Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ 14 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ



Σύμφωνα με την έκθεση ταμειακών διαθεσίμων του Μαρτίου ο Δήμος - Τράπεζα - όπως είχε καταντήσει το Χαλάνδρι η προηγούμενη διοίκηση και που δυστυχώς πάνω στην ίδια γραμμή βαδίζει κοντά ένα χρόνο τώρα και η σημερινή, διατηρεί σε εμπορική τράπεζα 14 222 790 ευρώ (τέλος Μαρτίου).

Το μεγαλύτερο μέρος βέβαια αφορά χρήματα του ΕΣΠΑ αλλά και χρήματα από το υποτιθέμενο οικονομικό θαύμα που συντελέστηκε από την χιλιοδιαφημισμένη "νοικοκυρεμένη" διαχείριση του κατεστημένου στον δήμο μας, δηλαδή από υπηρεσίες, παροχές και έργα που στερήθηκε ο δημότης Χαλανδρίου, υπερφορολόγηση μέσω ανταποδοτικών, στέρηση επενδύσεων στην καθαριότητα, λιγότερες θέσεις εργασίας προς όφελος ποιου τελικά;

ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!

Με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τα χρήματα αυτά είναι ήδη στον δρόμο για να καταλήξουν .... στο χρέος.

Μην γελιόμαστε τώρα, παρά την πίστη μας στις καλές προθέσεις του Τσίπρα και της κυβέρνησης: Η υποχρεωτική μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος σημαίνει μεταφορά των χρημάτων στην διαχείριση της ΕΚΤ.

Τουλάχιστον οι άλλοι δήμοι δεν είχαν κλείσει τους παιδικούς τους σταθμούς, τα καλλιτεχνικά τους εργαστήρια, τα αθλητικά τους προγράμματα προκαταβολικά, δεν άφηναν να χάνονται απαλλοτριώσεις σημαντικών ακινήτων (π.χ. Δουζένη) για να στηρίξουν την .... τράπεζα προκαταβολικά.

Αν το πάθουν, θα το πάθουν τώρα που θα χρεοκοπήσουμε και επίσημα.

Και που βέβαια όταν χρεοκοπήσουμε επίσημα προφανώς καμία σημασία δεν έχει, αν θα διατηρεί ο δήμος Χαλανδρίου 14 εκ. διαθέσιμα.

Προφανώς τότε θα πάνε για την επιβίωση του πληθυσμού και κανείς δεν θα είχε αντίρρηση.

Αυτή η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ για τον δημότη Χαλανδρίου πολιτική των τελευταίων χρόνων τελικά αποδεικνύεται στην πράξη ότι ήταν ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, όπως χρόνια ουρλιάζαμε εμείς "οι τρελοί του χωριού".

Αντί να παράγουν αυτά τα χρήματα οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα για την τοπική κοινωνία έμεναν να κάθονται στην τράπεζα και να περιμένουν να έρθει η σειρά τους.

Και επιδεικνύονταν στους δημότες υπερήφανα από τον πρώην και νυν δήμαρχο, ως έργο για την πόλη.

Και του νυν δήμαρχου - δυστυχώς - που χαρακτήρισε τον δήμο που παρέλαβε "νοικοκυρεμένο" , αντί ως ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ να υπογραμμίζει με κάθε ευκαιρία τις τεράστιες στερήσεις σε υπηρεσίες, θέσεις εργασίας και επενδύσεις στις οποίες υποχρεώθηκε ο Χαλανδραίος δημότης επιπρόσθετα στις μνημονιακές κυβερνητικές στερήσεις των άλλων δημοτών.

Σήμερα αυτό το "πλεόνασμα" καταλήγει πλέον εκεί για όπου εξ αρχής προορίζονταν από τον Φούχτελ τον Ράιχενμπαχ και τις δυνάμεις που τους έπαιξαν το παιχνίδι: ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.

Με το περιεχόμενο της πράξης νομοθετικού περιεχομένου κατέρρευσε ολόκληρο το "αφήγημα" της ύπαρξης υποτιθέμενης ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα αλλά και όλα τα στερεότυπα με τα οποία μιλάγαμε και σχεδιάζαμε χρόνια τώρα.
  • Τα ανταποδοτικά τέλη δεν είναι πλέον χρήματα που δεν μπορούν να πάνε για άλλες δουλειές, με την βούλα του κράτους. Και μάλιστα του κράτους με "κορμό την αριστερά".
Και μάλιστα όχι με νομοθετική ρύθμιση αλλά με πράξη νομοθετικού περιεχόμενου.
Και μάλιστα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης με κορμό την αριστερά.

  • Τα χρήματα από εισφορά σε γη δεν είναι ειδικός λογαριασμός για έργα ανάπτυξης της ενταχθείσσας περιοχής αλλά πάνε και αλλού.
  • Τα χρήματα από ΕΣΠΑ δεν είναι δεσμευμένα για συγκεκριμένο έργο αλλά πάνε και αλλού.
Αρκεί αυτό το "αλλού" να είναι οι δανειστές. Σε αυτούς πάνε όλα τα λεφτά.

Δεν γινόταν δημαρχείο για να μην πληρώνει ο δημότης νοίκι και να εξοικονομήσει πόρους γιατί τα λεφτά ήταν για άλλη δουλειά. Αλλά γίνεται πληρωμή δόσης στην ΕΚΤ.

Γιατί εκεί θα πάνε. Μη γελιόμαστε.

Το ερώτημα δεν μπορεί να είναι αν τα χρήματα αυτά πρέπει ή δεν πρέπει να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια και την διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους Beegees.

Αυτό το ερώτημα είναι εύκολο να απαντηθεί αν τίθεται καλόπιστα και δεν είναι προβοκατόρικο και με περίσσεια κομματικού φανατισμού απλώς για να αποδυναμώσει τις φωνές που επικρίνουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και αντιστέκονται.

Ούτε αν δικαιούνται εκείνες οι δυνάμεις που μέχρι χθες καμάρωναν για το "πλεόνασμά" τους, εκείνες οι δυνάμεις που επέβαλλαν στην αυτοδιοίκηση να συντάσσει προϋπολογισμούς υπαγορευμένους από την TASK FORCE την προηγούμενη περίοδο, σήμερα να παριστάνουν τους επαναστάτες - ποπολάρους.

Το ερώτημα είναι τι θα στηρίξει καλύτερα την εθνική διαπραγματευτική θέση, την χώρα, τον λαό και σε ποια κατεύθυνση χρειάζεται στήριξη η κυβέρνηση:

Θα στηριχτεί καλύτερα αν συμφωνήσει η αυτοδιοίκηση στην αυτοκατάργησή της δίνοντας τα χρήματα των δημοτών, τα τροφεία των παιδικών σταθμών, τους μισθούς των σκουπιδιαρέων, τα χρήματα για πετρέλαιο των οχημάτων δημοτικής συγκοινωνίας, τα λεφτά για τις συντηρήσεις στα δημόσια σχολεία. για να πέσουν στο βαρέλι δίχως πάτο ή να αρνηθεί να εφαρμόσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα αποφασιστικότητας της ελληνικής κοινωνίας προς τα έξω που να συμπυκνώνεται στο : ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ.

Στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά σε ποια κατεύθυνση την στηρίζουμε. Αυτό είναι το βασικό ερώτημα.

Θα συνταχθούμε και πάλι με τις δυνάμεις της απειθαρχίας συνδημότες μας.
Αυτό έλειπε να κάναμε αλλιώς.

Ας είναι αυτή την φορά αυτές οι δυνάμεις .... Η ΚΕΔΕ.
Άλλωστε η απόφασή της τελικά ήταν ομόφωνη.

Και θα καλέσουμε την ΔΙΚΗ ΜΑΣ κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας να αναζητήσει τα αναγκαία χρήματα από εκεί που αρχικά υποσχέθηκε ότι θα το κάνει: Στην μεγάλη φοροδιαφυγή, στην λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα Νικολούδη και να αφήσει τους μικρούς, που δεν αντέχουν άλλο.

Διότι τα λεφτά των δήμων είναι λεφτά για τους μικρούς! Για τον δημόσιο παιδικό σταθμό, το δημόσιο σχολείο, την δημόσια συγκοινωνία.

Εμείς θα συνταχθούμε και πάλι με τις δυνάμεις της αυτοδιοίκησης και της απειθαρχίας.
Όπως κάναμε πάντα, ως γνήσιοι, ρομαντικοί εραστές της αυτοδιοίκησης.
Όπως κάναμε πολύ περισσότερο σε αυτά τα πέτρινα μνημονιακά χρόνια.

Υποστηρίζουμε το αίτημα της παράταξης του Γιώργου Θωμά για ΑΜΕΣΗ έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση της διοίκησης του δήμου Χαλαδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου