Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Γιατί μας προκαλείτε κε Ρούσσο;

 του Αντώνη Κρούστη

Από φάουλ σε φάουλ το πάει ο σύντροφος της κα Δούρου, κ. Ρούσσος Δήμαρχος Χαλανδρίου. Μετά το σκίσιμο των τοπικών μνημονίων με τους εγχώριους «καρχαρίες» για τις συμβάσεις της περιφέρειας, τα φάουλ συνεχίζονται και σε ιδεολογικό και ιστορικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, εκτός από τις φαιδρότητες των αναρτημένων πανό του ΣΥΡΙΖΑ για σκίσιμο των μνημονίων, με έκπληξη άκουσα την μπάντα του Δήμου να παίζει τον ύμνο του ΕΑΜ. Ο οποίος για όσους δεν γνωρίζουν είναι επενδυμένος με το σοβιετικό ρυθμό Kazatzok.

Ε! λοιπόν πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά που παρέλασαν υπό τον ύμνο του ΕΑΜ, ότι στις 28η Οκτωβρίου δεν υπήρχε ΕΑΜ. Αντιθέτως κατά τη διάρκεια της Ιταλικής και Γερμανικής εισβολής αρνιόντουσαν να αντισταθούν, γιατί ο πατερούλης τους Στάλιν τα είχε κάνει πλακάκια με τον Χίτλερ για να μοιράσουν την Ευρώπη σε σφαίρες επιρροής.


Τους βλέπετε κύριε Ρούσσο τους συντρόφους σας Σοβιετικούς πως υποδέχονται τα γερμανικά στρατεύματα στην Πολωνία;

Τους βλέπετε κ. Ρούσσο; Γερμανός και Σοβιετικός αξιωματικός σε χειραψία, μετά την ολοκλήρωση της κοινής εισβολής στην Πολωνία.

Την ώρα που οι σύντροφοι σας έδιναν τα χέρια οι έλληνες έδιναν το αίμα τους για τα εθνικά ιδεώδη, στα ελληνοαλβανικά σύνορα και στα οχυρά του Ρούπελ.

Την ίδια ώρα εσείς οι κομμουνιστές παίζατε το δικό σας διεθνιστικό ρόλο για την Δικτατορία του προλεταριάτου, με σκοπό η χώρα μας να ενταχτεί κάτω από την Σοβιετική επιρροή.

Για του λόγου του αληθές μεταξύ άλλων ας διαβάσει ο κ. Ρούσσος τι έγραφε ο σύντροφος του τότε Ν. Ζαχαριάδης στις 26 του Νοέμβρη 1940 προς τον πρωθυπουργό Μεταξά «….να ζητήσουμε αμέσως από την κυβέρνηση της Ε.Σ.Σ.Δ. να μεσολαβήσει για να γίνει ελληνοϊταλική ειρήνη…» (αναδημοσιευθείσα στον «Ριζοσπάστη» 9 Μαρτίου 1947)

Θέλετε άλλο ένα; Ο Αγις Στίνας ιδρυτικό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ έγραφε με περηφάνια: «Τα μέλη του ΚΚΕ δέχονται τη Γερμανική Κατοχή με χαρά και αγαλλίαση. Η Γερμανία είναι σύμμαχος της Ρωσίας, συνεπώς και δική τους... Το ΚΚΕ τότε, όπως και όλα τα κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου, είχαν πάρει στα σοβαρά το σύμφωνο Στάλιν-Χίτλερ, είχαν πιστέψει στη σταθερότητά του και στη μονιμότητά του και δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα στο ένα και στο άλλο σκέλος της συμμαχίας... Βρίσκανε κοινά σημεία και ιδεολογική συγγένεια με το ναζιστικό κόμμα...»

Καλώ σύσσωμη την αντιπολίτευση να διαμαρτυρηθεί εντονότατα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για αυτήν την αυθαιρεσία του Δημάρχου να χρησιμοποιεί εθνικές εορτές για να περάσει τις δίκες του ιδεοληψίες.

κ. Ρούσσο σας το έγραψα και πάλι, δεν είστε πλειοψηφία στο Χαλάνδρι, απλά μαζέψατε τις αντικουράσικ ψήφους και βγήκατε. Το δυστύχημα είναι ότι σας ψήφησαν και δεξιοί, για να ακούν τώρα μετά τον εκκλησιασμό τους στην πλατεία του Αγ. Νικολάου, τους σοβιετικούς σας ύμνους.

Ντροπή σας!

Υ.Γ.1 Του χρόνου μην εκπλαγείτε αν δείτε κανένα πανό απέναντι σας με συνθήματα όπως «ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ Ο ΕΔΕΣ»

Υ.Γ. 2 Βγήκατε στην τηλεόραση κ. Ρούσσο και ισχυριστήκατε δυο επιχειρήματα. Το ένα είναι ότι κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Σας απαντώ εμείς οι υποψιασμένοι και διαβασμένοι «Δεξιοί» δεν θα θέλαμε να χαλάσουμε την παρέλαση των παιδιών μας για τις δικές σας αυθαιρεσίες.

Και ο δεύτερος ισχυρισμός, ότι στην πρώτη επέτειο του ΟΧΙ το 1944 παρήλασαν οι Άγγλοι, ο Ελληνικός Στρατός και το ΕΑΜ με τον γνωστό του ύμνο, με διεγείρει ακόμα περισσότερο. Καταρχήν ο εορτασμός του ΟΧΙ γίνονταν κάθε χρόνο και υπό κατοχή. Πράγματι η πρώτη επέτειος με την Ελλάδα ελεύθερη, έγινε το 1944, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι επειδή αυθαιρετήσατε τότε μπορείτε να αυθαιρετείτε και τώρα; Κι αν νομιμοποιείται κάτι τέτοιο πως θα σας φαινόταν να υπήρχε μια Βρετανική αντιπροσωπία στην παρέλαση του Χαλανδρίου; Θα ξεσηκώνατε τον κόσμο. Ή δεν είναι έτσι;

Για την ιστορία , η ΠΕΑΕΑ του ΚΚΕ , μοίρασε φυλλάδια στην παρέλαση ότι δεν συμμετέχει στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου καταγγέλλοντας στην ουσία τη διοργάνωση των εκδηλώσεων από την συγκυβέρνηση και την Συριζαική Δημοτική Αρχή, καλώντας τον λαό να συμμετάσχει στους αγώνες κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κόλλησε η βελόνα.

Σας πληροφορώ ότι το ίδιο είχε κάνει και στην επέτειο του 1945 καταγγέλλοντας τις εκδηλώσεις εορτασμού σαν φασιστικές , καλώντας τον εορτασμό της ημέρας να γίνει στις συνοικίες. Προφανώς για να τις ελέγχει καλύτερα.

Είστε πάντα ίδιοι , άρα και προβλέψιμοι.

Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com


ΣΧΟΛΙΟ: Πόσο θα ήθελα να είχα την άποψή σου Adam D. για το θέμα ..... Ξέρουμε ότι μας διαβάζεις, από την Πολωνία και θα ήταν τιμή μας να σε ακούσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου