Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΣ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ



Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω πάντα στο Χαλάνδρι.

Η σχολική μου περιπέτεια ξεκίνησε από το Λίτσειο και, με ενδιάμεση στάση τη Λεόντειο, ολοκληρώθηκε στο 3ο Λύκειο στο Πολύδροσο.

Σπούδασα Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου και απέκτησα την ειδικότητα του Διεθνολόγου.

Ξεκίνησα την επαγγελματική μου δραστηριότητα ως δημοσιογράφος, ενώ τα τελευταία 18 χρόνια δραστηριοποιούμαι στον τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα, από το 1997 έως το 2013 εργάστηκα στην Εμπορική Τράπεζα προσφέροντας τις υπηρεσίες μου στον τομέα των Ανθρώπινων Πόρων.

Απέκτησα σημαντική εμπειρία σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, συστημάτων αμοιβών και παροχών, εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, διοικητικής οργάνωσης.

 Εξειδικεύτηκα στη χρήση νέων τεχνολογιών και υπήρξα συντονιστής (project manager) σε σειρά έργων ανάπτυξης και λειτουργίας ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων ανθρώπινου δυναμικού (ΗRMS).

Από το 2004 είμαι πιστοποιημένος αξιολογητής Προσωπικού από την SHL (Saville and Holdsworth).

Προέρχομαι από τη σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών εκείνων που διαθέτουν πολιτική και κοινωνική άποψη και αναφορά αλλά το καταρρέων σύστημα δεν επέτρεπε την έκφρασή της.

Ήταν, λοιπόν, αβίαστο το “ΝΑΙ” στην πρόταση που μου απηύθυνε πριν ενάμιση χρόνο ο Άγγελος Νταβίας για συμμετοχή μου στην τότε Κίνηση Πολιτών “Χαλάνδρι –Αλλάζουμε Πορεία”.

 Ό Άγγελος έχει μακρά και συνεπή διαδρομή στα τοπικά δρώμενα, από την οποία κεφαλαιοποίησε σημαντική εμπειρία. Ταυτόχρονα διαθέτει το πολιτικό ένστικτο και την κοινωνική ευαισθησία, ώστε να μετασχηματίζει κάθε φορά τον οραματισμό σε ρεαλισμό, σημείο αναφοράς για αλλαγές και ρήξεις.

Αυτό ακριβώς είναι και η προσωπική μου δέσμευση συμμετοχής: Σταθερή διοικητική οργάνωση, ρεαλιστική οικονομική διαχείριση, ουσιαστική ανάπτυξη των Κοινωνικών Δομών και σύγχρονα εργαλεία εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Από την άλλη, η ιστορία του Χαλανδρίου, η ασπρόμαυρη νοσταλγία των παιδικών μας χρόνων και η έγχρωμη ανάμνηση της εφηβείας μας, αυτή που διηγούμαι εγώ στον δεκάχρονο γιό μου Κωνσταντίνο, να γίνει πραγματικότητα ζωής.

Είναι μεγάλο το φορτίο που έτυχε στη γενιά μας. Να εξηγήσουμε στις επόμενες γενιές γιατί φτάσαμε εδώ. Να τις βοηθήσουμε να μην κάνουν τα ίδια λάθη.

Παίρνουμε την πόλη στα χέρια μας. Όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις: το Χαλάνδρι μας θα αλλάξει Πορεία!

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ:

Ζητώ συγνώμη για την αμετροέπεια αλλά το  πιστεύω ειλικρινά: η παρουσία του Γιώργου, η εμπλοκή του με την αυτοδιοίκηση στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε είναι τιμή που ξεπερνάει πολύ το ψηφοδέλτιό μας.
Είναι τιμή για τον ίδιο τον δήμο μας και ευκαιρία για την τοπική κοινωνία να εκπροσωπηθεί πραγματικά από τους καλύτερους  ενεργούς πολίτες της και αποτελεί απόδειξη ότι η δημοτική μας κίνηση πατάει γερά στα συλλογικά της πόδια και δεν υπερβάλλουμε όταν εξαγγέλουμε ότι έχουμε το πρόγραμμα, την εμπειρία αλλά και την στελεχιακή επάρκεια να οδηγήσουμε τον δήμο σε μια άλλη πορεία.
Στην πρώτη μου κρούση στον Γιώργο, όταν τον κάλεσα να  προσθέσει το μεγάλο - αν και νεότατος σε ηλικία  - βάρος του στην δημοτική μας κίνηση, του είχα δηλώσει ότι χωρίς αυτόν δεν κάνω το βήμα και το εννοούσα.

Δεν χρειάστηκε να σκεφτεί, ούτε μια μέρα.

Είναι αποφασισμένος ο Γιώργος να κρατήσουμε παρέα το τιμόνι στη νέα πορεία και αυτό θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη τιμή και πρόκληση και για εμένα προσωπικά.

Μαζί με τις αυτονόητες ευχαριστίες μου για την συμμετοχή του, θα τολμήσω να εκφράσω μια προσωπική άποψη, έξω από τα συμβατικά  πολιτικά πλαίσια:
Ο Γιώργος είναι από τους καλύτερους ανθρώπους που είχα την τύχη να γνωρίσω στην ζωή μου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου