Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Έφυγε από κοντά μας o Χρήστος Φειδοπιάστης


Σήμερα, 22 Αυγούστου 2015, έφυγε από κοντά μας o Χρήστος Φειδοπιάστης τ. Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Πεντέλης.

Ένας άνθρωπος αξιοπρεπής που τίμησε την πόλη του, την οικογένεια του και τις ιδές του.

Ένας άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης που πάντα τον διέκρινε η αγάπη του για την Νέα Πεντέλη.

Ο Χρήστος Φειδοπιάστης γεννήθηκε το 1935 στη Βάθεια Μάνης του Νομού Λακωνίας. Το 1949 εγκαταστάθηκε στη Νέα Πεντέλη. Φοίτησε για τρία χρόνια στη σχολή σχεδιαστών «Απ. Παύλος». Στη συνέχεια εργάστηκε στα λατομεία μαρμάρων Πεντέλης. Το 1958 εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του συνδικάτου λατόμων στη θέση του Γενικού Γραμματέα και αγωνίζεται για την λύση των προβλημάτων του κλάδου.

Εξαιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης απολύεται από τη δουλειά του, στην οποία επανέρχεται μετά τη δικαίωσή του, ύστερα από δικαστικούς αγώνες. Στη διάρκεια της συνδικαλιστικής του δράσης τα χρόνια προβλήματα των λατόμων βρίσκουν τη λύση τους (ασφάλιση, όροι υγιεινής εργαζομένων, συνθήκες εργασίας κλπ).
Το 1966 εκλέγεται Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Πεντέλης. Στη διάρκεια της θητείας του ο Σύλλογος παρουσιάζει μεγάλη δραστηριότητα και συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυση τοπικών προβλημάτων.
Η δικτατορία διαλύει το σύλλογο και ο ίδιος αναγκάζεται το 1970 να μετακομίσει με την οικογένεια του στην Βέροια για να μην εξοριστεί. Το 1976 συμμετέχει ενεργά για την επαναλειτουργία του εξωραϊστικού συλλόγου και εκλέγεται Πρόεδρος του Δ.Σ. Στην περίοδο αυτή ο σύλλογος διεξάγει μεγάλο αγώνα με στόχο τη λύση του προβλήματος της Ύδρευσης της περιοχής. Ο αγώνας αυτός δικαιώνεται με την ένταξη της Ν. Πεντέλης στο δίκτυο ύδρευσης της Ε.Υ.Δ.Α.Π.
Το 1978 ηγείται του συνδυασμού με την επωνυμία «Η ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ» και εκλέγεται για πρώτη φορά πρόεδρος της κοινότητας Νέας Πεντέλης.
Μαζί με το Κοινοτικό Συμβούλιο αρχίζει τον αγώνα για την αναμόρφωση της Ν. Πεντέλης. Μεγάλα έργα υποδομής εκτελούνται και η Νέα Πεντέλη αρχίζει να αλλάζει όψη. Μερικά από τα πολύ σημαντικά έργα είναι η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου, οι διανοίξεις δρόμων, η κατασκευή τόσο του κτιρίου του γυμνασίου και λυκείου, όσο και του δημοτικού καταστήματος και η κατασκευή παιδικών χαρών. Συνέβαλε δε ουσιαστικά στην οριστικοποίηση των τίτλων ιδιοκτησίας των οικοπεδούχων στην περιοχή της Νέας Πεντέλης. Αγωνίζεται και για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ιδρύοντας την πρώτη εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας το 1981 και συμβάλλει ουσιαστικά στον εξοπλισμό αυτής.
Ο λαός της Νέας Πεντέλης εκτιμώντας το έργο και την προσφορά του, τον επανεκλέγει άλλες τρείς τετραετίες στο αξίωμα του προέδρου της Κοινότητας το 1982, το 1986 και το 1990.
Ο Χρήστος Φειδοπιάστης υπήρξε ένας άνθρωπος θαρραλέος, πρωτοπόρος, αποφασιστικός, δυναμικός και ανιδιοτελής που δρούσε πάντα με γνώμονα την αγάπη του για την Νέα Πεντέλη και τους ανθρώπους της. Θα τον θυμόμαστε πάντα!

Οι δημοτικοί, οι τοπικοί σύμβουλοι και τα στελέχη του συνδυασμού Πεντέλη Εν Δράσει, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του και στον επικεφαλής του συνδυασμού μας. 
 
ΣΧΟΛΙΟ: ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΤΩΝΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου