Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ (3)

Συνεχίζουμε να σας δίνουμε πληροφορίες σχετικές με το θέμα της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ προερχόμενες από την άλλη πλευρά, από τα Μέγαρα εκεί που - υποτίθεται - ότι μπορούν να μετεγκατασταθούν οι ΡΟΜΑ, κάτι που όπως φαίνεται έχει αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.

Διαβάστε σήμερα δελτίο τύπου της παράταξης του πρ. δημάρχου κ. Μαρινάκη και προσέξτε ιδιαίτερα::

"Ο κ. Μαρινάκης συμμετείχε σε απανωτές συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς στην προσπάθεια να βρεθεί λύση μεταστέγασης των Ρομά Χαλανδρίου εντός των ορίων του δήμου που διαμένουν (απόντος του τότε Δημάρχου Χαλανδρίου). Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις είναι στις άμεσες υποχρεώσεις του δήμου Χαλανδρίου να εξασφαλίσει χώρο εντός των ορίων του. Το επόμενο απόσπασμα του εν λόγω δελτίου τύπου είναι ξεκάθαρο "

 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ AIXMH news

ΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑΣ

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της μετεγκατάστασης των Ρομά Χαλανδρίου, με την εξεύρεση χώρων στο Χαλάνδρι, επαναφέρει το θέμα στο προσκήνιο, με το συνδυασμό του Γιαν. Μαρινάκη σε σχετικό δελτίο Τύπου να κάνει λόγο για πλήρη δικαίωση της απερχόμενης διοίκησης. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα παρακάτω:
«Μία ακόμη εξέλιξη στην υπόθεση μετεγκατάστασης των Ρομά Χαλανδρίου έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως την διοίκηση του Ι. Μαρινάκη. Το δελτίο Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, συντάσσεται με τους ισχυρισμούς και τις διαβεβαιώσεις του κου Μαρινάκη και των στελεχών του για την μη έλευση των Ρομά Χαλανδρίου στην κορυφογραμμή του όρους Πατέρας. Ορίστε και το σχετικό απόσπασμα:
«Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής απεστάλη στον Δήμαρχο Χαλανδρίου πίνακας δημοτικών χώρων του Δήμου Χαλανδρίου, κατάλληλων για την μετεγκατάσταση των Ρομά του Νομισματοκοπείου. Οι εκτάσεις υποδείχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, όπως συμφωνήθηκε στην κοινή σύσκεψη με το δήμαρχο Χαλανδρίου και τους εκπροσώπους των Ρομά και είναι ελεύθεροι προς αξιοποίηση.»
Ο κ. Μαρινάκης συμμετείχε σε απανωτές συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς στην προσπάθεια να βρεθεί λύση μεταστέγασης των Ρομά Χαλανδρίου εντός των ορίων του δήμου που διαμένουν (απόντος του τότε Δημάρχου Χαλανδρίου). Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις είναι στις άμεσες υποχρεώσεις του δήμου Χαλανδρίου να εξασφαλίσει χώρο εντός των ορίων του. Το επόμενο απόσπασμα του εν λόγω δελτίου τύπου είναι ξεκάθαρο :
«Πιο συγκεκριμένα, υποδείχθηκαν 16 χώροι, όλοι στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου, έκτασης από 586 – 9000τμ, οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν ως εναλλακτική λύση της μεταστέγασης των Ρομά στον ήδη έτοιμο οικισμό των Μεγάρων. Προτάθηκαν μάλιστα περισσότερες εκτάσεις, έτσι ώστε σε περίπτωση που αυτές χρησιμοποιηθούν, να είναι ευκολότερη η ενσωμάτωση των Ρομά, όπως συζητήθηκε στη σύσκεψη.
Δεδομένου ότι η κατεδάφιση του παράνομου οικισμού στην περιοχή του Νομισματοκοπείου θα προχωρήσει όπως επιτάσσει ο Νόμος, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αναμένει, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, την απάντηση του Δήμου Χαλανδρίου για το ποιοι από τους προτεινόμενους χώρους πρόκειται να αξιοποιηθούν. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (23641/ΦΕΚ 973/15.07.2003) είναι προτεραιότητα και υποχρέωση του Δήμου Χαλανδρίου η προσωρινή μεταστέγαση των Ρομά σε χώρους του οικείου Δήμου.»
Γίνεται πλέον σαφές και στον τελευταίο δημότη των Μεγάρων και της Νέας Περάμου ακόμα και στον πιο δύσπιστο ότι, όσα υποσχέθηκε η διοίκηση Μαρινάκη τα έκανε πράξη. Με συνέπεια, ουσιαστικές παρεμβάσεις και σταθερά βήματα αξιοποίησε κάθε νόμιμο μέσο για να αποτρέψει την έλευση των Ρομά Χαλανδρίου στο όρος Πατέρα. Ένα ακόμα από τα πολλά τεκμηριωμένα επιχειρήματα της διοίκησης Μαρινάκη, δηλαδή η υποχρέωση του οικείου δήμου να βρει λύση μετεγκατάστασης για τους δικούς της Ρομά, επιβεβαιώθηκε.
Είναι μεγάλη υπερηφάνεια όταν οι ενέργειες μας διασφαλίζουν τα συμφέροντα των δημοτών μας και η συμβολή της διοίκησης μας αποτελεί σημαντικό κρίκο στην επιτυχία αυτή. Είτε μαχόμαστε σαν διοίκηση, είτε πολεμάμε σαν αντιπολίτευση, μοναδικός σκοπός μας και απόλυτος στόχος είναι τα συμφέροντα του τόπου μας. Και τι καλύτερο να το αποδεικνύουμε με τις πράξεις μας, τι καλύτερο να μας δικαιώνουν οι εξελίξεις.
Στην προσπάθεια μας αυτή θέλαμε όλους και κυρίως την τότε αντιπολίτευση μαζί. Δυστυχώς όμως ο κ. Σταμούλης και οι συνοδοιπόροι του διάλεξαν το δρόμο του προσωπικού συμφέροντος, δηλαδή της κατάκτησης της εξουσίας και όχι της διαφύλαξης των συμφερόντων του τόπου.
Το πρόβλημα πλέον βρίσκεται στην σαστισμένη παράταξη του, όπου κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η προεκλογική λασπολογία και η ευχή να έρθουν οι Ρομά Χαλανδρίου στον τόπο μας. Τι θα κάνετε τώρα κ. Σταμούλη; Ποιο είναι το επόμενο σχέδιο παραπλάνησης που θα σκαρφιστείτε; Με ποιον τρόπο σκοπεύετε να αποπροσανατολίζετε τους πολίτες και να βάζετε σε ρίσκο τα συμφέροντα του Δήμου μας;
Είναι δεδομένο και αποδεικνύεται καθημερινά ότι η νέα διοίκηση είναι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα ουσιαστικά συμφέροντα του τόπου μας και προσπαθεί με ενέργειες που παραπέμπουν σε στρατιωτικό νόμο, -όπως η τελευταία «έμπνευση» να υπάρχει φύλακας στην είσοδο του δημαρχείου Μεγάρων και να μην επιτρέπει σε κανένα να επισκεφθεί το όροφο του γραφείου δημάρχου- να συγκαλύψει την αδυναμία και την αγκύλωση της σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα του δήμου μας.
Ήρθαν λοιπόν οι εξελίξεις να ξεσκεπάσουν την πλεκτάνη που στήθηκε στον βωμό της ανάληψης της εξουσίας και την συστηματική παραπλάνηση των πολιτών. Ο κος Σταμούλης και ορισμένα εκ των στελεχών του το μόνο που γνωρίζουν καλά να κάνουν είναι να κυκλοφορούν στους τηλεοπτικούς σταθμούς και δυσφημούν με κάθε τρόπο τον υπέροχο τόπο μας.
Και ρωτάμε λοιπόν, ποια ήταν η εξέλιξη της αίτησης ακύρωσης του δήμου μας κατά της απόφασης του ΓΓΑΔ Αττικής που εκδικάστηκε στο ΣτΕ, στις 21.10.2014; Υπήρξε παράσταση από πλευράς του δήμου μας και από ποιον δικηγόρο; Συζητήθηκε το θέμα και ποια ήταν η έκβαση του μείζονος θέματος για τον τόπο;

Γραφείο Τύπου «Μέγαρα – Νέα Περαμος Νεο Ξεκινημα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν οι επικεφαλής της διοίκησης του δήμου αποχωρούν εμείς δεν τους εξουσιοδοτούμε

    Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την έκδοση του ψηφίσματος κατά της μετεγκατάστασης του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας ο δήμαρχος ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις