Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Η αντίδραση του Σόιμπλε σε ερώτηση για το κούρεμα του γερμανικού χρέους [ΒΙΝΤΕΟ]


«Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο χωρίς κούρεμα αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει διότι θα παραβίαζε τους κανόνες της ευρωζώνης» είπε εν ολίγης σήμερα ο υπουργός της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο συνέδριο της Bundesbank στη Φρανκφούρτη.

Αμέσως μετά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δέχτηκε από δημοσιογράφο την εξής ερώτηση: «Είδαμε ξανά στην ιστορία της Γερμανίας στον 20ο αιώνα ότι έγιναν πολλά για να αναδιαρθρωθεί το γερμανικό χρέος που αμφισβητείται κατά πόσον ήταν εντός των κανόνων και έγιναν με τη σαφή αντίληψη ειδικά στη συμφωνία του 1953 ότι ο γερμανικός λαός είχε υποφέρει αρκετά κάτι που βεβαίως ίσχυε επομένως δεν θα έπρεπε να μειωθεί περαιτέρω το επίπεδο ζωής. Άρα δεν πρέπει η Γερμανία να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να το κάνει τώρα εφικτό;»

Και η απάντηση του Σόιμπλε: «Με όλο το σεβασμό, δε νομίζω ότι η σύγκριση με τη δεκαετία του ’20 ή το 1953 ή οποιαδήποτε άλλη περίοδο είναι το ίδιο πράγμα με την κατάσταση που είχαμε τα τελευταία χρόνια με το ευρώ και την ΟΝΕ. Νομίζω ότι είναι παραπλανητικό, με όλο το σεβασμό.


 

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου