Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Με απόφαση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, έξι πρόσφυγες από τη Συρία, ανάμεσά τους και μία έγκυος, θα φιλοξενηθούν για 20 μέρες στον ξενώνα του ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου.
Θύματα ενός άγριου πολέμου, οι πρόσφυγες κατέφυγαν στην Ελλάδα και περέμειναν για αρκετές μέρες στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να πάνε στις ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν. Η κυβέρνηση διώχνοντάς τους από το Σύνταγμα έδειξε για μια ακόμα φορά το απάνθρωπο πρόσωπό της.
«Η φιλοξενία των 6 προσφύγων είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει μια πόλη 100.000 κατοίκων για να αποδείξει ότι η ανθρώπινη ζωή είναι η υπέρτατη αξία» τονίζει ο Σίμος Ρούσσος.
Σημειώνουμε ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος Χαλανδρίου συμμετέχοντας ενεργά στην καμπάνια αλληλεγγύης για το μαρτυρικό Κομπάνι έχει συγκεντρώσει – και συνεχίζει τη συλλογή – μεγάλες ποσότητες τροφίμων και φαρμάκων για τους μαχητές μιας πόλης που επιμένει να αντιστέκεται.

Η διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των θυμάτων των καταστροφικών πολέμων και θα κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλλει στην αξιοπρεπή διαβίωσή  τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν οι επικεφαλής της διοίκησης του δήμου αποχωρούν εμείς δεν τους εξουσιοδοτούμε

    Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την έκδοση του ψηφίσματος κατά της μετεγκατάστασης του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας ο δήμαρχος ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις