Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ο Γιώργος Καραμέρος στην εκδήλωση για το μπλόκο της Καλογρέζας στη Νέα Ιωνία



 Εκδήλωση τιμής και μνήμης στους 22 εκτελεσθέντες (21 Έλληνες και ένας Ιταλός αντιφασίστας) πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 15 Μαρτίου στην Καλογρέζα του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής. Το Μπλόκο της Καλογρέζας έγινε στις 15 Μαρτίου 1944 και η εκτέλεση μια ημέρα μετά. Συνεργάτες των Γερμανών, περικύκλωσαν την Καλογρέζα και αφού συγκέντρωσαν τον ανδρικό πληθυσμό, διάλεξαν όσους είχαν πληροφορίες ότι ήταν δραστήρια στελέχη της Αντίστασης. Στην Καλογρέζα υπήρχε ισχυρό αντιστασιακό κίνημα και είχαν εκδηλωθεί μεγάλες απεργίες στα λιγνιτωρυχεία, με αποτέλεσμα οι ναζί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους να έχουν στο στόχαστρό τους την περιοχή.

«Η θυσία των 22 εκτελεσμένων αγωνιστών στο μπλόκο της Καλογρέζας από τους κατακτητές, μας υπενθυμίζει την ανάγκη συμμετοχής  και στους σημερινούς αγώνες», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών,Γιώργος Καραμέρος, κατά την κατάθεση στεφάνου στον ιστορικό χώρο της εκτέλεσης.

«Τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους πριν 71 χρόνια και καθόρισαν με τη στάση τους και την πράξη τους, την εξέλιξη και την πορεία μιας σκληρής αναμέτρησης, μιας σκληρής μάχης ενάντια στην βαρβαρότητα που οδηγεί ο ίδιος ο φασισμός», ανέφερε ο κ. Καραμέρος. «Η θυσία τους είναι πάντα επίκαιρη και αποτελεί οδηγό και φάρο που μας εμπνέει στους σημερινούς και αυριανούς αγώνες», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου