Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Φύγε εσύ, έλα εσύ, ή, αλλιώς, "πονάει Βαρουφάκης...κόψει Βαρουφάκης"...

Να λοιπόν πώς απέδωσε το...bullying στην Ελλάδα και στον Υπ. Οικονομικών. Ο τελευταίος "αντικαταστάθηκε". Ουσιαστικά αυτό έγινε, άσχετα αν χρησιμοποιήθηκε άλλη λέξη...Άλλωστε, η διγλωσσία ή πολυγλωσσία συνηθίζεται τον τελευταίο καιρό και όχι υποχρεωτικά από κυβερνητικά στελέχη. Έτσι, η "τρόϊκα" έγινε "θεσμοί", τα "νέα μέτρα" έγιναν "διαπραγμάτευση" και...η ζωή στον πλανήτη Ελλαδιστάν συνεχίζεται. Μέχρι να αυτοκτονήσουν ακόμη μερικές χιλιάδες "ανθρωπάκια" και μέχρι η αξιοπρέπεια και του τελευταίου "μουζίκου" - πρώην έλληνα πολίτη - να κυλιστεί στους δρόμους και να δοθεί βορά στον κάθε φοροφυγά, στο κάθε λαμόγιο και στον κάθε επαγγελματία κλέφτη, απατεώνα, δανειστή (ποιών και γιατί;), τοκογλύφο, κλέφτη της ανθρώπινης ζωής.
Και δίνουμε το δικαίωμα στην ένοχη αντιπολίτευση να βγάζει γλώσσα περί...πολιτικής, περί διαπραγμάτευσης, περί "καταστροφής" και περί ..."ότι φανεί του λολοστεφανή"!
Και μένει ο μέσος έλληνας να υπομένει την - σχεδόν καθημερινή - ειρωνία αυτών που δεν δικαιούνται να ομιλούν και, μάλιστα, με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλό τους.
Και τους δίνουμε το δικαίωμα να ονειρεύονται ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αίσχη εναντίον μας.
Ε, αφού πείσαμε την ελληνική πλευρά να απομακρύνει - με τρόπο - τον Βαρουφάκη που ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ, τότε πάμε καλά...Θα επανακτήσουμε τα..."κεκτημένα" μας και ΘΑ ΚΛΕΨΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ. Το είπε και ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα το βράδυ σε εκπομπή στην τηλεόραση:  οι εταίροι θα προτιμούσαν να ‘χουν απέναντι τους έναν υπουργό Οικονομικών που θα του ‘λεγαν ξέχνα το! όσον αφορά τη διαπραγμάτευση γιατί θα χε βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό. Ενώ τον Βαρουφάκη δεν έχουν να τον πιάσουν από πουθενά.
Το ζητούμενο δεν είναι ποιος θα κάνει τη διαπραγμάτευση - ή ΣΥΜΦΩΝΙΑ, αν θέλετε - με τους..."εταίρους" (ΧΑΧΑΧΑ, πρωϊνό ανέκδοτο!). Σημασία έχει ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. Σημασία έχει να επιδείξουμε μια άνευ προηγουμένου ΑΝΥΠΑΚΟΗ. 
Τα περιθώρια (και η υπομονή μας) στένεψαν και η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Ως πότε παλικάρια...

Δ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου