Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ




Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων, όπως διαλαλούσε προεκλογικά, προχωρά στη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων και μάλιστα με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Μετά και από την υποχρηματοδότηση των δήμων η νέα συγκυβέρνηση που υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται για το καλό των εργαζομένων έρχεται να δεσμεύσει τα χρήματα που ικανοποιούν τις λειτουργικές ανάγκες των παιδικών σταθμών, των κοινωνικών δομών και τις ανάγκες των σχολείων. Επίσης από τα αποθεματικά καλύπτεται και η μισθοδοσία των υπαλλήλων.   

Και στη πράξη η σημερινή συγκυβέρνηση δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη προηγούμενη. Η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ έκλεψε τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ και των ασφαλιστικών ταμείων και τα μετέτρεψε σε ρέπος και ομόλογα και η σημερινή ληστεύει τα αποθεματικά των δήμων, νοσοκομείων και άλλων φορέων προκειμένου να εξυπηρετήσει το χρέος.
  
Είμαστε κάθετα αντίθετοι και με τις θέσεις της ΚΕΔΕ που αντί να διεκδικήσει την αύξηση της χρηματοδότησης μιλάει για διαλόγους και εθνικά συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά από «διαλόγους» και «εθνικά συμφέροντα». Όποτε οι εργαζόμενοι ακούν τις συγκεκριμένες φράσεις όλο και περισσότερα βάρη φορτώνονται στις πλάτες τους.

 Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η διαπραγμάτευση που πραγματοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι στην απέναντι όχθη από τα συμφέροντα των εργαζομένων, στο επίκεντρο τους  δεν έχουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων αλλά τη παρά πέρα σωτηρία του μεγάλου κεφαλαίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους, όλη τη κοινωνία να βγάλουν συμπεράσματα από τη πολιτική της συγκυβέρνησης χρειάζεται να μη δείξουμε καμία ανοχή, να μην έχουμε  καμία αυταπάτη. Με Κυβέρνηση που κινείται εντός των τοιχών της λυκοσυμμαχίας  της Ευρωζώνης οι εργαζόμενοι, οι αυταπασχολούμενοι, οι μικροί αγρότες, οι άνεργοι άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δουν. Να θυμηθούν ότι το σύνολο όλου του αντεργατικού  οπλοστασίου που θα καταργούσαν με ένα νόμο είναι εδώ και καθημερινά πνίγουν το σύνολο της κοινωνίας.

Απαιτούμε:
Να σταματήσει να παίζει η συγκυβέρνηση με τα χρήματα των εργαζομένων.
Να πάρει πίσω σήμερα η συγκυβέρνηση τη πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να επιστρέψει τα κλεμμένα από τους δήμους.

Καλούμε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων σε μαζική παράσταση στο Υπουργείο Εσωτερικών τη Πέμπτη 23-4-2015 στις 13:00 ώστε να δοθεί μια πρώτη απάντηση στις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης.


Διοίκηση του Συνδικάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου