ουσία είναι η πολιτική που θα δούμε σε λίγο καιρό, τα υπόλοιπα είναι παραπολιτικά, μόνο για το καλοκαίρι και την παραλία.

Θα δούμε τον αντιμνημονιακό τρόπο συλλογής σκουπιδιών και ενδεχομένως μια ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου για δημιουργία χωματερής όχι στο Γραμματικό, ή οπουδήποτε αλλού εδώ πέρα, αλλά στην Γερμανία. Για να δώσουμε κι ένα μάθημα στη Μέρκελ.

Θα τα λέμε συχνότερα από δω και πέρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Καλώς τον! Καλό χειμώνα.
Πάλι μου τα χώνεις;

Ευτυχώς όμως που τα χώνεις σε μένα και όχι σε κανέναν άλλο από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πάλι θα με καλούσαν σε απολογία. (και ξέρεις τραβάω μεγάλο ζόρι στις κομματικές διαδικασίες ούγκανων που  δεν αντέχουν διαφορετικές απόψεις και ζητούν την διαγραφή τους, είτε πράσινων (παλαιότερα), είτε κόκκινων τώρα)

Πάντα καλοδεχούμενη η κριτική σου πάντως και με χαρά φιλοξενούμε τις απόψεις σου - όπως ΟΛΕΣ τις απόψεις ανθρώπων που εκτιμούμε - παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις επί των πολιτικών.

Εδώ έχουμε ανεβάσει άρθρο του Τζήμερου για τους λαθρομετανάστες όταν το βρήκαμε ενδιαφέρον (και μας έκραξαν πάλι κάτι σταλίνες αλλά, στα φρύδια μου ..... ).

Δεν συμφωνώ με την ουσία της κριτική σου αλλά ... αυτό είναι που έχει αξία. Να αντιπαρατίθενται απόψεις και επιχειρήματα..

Έχει βέβαιως η κριτική σου δύο σημεία που δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς: Το πρασίνισα για χάρη σου και για χάρη της ιστορικής μας διαδρομής.

Το πρώτο; 
Να δώσει τον όρκο που πρέπει και να πει μετά ό,τι θέλει.  


Αυτό ακριβώς έκανε όμως  η Δούρου.  Ορκίστηκε κατά νόμο και προσέθεσε μια φράση.


Αν άλλοι ορκίζονται ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ  ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - όπως αναφέρεις - είναι ένα θέμα αλλά τι να κάνει γι' αυτό η Δούρου δηλαδή;

Ή μήπως ο όρκος των χρυσαύγουλων στο Σύνταγμα δεν είναι εντελώς υποκριτικός αφού επιθυμούν να το καταλύσουν και το δηλώνουν με κάθε ευκαιρία;

Και γιατί ο Τζήμερας δεν αναφέρθηκε σε αυτούς που δεν ορκίζονται στο Σύνταγμα αλλά στη Δούρου που ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ και ΠΡΟΣΕΘΕΣΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ, μέσα από το Σύνταγμα μάλιστα;

Το δεύτερο σημείο;
   ....   αυτή θα έχει την ευθύνη και όχι ο λαός για ό,τι καλό ή κακό πράξει.

Ποιος ισχυρίστηκε το αντίθετο εκτός από τον Τζήμερο που θέλει την εύθύνη στον .... πολίτη και σε όλους όσους λένε ότι για το χάλι της χώρας φταίει ο λαός που ψήφιζε και όχι οι πολιτικές ηγεσίες;

Αν λειτουργήσει ανοικτά και δημοκρατικά η Δούρου, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ, με βάση τις διακηρύξεις της τότε θα δικαιωθούμε όσοι την στηρίζουμε.

Το ίδιο ισχύει και για τον Τσίπρα αργότερα (βγάλε φλίκτενες για να μάθεις να σφυρίζεις ανύπαρκτα offside).

Αν την κάνει γυριστή η Ρ.Δ. και κάνει τα γίδια με τα προηγούμενα ... εγώ να δεις πόσο γυριστή θα την κάνω από .... "την συμπάθειά μου".

Αλλά νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση - εκτός από την μετριότητά μου - και ο λαός επίσης θα την κάνει εύκολα γυριστή αν προδοθούν ΠΑΛΙ οι προσδοκίες του από την Δούρου και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά μέχρι τότε ΑΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ....

Που πήγε ο Τζήμερας μόλις ορκίστηκε και ζήτησε από τον Ντινόπουλο να ακυρώσει την ορκωμοσία .

ΜΗΝ ΧΕΣΩ ...

Σε αυτό δεν αναφέρθηκες όμως.  Πώς σου φάνηκε; Για πες ...

Άλλωστε φέτος έγινε φασαρία με αυτή την παπάτζα στις ορκωμοσίες αλλά δεν είναι φετινό φαινόμενο. 
Χρόνια τώρα ας πούμε στο Χαλάνδρι η Καρατζά ορκίζεται "στην τιμή της να υπηρετεί τον λαό του Χαλανδρίου". ΡΩΤΑ ΤΗΝ, Η ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ. Πρέπει να κληθεί το υπουργείο να την βγάλει από το Δ.Σ.;

Μου φαίνεται όμως λογικό να στοχοποιείται έτσι η Ρ.Δ. από τον Τζήμερο και την πολιτιοφυλακή του νεοφιλελευθερισμού.

Είναι ΑΡΙΣΤΕΡΗ χωρίς ταγάρι νέα, ικανή,  γυναίκα, τσαμπουκαλού και δεν μασάει και τους γ..... παίρνοντας το μεγαλύτερο μαγαζί της χώρας.

Αλλά αφού καίγεστε για τις τυπικότητες, τους θεσμούς και του νόμους ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και αυτό επιβάλλει και λίγο θεσμικό σεβασμό μαζί με πολύ κριτική.

Το offside που σφύριξες ήταν άδικο κύριε διαιτητά. Ξαναδές την φάση σε replay ...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

ΥΓ: Εν τω μεταξύ είναι τόσο καραγκιοζιλίκι όλο αυτό με τους εξυπνακίστικους όρκους που λέει ο καθένας ό,τι του κατέβει και είναι και εντελώς για τους μπαμπουίνους.  ΑΠΑΤΗ!

Και ξέρεις γιατί; Γιατί στο πρακτικό που ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ μετά τας τελετάς όπου κάνουν τα κορδελάκια τους, ΟΛΟΙ υπογράφουν αυτό που λέει ο νόμος, άρα ορκίζονται στο σύνταγμα και τους νόμους δια της υπογραφής τους.

Αλλά κάνουν και τα κορδελάκια τους (που έλεγε και η συγχωρεμένη η Καρέζη στο "ΔΕΣΠΟΙΝΊΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ" για να εντυπωσιάσουν τους μπαμπουίνους ψηφοφόρους.


ΤΡΙΧΕΣ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου