Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου για την αξιολόγηση

Από την πρώτη στιγμή που επιχειρήθηκε να επιβληθεί η διαδικασία της δήθεν "αξιολόγησης" στο δημόσιο και τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου αντέδρασε μαζικά και δυναμικά. Εκτιμήσαμε ότι η «αξιολόγηση» δεν αποτελεί μέθοδο βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών, αλλά πρόσχημα για να συμπληρωθεί ο αριθμός των εργαζομένων που θα απολύονταν με βάση τη συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας. Άλλωστε ο προσδιορισμός του 15% των υπαλλήλων ως υποχρεωτικά "ακατάλληλων" αυτό υποδήλωνε.

Ο δε επανέλεγχος των συμβάσεων για την εξακρίβωση της τήρησης νόμιμων διαδικασιών που μετατράπηκαν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, καθώς και για την αναζήτηση πλαστών πτυχίων στην πραγματικότητα πρόκειται για επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων των προσλήψεων που είχαν γίνει με νόμιμο τρόπο. Σαν Σύλλογος είμαστε κάθετα και αδιαπραγμάτευτα κατά της συγκάλυψης οποιονδήποτε πλαστών τίτλων και θεωρούμε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου πού ήδη γίνεται από αρμόδιες επιτροπές των Δ/νσεων Διοικητικού & Ανθρώπινου Δυναμικού.

Γνωρίζαμε από την αρχή ότι αυτού του είδους η "αξιολόγηση" και ο «επανέλεγχος» δεν στόχευε μόνο σε απολύσεις εργαζομένων, αλλά και στην ίδια τη δημόσια υπόσταση των υπηρεσιών των Δήμων προς τους πολίτες, αφού δεν μπορούν να υπάρχουν αποτελεσματικές υπηρεσίες χωρίς εργαζόμενους σε αυτές.

Δεν είμαστε αντίθετοι στην συγκεκριμένη προκρούστια δήθεν «αξιολόγηση» επειδή δεν μας συμφέρει, αλλά επειδή αποτελεί μέθοδο αποδιάρθρωσης και σταδιακής αποψίλωσης από προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου. Αποτελεί μέθοδο που σταδιακά οδηγεί σε Δήμους περιορισμένων δυνατοτήτων, ρόλων και αρμοδιοτήτων.

Τελικά, θύματα αυτής της «αξιολόγησης» θα είναι οι ίδιοι οι Δήμοι και οι δημότες.

Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον ο Σύλλογος κινητοποιήθηκε με πρωτοβουλίες που συμπεριελάμβαναν συντονισμό και κοινές δράσεις με σωματεία, συλλόγους και φορείς της περιοχής, ενημερώσεις των δημοτών, συλλογή υπογραφών, παραστάσεις διαμαρτυρίας κλπ., με μαζικές ΓΣ και παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια.

Στόχος μας να «χτίσουμε» μια ασπίδα προστασίας του ίδιου του δημόσιου κοινωνικού ρόλου του Δήμου, που προστατεύει πρώτα και πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα των ίδιων των δημοτών.

Πετύχαμε μια ευρεία κοινωνική υποστήριξη που εκφράστηκε και με τις δύο ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, μία απόφαση τον Ιούνιο με την προηγούμενη διοίκηση και μια απόφαση αρχές του Σεπτέμβρη μόλις ανέλαβε η νέα διοίκηση, ενάντια στην «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο των συμβάσεων».

Ο νέος Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος από την αρχή δήλωσε την αντίθεσή του σε αυτές τις διαδικασίες και στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου, προχωρώντας στην έκδοση εντολής προς τις υπηρεσίες ώστε να μην αποσταλούν στοιχεία ούτε για τον επιμερισμό ποσόστωσης ούτε και για τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι είμαστε μαζί σε αυτό τον αγώνα. Στηρίζουμε τον Δήμαρχο και θα σταθούμε δίπλα του απέναντι σε οποιεσδήποτε διοικητικές ενέργειες ή κυρώσεις επιχειρηθούν εναντίον του.

Στηρίζουμε επίσης όλους τους αιρετούς οι οποίοι έχουν λάβει Πανελλαδικά σχετικές αποφάσεις και αρνούνται να εκτελέσουν εντολές διάλυσης του δημοσίου.

Είναι ένας αγώνας που δεν έχει τελειώσει.
Δυναμικά και ενωτικά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για να κρατήσουμε ζωντανές τις κοινωνικές δομές που εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας, για ένα Δημόσιο που υπηρετεί τους πολίτες του.

Για το ΔΣ του Συλλόγου

η πρόεδρος
Σοφία Κορωναίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου