Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ-Μητσοτάκη – «Άδειασμα» από Χριστοφιλοπούλου που απέσυρε την τροπολογία του για τη Διαύγεια

Στην απόσυρση της παραγράφου της τροπολογίας Μητσοτάκη στο νομοσχέδιο για τα «Ανοιχτά Δεδομένα»,  με την οποία στην ουσία καταργούνταν η Διαύγεια, προχώρησε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου λίγη ώρα μετά το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr. Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα μέσα στις τελευταίες ημέρες που το ΠΑΣΟΚ αντιδρά σε σχεδιασμούς του Κ. Μητσοτάκη, καθώς είχε προηγηθεί η υπόθεση με το νέο μισθολόγιο αλλά και τις απολύσεις στο Δημόσιο. 
Όπως αναφέρει στη δήλωσή της με την οποία «αδειάζει» τον προϊστμαμενό της «παρεισέφρησε από λάθος παράγραφος σε τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών η οποία έθετε με τη διατύπωση της εν αμφιβόλω το πρόγραμμα “Διαύγεια” για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος  που αφορούσε τη μεταφορά μαθητών. Το συγκεκριμένο σημείο της τροπολογίας δεν προωθεί το πρόγραμμα “Διαύγεια”, κάτι που εμάς στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μας βρίσκει απολύτως αντίθετους. Για το λόγο αυτό θα έρθει το Υπουργείο Οικονομικών να αποσύρει τη συγκεκριμένη παράγραφο της σχετικής τροπολογίας», καταλήγει η κ. Χριστοφιλοπούλου.
Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες που υφυπουργός αφήνει έκθετο τον προϊστάμενό της υπουργό, καθώς, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, τον είχε «δώσει» στην υπόθεση του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο.
Πάντως, μιλώντας στη Βουλή η κ. Χριστοφιλοπούλου επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στο υπουργείο Οικονομικών αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τροπολογία κατατέθηκε από τον υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη. Ωστόσο, όπως έλεγαν κοινοβουλευτικοί παράγοντες στην aftodioikisi.gr, η εν λόγω τροπολογία αφενός έχει την  υπογραφή του κ. Μητσοτάκη και αφετέρου έχει κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Άρα, η προσπάθεια της κ. Χριστοφιλοπούλου να εμφανιστεί ότι δεν «αδειάζει» τον υπουργό της πέφτει στο κενό.
Το γεγονός επιβεβαιώνει και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο με ανακοίνωσή του δείχνει ως υπεύθυνο για την τροπολογία που στην ουσία καταργεί τη Διαύγεια τον Κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας έκθετη την κ. Χριστοφιλοπούλου που επιχείρησε να τον καλύψει.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου