Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

                                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ


Συνάδελφοι, -σσες,

Στις 18 Μαρτίου γίνονται οι εκλογές για νέο διοικητικό συμβούλιο στο σωματείο μας και για αντιπροσώπους για τη ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις μας στο δήμο μπήκαν μπροστά στους αγώνες για κάθε μικρό και μεγάλο θέμα των εργαζομένων, ήρθαν σε σύγκρουση με τις εκάστοτε διοικήσεις και τις πολιτικές που εφαρμόζουν και οι οποίες μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση, συμμετείχαν με συνέπεια στις απεργίες και ενημέρωναν τους εργαζομένους για ότι συνέβαινε στο δήμο και αφορούσε τους εργαζομένους.

Ήταν οι δικές μας οι δυνάμεις που δεν μάσησαν και μπήκαν μπροστά όταν οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης ήρθαν να ελέγξουν τις συμβάσεις των αορίστου χρόνου συναδέλφων μας, επιδιώκοντας να απολύσουν όσους αγωνίστηκαν και πέτυχαν να κερδίσουν το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή εργασία. Την ίδια ώρα οι άλλες δυνάμεις μιλούσαν για τυπικό έλεγχο ενώ γνώριζαν το σκοπό του ελέγχου και που θα οδηγούσε. Ήταν η παρέμβασή μας που οδήγησε τελικά και στο εντέλλεστε του Δημάρχου. Αποκαλύψαμε τις εφέσεις που άσκησε η δημοτική αρχή σε συναδέλφους που κέρδισαν πρωτόδικα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία και ήρθαμε σε σύγκρουση με τη δημοτική αρχή. Δώσαμε με συνέπεια τη μάχη για την ενότητα των εργαζομένων ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και προτείναμε οι συνάδελφοι να γίνουν πλήρη μέλη του σωματείου μας και να ψηφίσουν και στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπου στη ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες των άλλων δυνάμεων που δεν οργάνωσαν τον αγώνα των εργαζομένων, δεν ήρθαν σε σύγκρουση και συμβιβάστηκαν ακολουθώντας τις πολιτικές των διοικήσεων που καταστρέφουν τις ζωές μας. Ήταν απόντες από κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων και καλλιέργησαν το συμβιβασμό και την υποταγή. Διέσπασαν τους εργαζόμενους στη πράξη αποκλείοντας τις ελαστικές μορφές εργασίας από το σωματείο. Φτάσανε δε μέχρι το σημείο να προτείνουν ιδιωτική ασφάλεια στους εργαζομένους!

Η εκλογική μάχη που έχουμε είναι πολύ κρίσιμη γιατί από την έκβασή της θα κριθεί αν ο κλάδος μας που έχει γονατίσει θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι και να αντεπιτεθεί διεκδικώντας την άμεση αναπλήρωση των απωλειών μας, αν θα συμβάλλει στην ανασύνταξη του κινήματος στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας και της ανατροπής παλαιών και νέων μνημονίων. Αν επιτέλους θα πληρώσουν αυτοί που απομυζούν τον πλούτο και όχι για μία ακόμα φορά αυτοί που τον παράγουν. Στην άλλη πλευρά, παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός επιδιώκουν να βάλουν για μία ακόμα φορά πλάτη σε βάρος μας για να περάσουν τις κυβερνητικές πολιτικές που θα συνεχίσουν να μας εξαθλιώνουν.

Σας καλούμε να αναλογισθείτε ποιοι δε θα διστάσουν να συγκρουστούν με κάθε δημοτική αρχή και κυβέρνηση, για να υπερασπιστούνε τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, χωρίς να υποκύψουν σε σκοπιμότητες και συμβιβασμούς με γνώμονα το συμφέρον όλων μας. Να στηρίξετε τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έχουν δικαιωθεί σε όσα σας λένε από τις εξελίξεις και έχουν ξεκάθαρο στόχο το δίκιο του εργαζόμενου για μια ζωή στο μπόι του ανθρώπου.


Αγωνιζόμαστε για:

Ø   Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και όλων των «διαθέσιμων» στο Δημόσιο. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες όλων των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό και όχι μόνο οι ανταποδοτικές υπηρεσίες που λέει η νέα συγκυβέρνηση.
Ø   Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, ΟΧΙ στη λεγόμενη αξιολόγηση.
Ø   ΟΧΙ στην υποχρηματοδότηση ή την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους. Κοινωνικές δομές και υπηρεσίες στην ευθύνη των Δήμων, πλήρως στελεχωμένες με μόνιμο προσωπικό, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των απόρων, των ανέργων, ΑΜΕΑ κ.λπ.
Ø   ΟΧΙ στην ανταποδοτικότητα, τα τροφεία, τα δημοτικά τέλη, όχι στο Δήμο – επιχείρηση που χαρατσώνει το λαό.
Ø   ΟΧΙ σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, τα ΣΔΙΤ, τις ΜΚΟ, τις ΚΟΙΝΣΕΠ.
Ø   Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Να πληρώσουν το κράτος και το κεφάλαιο για τα ελλείμματα στα ταμεία, που είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι για το βούλιαγμα τους. Επιστροφή όλων των κλεμμένων από τα ταμεία, αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.
Ø   Πλήρη σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού, στα 30 χρόνια δουλειάς, χωρίς όριο ηλικίας. Να υπάρχει η 5ετής διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών και στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις μητέρων με ανήλικα παιδιά.
Ø   Δημόσιοι και δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ø   Ξεπάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και των μισθολογικών κλιμακίων τώρα. Άμεση επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα.
Ø   Να επανέλθει το μειωμένο ωράριο στο παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών, να τηρηθεί η αναλογία παιδιού- παιδαγωγού.
Ø   Να επανέλθει μια μέρα άδεια για τους συναδέλφους που χειρίζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές


            
           ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *