Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - Η 2η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Από αριστερά: Κ. Βέττα (Π.Σ.) - Σ. Κορωναίου (Π.Σ.) και δεξιά ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμέρος
Π. Γαβράς (Π.Σ.) - Γ. Καραμέρος
Το (υποβρύχιο) Χαλάνδρι
Μια αναλυτική παρουσίαση των  έργων που εντάχθηκαν στον προγραμματισμό του βόρειου περιφερειακού τομέα Αττικής με την 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της περιφέρειας για το 2015  έκανε εχθές ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης συνοδευόμενος από την Περιφερειακή Σύμβουλο (Π.Σ.) Σοφία Κορωναίου - μέλος του ΔΣ του ΕΣΔΝΑ, την κ. Καλλιόπη Βέττα (Π.Σ. Β. Τομέα) και τον κ. Παν.Γαβρά (Π. Σ. Βόρειου Τομέα).

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμέρος εξήγησε αναλυτικά την αλλαγή φιλοσοφίας στην πολιτική της περιφέρειας, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.
 
Το βάρος του προγραμματισμού φεύγει από τα έργα αναπλάσεων και βιτρίνας και περνάει σε έργα υποδομών που αφορούν κυρίως την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων με έργα αποχέτευσης ομβρίων και καθαρισμούς ρεμάτων, την υλοποίηση του νέου περιφερειακού σχεδιασμού για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων σε συνεργασία με τον ΕΣΔΝΑ με ένταξη των πρώτων πράσινων σημείων σε όσους δήμους ήταν έτοιμοι, έργα βασικής πολεοδομικής υποδομής (μεγάλο υπόγειο γκαράζ στο εμπορικό κέντρο της Ν. Ιωνία, αθλητικά κέντρα, πεζογέφυρες, κτιριακές αναβαθμίσεις και υποδομές) ενώ πιλοτικά ξεκινούν εφαρμογές καινοτόμων προγραμμάτων ενεργειακής εξοικονόμησης αλλά και .... Η ΕΚΠΛΗΞΗ ... εκπαίδευσης σε μεθόδους αγροτικής παραγωγής στο ΕΘΙΑΓΕ (στη Λυκόβρυση - Πεύκη).

Έξω από το πακέτο των έργων που εντάχθηκαν στον περιφερειακό προϋπολογισμό ενημέρωση έγινε και για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας που έχει ξεκινήσει να υλοποιεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με δήμους και την εκκλησία.

ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ;

- Είναι ο πιο αδικημένος δήμος του Βόρειου Τομέα, παραδέχτηκε ο Γιώργος Καραμέρος. Αδικημένος από τον περιφερειακό προγραμματισμό, αφού κατά την προηγούμενη περίοδο (διοίκηση Σγουρού) έχει ριχτεί ακατανόητα. (σχόλια άλλη ώρα)

- Τα πλημμυρικά προβλήματα στο Χαλάνδρι είναι γνωστά σε όλους", είπε, την ώρα που έπεφταν από τον προτζέκτορα οι γνωστές εικόνες που έχουν κάνει το Χαλάνδρι παγκοσμίως γνωστό (πλημμύρες στο Πολύδροσο και τον Συνοικισμό).
- Η πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού αφορούσε μόνο το Χαλάνδρι, όπου προγραμματίστηκε η αναμόρφωση του ΣΑΧΑΛΑ (ΚΑΠΗ στο κέντρο) και η μελέτη για την διάνοιξη του κλειστού αγωγού της Κόδρου (κάτω από την λ. Κηφισίας).
ΣΥΝΟΛΟ 2 εκ ευρώ.

Σε αυτή την δεύτερη αναμόρφωση εντάχθηκε για την πόλη μας μόνο ένα έργο - 15000 ευρώ .

"Δεσμευόμαστε ότι τον Οκτώβριο, κατά την σύνταξη του νέου προϋπολογισμού της Περιφέρειας θα ενταχθούν οι διαμορφώσεις των δύο πλατειών στο Πάτημα (περί τ0 1,5 μύριο)- αφού σε αυτή την φάση δεν επιλέξαμε αναπλάσεις - αλλά και η εφαρμογή της μελέτης 5,5 εκ. ευρώ για έργα ομβρίων." είπε ο κ. Καραμέρος

Σε ερώτηση της Πλατείας για το αν η μη ένταξη άλλων έργων για την πόλη σε αυτή την φάση οφείλεται σε κακή συνεργασία με τον δήμο Χαλανδρίου ο κος Καραμέρος ήταν απόλυτα καθησυχαστικός: "Έχουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επαφή με τα κορίτσια της τεχνικής σας υπηρεσίας - γιατί έχετε πολλές γυναίκες - στελέχη της υπηρεσίας, έτσι δεν είναι" μας είπε ο αντιπεριφερειάρχης με νόημα.

"Έχουμε καθημερινή επαφή για το θέατρο, το θέμα των ΡΟΜΑ και όλα τα θέματα του δήμου.
Και αν ρωτάτε για τις σχέσεις μας με τον Σίμο είναι άριστες".

"Επειδή έχει προκύψει η παρεξήγηση, ήδη έχουμε μιλήσει με τον δήμαρχο Χαλανδρίου και προγραμματίσαμε μια συνάντησή μας (αντιπεριφερειάρχης και χαλανδραίοι περιφερειακοί σύμβουλοι) με όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Χαλανδρίου για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων. Η συνάντηση ήδη προγραμματίστηκε για την Δευτέρα στις 20 Ιουλίου, στις 10 το πρωί στο γραφείο του δημάρχου Χαλανδρίου."

Ειδική αναφορά έγινε και στο θέμα των ΡΟΜΑ. Ο κος Καραμέρος ήταν απόλυτος: "Σχεδιάζουμε πρόγραμμα κινήτρων για τους Χαλανδραίους ΡΟΜΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑ - αυτό έχει τελειώσει. Και βέβαια η λύση που σχεδιάζουμε δεν θα βασιστεί στα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ".


ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Α.Ν. - Γ. Καραμπιπέρης


ΣΧΟΛΙΟ:

Εν όψη της συνάντησης της Δευτέρας αναγνώστη μου θα μας επιτρέψεις να σε αφήσουμε λίγο σε αναμονή για περισσότερα που βέβαια θα ειπωθούν.

Περισσότερα που δεν βγήκαν - κυρίως - από την συνέντευξη τύπου αλλά από την χθεσινή - για πολλά θέματα τραυματική για την πόλη και τα συμφέροντά των δημοτών της - συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και τις τοποθετήσεις που έγιναν σε αυτό, όταν "καταγγελία" της διοίκησης του δήμου για "ολιγωρία" στην διεκδίκηση των έργων από την περιφέρεια (των έργων που εκείνος είχε προγραμματίσει βεβαίως - βεβαίως) έκανε ο Γ. Κουράσης. (διότι στο τέλος είναι βέβαιο ότι θα τους ζητήσει και τα ρέστα ο Κουράσης γιατί δεν είναι όσο καλή ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα ήθελε).

Εδώ σταματάμε όμως. 

Διότι την Δευτέρα πρέπει να υπάρχει εκείνο το κλίμα που θα βοηθήσει την πόλη.

Και η διοίκηση του περιφερειακού τομέα Βόρειας Αττικής δεν είναι (και αυτοί, όπως όλος ο κόσμος) οχτροί  που θέλουν το κακό της "πρώτη φορά .... κλπκλπ"

Εκτός αν τους κάνουμε και αυτούς οχτρούς για να καλύψουμε .... ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ.

ΣΧΟΛΙΟ: Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου