Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Συμπαράσταση στους κατοίκους του Πανοράματος Μελισσίων δήμου Πεντέλης

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβίβασης του περιβάλλοντος και μετατροπής ελεύθερων χώρων πρασίνου σε οικοδομήσιμους, ιδίως στο χώρο της Αττικής, μιας περιοχής που έχει δεινοπαθήσει από πυρκαγιές, καταστροφή των γύρω δασών και είναι κορεσμένη από οικοδομές και τσιμέντο, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί αφύσικα τα τελευταία χρόνια η θερμοκρασία σε αφόρητο βαθμό για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το οικόπεδο όπως ήταν πριν λίγες μέρες και ο εκσκαφέας συνεχίζει το κόψιμο δένδρων...

Στο Πανόραμα Μελισσίων το ΟΤ 53 ήταν κοινόχρηστος χώρος που άλλαξε χρήση και έγινε οικοδομήσιμος (ΦΕΚ 818/4-8-2005). Αυτή τη στιγμή ξεκίνησαν οι εκσκαφές με συνέπεια την καταστροφή του πρασίνου και με σκοπό να κτιστεί μια ακόμα εκκλησία μαζί με το ενοριακό της κέντρο, έκτασης 675,5 τ.μ. (κάλυψη επί του οικοπέδου 31,3% βάσει της αιτιολογικής έκθεσης αρχιτεκτονικής επιτροπής 30/5/20011). Οι περίοικοι, που έλαβαν γνώση όταν είδαν τις μπουλντόζες να καταστρέφουν το πράσινο και τα δέντρα κινητοποιήθηκαν σε Δήμο, Περιφέρεια και Δασαρχείο, με ενέργειες νομικές κ.ά. με σκοπό να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες και να επανέλθει ο χώρος στην προτεραία του κατάσταση.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπαραστεκόμαστε στις ενέργειες αυτές των κατοίκων του Πανοράματος της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, δήμου Πεντέλης, θεωρούμε δίκαιο το αίτημά τους και επιπλέον όταν:

  • Παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες και η αιτιολογία μετατροπής της χρήσης του οικοπέδου από κοινόχρηστο σε ιδιωτικό.
  • Παράλληλα με το σεβασμό μας στις θρησκευτικές πεποιθήσεις κάθε πολίτη, βλέπουμε ότι σε ακτίνα 2 τ.χλμ υπάρχουν άλλες 12 εκκλησίες που καλύπτουν πλήρως τις σχετικές ανάγκες.
Ο αποχαρακτηρισμός του κοινοχρήστου χώρου παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις. 


Οικολόγοι Πράσινοι
Πολιτική Κίνηση
Β/Α τομέα Αθήνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *