Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο - ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ - ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ

 
Χαλανδραίοι ιθαγενείς μετά την κατάργηση της Ελ. Πεντέλης απολαμβάνουν τις νέες συνθήκες στο Πεύκο Πολίτη


Άφωνος έμεινα - κυριολεκτικά -  αναγνώστη μου ανοίγοντας την πρόσκληση της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της Τρίτης που κάτι μικροκατάλοιπα της δημοκρατικής λειτουργίας του δήμου επιβάλει να κοινοποιείται στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ατυχώς για τις πεποιθήσεις μερικών και μερικών.


ΘΕΜΑ 7: Λήψη απόφασης σχετικά με την κατάργηση του οδικού άξονα της Ελευθέρας Λεωφόρου Πεντέλης.

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ!!!! 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!

Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Βόρεια Κορέα αναγνώστη μου από τον μεγάλο ΚΙΜ!

Διότι θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος έχει δεσμευτεί κατ' επανάληψη στο δημοτικό συμβούλιο ότι το πακέτο των θεμάτων του Πεύκο Πολίτη αλλά και του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου θα συζητηθεί - (κάποτες) - στο δημοτικό συμβούλιο για να ακουστούν οι απόψεις όλων και να υπάρξει γι' αυτά μια - όσο το δυνατόν - κοινή στρατηγική,

Και μάλιστα ο δήμαρχος κάλεσε μια σύσκεψη των μεγάλων αρχηγών της φυλής (των δημοτικών παρατάξεων, αλλά πλέον είναι προφανές ότι πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε όρους απόλυτα συμβατούς με ιθαγενείς ημιάγριους και την δική τους κοινωνική οργάνωση) μαζί με την μελετητική ομάδα Ιωνά.

 Όπου ΕΙΔΙΚΑ για το ζήτημα της κατάργησης (ή μη) της Ελ. Πεντέλης, η ίδια η ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (όχι ο Νταβίας ή κανένας άλλος μπαμπουίνος) εξέφρασε έντονο προβληματισμό, αμφισβήτησε την επιστημονική - πολεοδομική  δυνατότητα να γίνει κάτι τέτοιο και να υποστηριχτεί σοβαρά τεχνοκρατικά και κατέληξε - Η ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, όχι ο ΝΤΑΒ ΝΤΑΒ - ό,τι χρειάζεται λίγο χρόνο για να διερευνήσει αν είναι επιστημονικά εφαρμόσιμο αυτό που θέλει να κάνει η διοίκηση Ρούσσου, επειδή το είπε πριν είκοσι χρόνια.

Η μελετητική ομάδα που ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΥΡΙΑ κάθε φορά που τις δίνουν μια εντολή να πετάξει τα προηγούμενα και να αρχίσει από την αρχή.

Και μάλιστα τα παίρνει με το "τρικ" της "συνεχιζόμενης μελέτης" που "επικαιροποιείται".

Απάντηση δεν έχουμε πάρει ακόμα από την ερευνητική ομάδα, που υποσχέθηκε ότι θα μας την δώσει για να έχουμε όλα τα δεδομένα να τοποθετηθούμε.
Αν και προσωπικά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ και απλώς θα δώσουμε στον μελετητή μερικά δεκάδες χιλιάδες δικά σου ευρώπουλα.

Σε εμένα προσωπικά πάντως είχε δεσμευτεί ο Νίκος Ιωνάς ότι θα με ενημερώσει μερικές μέρες μετά την συνάντηση, αλλά μέχρι σήμερα δεν το έχει κάνει.

Και πού να θυμηθούμε τα περί "θα κερδίσουμε τον δήμο για να τον παραδώσουμε στους δημότες", "όλες οι αποφάσεις θα παίρνονται σε συνελεύσεις" και όλα αυτά τα χαριτωμένα που ψήφισες στας εκλογάς αναγνώστη μου, και έδωσες ψήφο στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ γιατί οι άλλοι δεν θα  συναποφάσιζαν μετά του λαού εις ανοικτάς, αμεσοδημοκρατικάς διαδικασίας (κάτι τέτοια δεν σου έλεγαν ρε μπαμπουίνε;).
 Θα έπρεπε λοιπόν να γίνουν ΠΟΛΛΕΣ - ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ διαδικασίες για τέτοιας σημασίας, κρισιμότητας και οικονομικών επιπτώσεων θέματα.

ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒ, ούτε του - ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ - ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ!
 

Μιλάμε  για το μέλλον της πόλης και το τι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ!

Και μιλάμε για τις περιουσίες ταλαιπωρημένων χρόνια συνδημοτών μας.  

Ταλαιπωρημένων ιδιοκτητών στην ζώνη της Ελ. Πεντέλης που περίμεναν ΚΑΠΟΤΕ να αποζημιωθούν. Και που κάτω από τις περιουσίες τους περνάει στα 8 μέτρα ένα τρένο και τώρα τους λένε ότι δεν θα αποζημιωθούν αλλά θα πουλήσουν τα ακίνητά τους ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ. 
Ταλαιπωρημένων ιδιοκτητών του Πεύκο Πολίτη που τους έλεγαν ότι τους βάζανε στο σχέδιο οσονούπω και πρέπει να διώξουν τους τσιγγάνους.

Μιλάμε για την πολεοδομική οργάνωση ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Μιλάμε για επιπτώσεις στο Πολύδροσο και το Νέο Χαλάνδρι (ΡΙΖΑΡΕΙΟΣ και ΡΕΜΑΤΙΑ), το Κάτω Χαλάνδρι βεβαίως ΚΥΡΙΩΣ , την Τούφα, την Μεταμόρφωση, το Πάτημα, το Άνω Νέο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΆΛΛΕΙ ΜΕ ΤΖΙΡΙΤΖΑΝΤΖΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ, κανείς δεν έχει δικαίωμα να κρατήσει "μυστικά", κανείς δεν νομιμοποιείται να τζογάρει, κανείς δεν έχει δικαίωμα να θεωρεί ότι κατέχει την εξ αποκαλύψεως αλήθεια την οποία έχει ιερό καθήκον να επιβάλλει στους ιθαγενείς  με πολιτικές ντρίπλες ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟ!

Καλούμε τον Δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο να επιβάλλει την απόσυρση του θέματος που επιχειρεί την διαμόρφωση τετελεσμένων.

Καλούμε τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να αρνηθούν να γίνουν συμμέτοχοι σε ένα ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ παιχνίδι και να απαιτήσουν και εκείνοι να αποσυρθεί το θέμα και να ξεκινήσει μια ανοικτή και βασανιστική διαβούλευση ΟΥΣΙΑΣ και όχι εντυπώσεων, πριν την λήψη οποιασδήποτε απόφασης.

Το αν μπορεί και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ για την πόλη και τους κατοίκους να καταργηθεί η Ελ. Πεντέλης όπως επιθυμεί η πλειοψηφία, είναι μια συζήτηση που μόλις ξεκίνησε. 

ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΟΚΕΡ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΛΟΦΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΕΔΩ ΧΑΡΤΟΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ  ΚΡΥΒΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ!

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, όταν ενεκρίθει ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ η Μελέτη Ένταξης του Π. Πολίτη που την περιείχε, άσχετα τι έλεγε πριν είκοσι, τριάντα κλπ χρόνια.

Και την περιείχε η μελέτη την Ελ. Πεντέλης διότι ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΒΑΣΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και δεν καταργείται τόσο εύκολα, με μια απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η απόφαση που τυχόν ληφθεί (ελπίζουμε να μην ληφθεί) την Τρίτη επισημαίνουμε (και αναλαμβάνουμε το ρίσκο της πρόβλεψης) ότι ανομολόγητο στόχο έχει να δοθεί στα μουλωχτά, από την Τ.Υ. γραπτή εντολή στον μελετητή να ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΗΝ εγκεκριμένη μελέτη και να ΧΡΕΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ακόμα, κάτι που προφανώς οι υπηρεσιακοί δεν κάνουν χωρίς απόφαση πολιτικού οργάνου που να τους καλύπτει, για την - ελεγχόμενη για τη νομιμότητά της - μέθοδο της "επικαιροποίησης" της μελέτης.

Και μάλιστα  ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ αν είναι πολεοδομικά εφικτό το αίτημα του δήμου να καταργηθεί εντελώς η Ελ. Πεντέλης από τους σχεδιασμούς.

Ο μελετητής βέβαια ζητάει  μπροστά - όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε - να πάρει την γραπτή εντολή που θα του φουσκώσει τον λογαριασμό του με τον δήμο περισσότερο, ό,τι και να γίνει.

Αλλά ακόμα και να βρεθεί τρόπος να υποστηριχτεί  η "κατάργηση" της Ελ. Πεντέλης τότε εμείς θεωρούμε ότι μιλάμε για εκπόνηση ΝΕΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ για το Πεύκο Πολίτη, δεν είναι επικαιροποίηση της προηγούμενης αυτό, αφού ανατρέπεται ΣΥΝΟΛΙΚΑ.

Και "ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ" σημαίνει ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!

Αυτά γίνονται μόνο στην ζούγκλα του Αμαζονίου αναγνώστη μου!

Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΕΛΕΤΗΤΗ (ή ΟΧΙ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ και εξέταση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ!


ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΝΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΤΟΥ ΓΠΣ - για λόγους που θα αναπτύξουμε όταν έρθει η ώρα - ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Π. ΠΟΛΙΤΗ και τον μελετητή της. 

ΩΣ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ!


Φύλαρχοι περιμένουν να ενημερωθούν από τον μάγο και τον βασιλιά της φυλής. Κάπου στον Αμαζόνιο


Άγγελος ΝταβίαςΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ 5: ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΗΣ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΥΠΕΚΑ

ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ 1: ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ και πολύ περισσότερο ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ Δ.Σ. 
ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ 2: ΑΠΟ ΤΟ SITE ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2010
ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ 3:ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΤΕΝΕΣ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ 4: Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΗΡΙΑΛ
ΑΠΟ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΑΤΟ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ. ΤΩΡΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΘΕΣΜΩΝ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *