Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Γ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΚΗΣ


Ως προς το θέμα της αναπροσαρμογής των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το οικονομικό έτος 2015 και την προτεινόμενη από τη Διοίκηση μείωση των σχετικών συντελεστών , θα ήθελα να κάνω τις εξής παρατηρήσεις.

1. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Υπηρεσίας, αλλά και την εισήγηση του Δημάρχου, το πλεόνασμα από την διαχείριση των δύο (τελευταίων) ετών 2013- 2014, ανέρχεται στο ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ! ( ποσό που βρίσκεται στον Τραπεζικό Λογαριασμό του Δήμου, τμήμα του ταμειακού υπολοίπου, που ως γνωστόν, ανέρχεται στο ποσό των 12 εκατομμυρίων.)

2. Είναι προφανές ότι με δεδομένο ότι επί Διοίκησης της Παράταξης μας, καμιά αύξηση των Δημοτικών Τελών συντελέστηκε την περίοδο 2011 – 2014, το πλεόνασμα αυτό προέρχεται αποκλειστικά από την ορθολογική διαχείριση των ανταποδοτικών τελών, και την συμπίεση των σχετικών δαπανών.

3. Το πλεόνασμα αυτό των 4 εκατομμυρίων, των ανταποδοτικών τελών, δίνει την δυνατότητα στο Δήμο μας, να προβεί σε ελάφρυνση των νοικοκυριών και των τοπικών επιχειρήσεων από τα καταβαλλόμενα τέλη κατά 1,2 εκατομμύρια περίπου, δια της μείωσης των σχετικών συντελεστών.

4. Επίσης το πλεόνασμα δίδει την δυνατότητα στον Δήμο, να γίνουν σημαντικές επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού καθαριότητας, τόσο του προγραμματισμένου από τη δική μας Διοίκηση, όσο και πρόσθετου εξοπλισμού.

5. Μπορεί επίσης να προχωρήσει η προγραμματισθείσα αγορά του οικοπέδου, απολύτως απαραίτητου για την εύρρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και βελτίωσης της αποτελεσματικότητάς της.

Με τα παραπάνω, επιβεβαιώνεται πλήρως η ειλικρίνεια των ισχυρισμών μας, ως και η βασιμότητα των επιχειρημάτων μας ότι στα 3 ½ αυτά (μεταβατικά) χρόνια (2011 -2014) της διακυβέρνησης του Δήμου μας, βάλαμε σοβαρές και υγιείς βάσεις για ένα Δήμο νοικοκυρεμένο και οικονομικά αυτάρκη.


Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης,
Γεώργιος Σ. Κουράσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή μας

  18 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις