Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ! Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΝΠ

Ως δημοτική αρχή του Δήμου Βύρωνα οφείλουμε να λάβουμε θέση για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) σύμφωνα με την οποία οι Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού υποχρεώνονται να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ.).

Η χώρα σήμερα οδηγείται σε οικονομική ασφυξία από ντόπιους και ξένους παράγοντες. Ο στόχος φανερός: να γίνει συνείδηση στους λαούς της Ευρώπης και στο λαό της χώρας μας ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική είναι μονόδρομος. Προσπαθούν να οδηγήσουν την κυβέρνηση στην υπογραφή ενός νέου μνημονίου προσθέτοντας ακόμη περισσότερα βάρη στις πλάτες του λαού με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, κατοχύρωση ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση της φορολογίας των πολιτών μέσω του ΦΠΑ και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Όσο η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους Ευρωπαίους Εταίρους, με σύνεση και αποφασιστικότητα προς όφελος του ελληνικού λαού, αποτελεί χρέος μας να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες .

Αντιμετωπίζουμε με δυσπιστία τη στάση αυτοδιοικητικών παραγόντων και φορέων να αντιπολιτευθούν την τωρινή κυβέρνηση. Τόσα χρόνια δεν αντιτάχθηκαν στις μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Δυστυχώς ο Δήμος μας λόγω της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών αλλά και της κακοδιαχείρισης της προηγούμενης δημοτικής αρχής δεν έχει ταμειακά διαθέσιμα.

Ως Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζουμε με αίσθημα ευθύνης αλλά και επιφύλαξη το συγκεκριμένο χειρισμό της κυβέρνησης, η οποία όφειλε να ενημερώσει και να διαβουλευτεί με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι αυτοτελής οικονομικά, δημοσιονομικά και διοικητικά, στοχεύοντας στη δημοκρατία, τη διαφάνεια, τη συλλογικότητα κλπ αποτελώντας το βασικό συντελεστή στη συλλογική εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *