Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΧΩΡΟΥΣ - ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ


Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής απεστάλη στον Δήμαρχο Χαλανδρίου πίνακας δημοτικών χώρων του Δήμου Χαλανδρίου, κατάλληλων για την μετεγκατάσταση των Ρομά του Νομισματοκοπείου. Οι εκτάσεις υποδείχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, όπως συμφωνήθηκε στην κοινή σύσκεψη με το Δήμαρχο Χαλανδρίου και τους εκπροσώπους των Ρομά και είναι ελεύθεροι προς αξιοποίηση.
Πιο συγκεκριμένα, υποδείχθηκαν 16 χώροι, όλοι στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου, έκτασης από 586 – 9000τμ, οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν ως εναλλακτική λύση της μεταστέγασης των Ρομά στον ήδη έτοιμο οικισμό των Μεγάρων. Προτάθηκαν μάλιστα περισσότερες εκτάσεις, έτσι ώστε σε περίπτωση που αυτές χρησιμοποιηθούν, να είναι ευκολότερη η ενσωμάτωση των Ρομά, όπως συζητήθηκε στη σύσκεψη.
Δεδομένου ότι η κατεδάφιση του παράνομου οικισμού στην περιοχή του Νομισματοκοπείου θα προχωρήσει όπως επιτάσσει ο Νόμος, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αναμένει, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, την απάντηση του Δήμου Χαλανδρίου για το ποιοι από τους προτεινόμενους χώρους πρόκειται να αξιοποιηθούν. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (23641/ΦΕΚ 973/15.07.2003) είναι προτεραιότητα και υποχρέωση του Δήμου Χαλανδρίου η προσωρινή μεταστέγαση των Ρομά σε χώρους του οικείου Δήμου.
Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες της Α.Δ. Αττικής είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε βοήθεια για τη δημιουργία των απαραίτητων εγκαταστάσεων στις εκτάσεις που θα επιλεγούν από το Δήμο Χαλανδρίου, ώστε να διασφαλίζονται για τους Ρομά συνθήκες διαβίωσης που να πληρούν τους όρους των διεθνών συμβάσεων και των διεθνών προτύπων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, παραμένει ως μόνη εναλλακτική λύση αυτή του οργανωμένου οικισμού στα Μέγαρα.

ΣΧΟΛΙΟ: Η αποκεντρωμένη δεν έχει ανακοινώσει τις προτάσεις της, τις έχει κοινοποιήσει στον δήμο (και καλώς).
Προφανώς εμείς πρώτα θα τις μάθουμε, μετά θα ακούσουμε την άποψη της υπεύθυνης διοίκησης του δήμου - που δεν κάλεσε ενώ είχε δεσμευτεί, τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να ενημερωθούν από τον μελετητή του Π. Πολίτη την ώρα που έσπευδε να του καταβάλλει την τέταρτη δόση του λογαριασμού - και μετά θα τοποθετηθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου